Merhaba arkadaşlar. Bu yazıda neden son zamanlarda herkesin bir blog sahibi olmak istediğini sizlere anlamaya çalışacağım. Ee kardeşim sen neden blog yazıyorsun diyenlere de son paragrafta cevap vereceğim.
Herkes blog yazmak istiyor çünkü insanlar iyi blog tutan kişilere, yazdığı yazılarla ün kazananlara, bloguyla bir internet fenomeni olan kişilere özeniyor. Kimisi de insanlara bir şeyler anlatmak onlardan cevap almak istiyor. Yani çoğu kişinini blog yazmak istemesindeki sebep bir çıkış yakalamak ve insanların temel ihtiyacı olan konuşmayı yerine getirmek.
Bog yazmak isteyenler için çeşitli ücretsiz servisler var ( bkz: tumblr.com, wordpress.com, blogspot.com vb. ). Bu ücretsiz servislerin herkese açık olması ve kolay kullanılabilir olmasından dolayı insanlar blog yazmak istediklerinde hemen bir blog açabiliyor. Binlerce ücretsiz tasarım arasından birini seçiyorlar ve yazmaya başlıyorlar. Ancak bir süre sonra boşa yazı yazdığını düşünüyorlar. Çünkü blogu takip eden kimse yok. Bu meselede kafalarına dank etti mi blog tutmayı bırakıyorlar. Blogların nasıl tutulacağı ile ilgili bir yazı yazdım. Buradan okuyabilirsiniz. Ancak açtıkları blogları silmedikleri için internet bir çöplük haline geliyor.
Peki ben neden blog yazıyorum?
Açıkçası blogumu ilk açtığımda herkes gibi ün, hit, para için açmıştım. Ancak sonrasında bu işin öyle kolay olmayacağını ve belkide yıllarımı vereceğimi düşündüm. Ama asla blog yazmayı bırakmayacağım dedim kendi kendime. Para ve ün umrumda değildi artık. Tek düşüncem insanlara bir nebze de olsa yardım etmekti. Yazdıklarımı milyonların okuyup okumaması da beni ilgilendirmiyor. 3-5 kişi okusa da yeterli benim için. Blog yazmayı da bir özgürlük olarak düşünüyorum. Yazıları yazarken kimse bana karışamıyor ve karışamazda. İnternet özgürlüktür ve bende aklıma ne eserse onu yazıyorum. Bu hoşuma gidiyor ve ben blogun bitmeyen bir kitap olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden blog yazmaya devam. :)
Kaynak: Yorumlasak.net