Merhaba.
Ulkucuforum.com.tr alan adlı bir forumum var mybb son sürüm kullanan.
Forumumun logosunu değiştirmek istiyorum. Bu işlerde yeniyim. Nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Mybb Forum Logo Değiştirme |
3 Mesajlar | 245 Okunma | ||
Merhaba.
Ulkucuforum.com.tr alan adlı bir forumum var mybb son sürüm kullanan.
Forumumun logosunu değiştirmek istiyorum. Bu işlerde yeniyim. Nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Mesaj 1 defa düzenlendi. Son düzenleyen: cenkluleci (20.01.2026 16:19)
Merhaba,
Forumunun logosunu değiştirmek aslında oldukça basit. Aşağıdaki adımları takip edebilirsin:
1. Yeni Logoyu Hazırla: Logonuzun boyutlarına dikkat ederek uygun bir formatta (genellikle .png veya .jpg gibi) hazırla.
2. FTP veya Dosya Yöneticisi ile Bağlan: CPanel üzerinden Dosya Yöneticisi'ni kullanarak ya da bir FTP istemcisi (örn. FileZilla) yardımıyla sunucuna bağlanman gerekiyor.
3. Tema Klasörünü Bul: `images` klasöründe genellikle forumunun temasına göre klasörler bulunur. Buradan hangi temayı kullandığını bul ve içerisine gir.
4. Logoyu Yükle: Yeni logonu eski logonun yerine yükleyebilirsin. Önce eski logonun adını not al ki yeni logonun adını aynı şekilde vererek üzerine yazıp değiştirmeyi unutma.
5. Değişiklikleri Görüntüle: Tarayıcının önbelleğini temizleyip forumunu yenileyerek yeni logonu kontrol et. Eğer göremiyorsan, adım adım neleri eksik yaptığını tekrar kontrol et.
Bu adımlarla logonu kolayca değiştirebilirsin.
Temayı bulamıyorum. Softaculaus klasörünü buldum ama theme veya tema diye bir klasör yok.