Öncelikle selamlar herkese: Ürün Bu

Uzun süredir özellikle MacBook Pro için sorunsuz bir USB-C hub arıyordum. Denediğim birçok modelde aşırı ısınma, bağlantı kopmaları, port yetersizliği ve dengesiz güç dağıtımı gibi klasik problemler yaşadım. Secuzi CES-6602 (9-in-1) ise bu sorunların tamamını pratikte çözen nadir modellerden biri oldu. Bu inceleme tamamen kendi kullanım deneyimime dayanıyor.

Adaptörsüz kullanımda bile güç dağıtımı dengeliydi. Harici SSD tam hızında çalıştı, telefon stabil şekilde şarj almaya devam etti. Yoğun yük altında bile cihaz yalnızca hafif ılık hale geldi. Alüminyum kasa ısıyı yüzeye yayıyor, rahatsız edici bir sıcaklık oluşmuyor. Ucuz hub’larda sık görülen el yakma durumu burada yok.

Isınma Performansı ve Stabilite
4K HDMI + iki USB 3.0 + PD şarj + Ethernet + SD kart senaryosunda yaklaşık 45 dakika test yaptım. Gövde sıcak ama normal seviyedeydi. Daha önemlisi, test boyunca hiçbir portta hız düşüşü, bağlantı kopması ya da görüntü titremesi yaşanmadı. Bu da kullanılan çipsetin kaliteli olduğunu gösteriyor.

HDMI Performansı
Cihaz gerçekten 4K 60Hz çıkış veriyor. Daha önce kullandığım 30Hz destekli hub’lara kıyasla görüntü akıcı, imleç hareketleri ve video düzenleme çok daha rahat. HDR desteği yok ama bu segmentte zaten beklenen bir özellik değil. Tek HDMI çıkışı bulunduğu için yalnızca tek harici monitör destekliyor.

Ethernet Performansı
macOS’ta sık yaşanan “kablo takılı ama internet yok” problemiyle hiç karşılaşmadım. Takıldığı anda tanındı. Speedtest’te 940 Mbps download ve 920 Mbps upload gördüm. Paket kaybı yoktu, büyük dosya transferlerinde bağlantı stabil kaldı.

CES-6602 benim için tam anlamıyla tak ve unut bir hub oldu. 4K 60Hz HDMI, gigabit Ethernet, 100W PD, geniş port desteği ve stabil çalışmasıyla fiyat-performans tarafında oldukça güçlü. Özellikle MacBook Pro ve Air kullanıcıları için ciddi bir kurtarıcı. Windows tarafında da ince ultrabook kullanan ve Ethernet ihtiyacı olanlar için mantıklı bir tercih.

Kimler için ideal?
• Aynı anda birçok cihaz bağlayıp stabilite isteyen profesyoneller
• 4K 60Hz monitör kullananlar
• MacBook’taki port eksikliğini tek seferde kapatmak isteyenler
• Kasa ve malzeme kalitesine önem verenler
• Ucuz ve sorunlu hub’lardan bıkmış olanlar

Kimler için değil?
• Çift harici monitör çıkışı isteyenler
• “Kompakt olsun, iki USB yeter” diyen kullanıcılar

Secuzi CES-6602, kararlı çalışan, kaliteli malzemeye sahip ve fiyatını hak eden bir USB-C hub. Kendi kullanımımda tek bir sorun yaşamadım ve çalışma masamın vazgeçilmezlerinden biri haline geldi.