AFYONKARAHİSAR’da dün akşam Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda el bombalarının tasnifi sırasında meydana gelen patlama ve yangında 25 asker şehit olduğu açıklandı.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada 4 askerin de yaralandığı belirtildi. Açıklama şöyle:
"1. 05 Eylül 2012 tarihinde saat 21.15 sıralarında, Afyonkarahisar’da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığına bağlı Mühimmat Depo Komutanlığında, el bombalarının depolandığı bir cephanelikte yapılan çalışma esnasında, henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucunda, 25 asker personel şehit olmuş, 4 asker personel hafif şekilde yaralanmıştır.
2. Olayla ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır.
3. Elim olay sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve meslektaşlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz."
Afyon’da askeri mühimmat deposunda el bombalarının tasnifi sırasında patlama meydana geldi. 4 asker ve 3 sivil yaralandı. Ancak 20 kadar askerin durumu hakkında yeni patlama tehlikesi nedeniyle depoya girilemediği için bilgi alınamadı. Vali Balkanlıoğlu “Patlama bir kaza, terör ya da sabotaj değil. Şehitlerimizin olduğu değerlendirilmektedir” dedi.
Kaynak : http://haber.gazetevatan.com/askeri-cephanelikte-patlama-25-asker-sehit-oldu/479153/1/G%C3%BCndem#.UEhIzpY1OUk
Hepimizin Başı sağ olsun..