Otomatik Açılan Takip Et Butonu |
2 Mesajlar | 1.725 Okunma |
kodundan önce ekledim. Eğer sizde de çalışmaz ve aşağıdaki kodları en alta ekleyecek olursanız .css uzantılı dosyaları etiketi öncesinde bırakınız. Çünkü css uzantılar footerda çalışmaz. Dosyaları eklerken hostunuzdaki yolu eklemeyi unutmayın yoksa çalışmaz !
<script></script>
<script></script>
2- JS kodlarını ekleme
Popup’un açılması için gerekli komutları ekleyeceğiz. Bu komut kodlarında cookie ve linke tıklandığında popup’un açılmasını sağlayan kodlardır. Ben otomatik açılması için bazı kodları sildim. Sizlere bu yüzden ikisinide göstereceğim. Buradaki cookie süresi 15 gündür. 15 gün sonra tekrar ziyaretçiye açılacaktır. Bunun için gerekli süre kısmını değiştirerek ister saatlik isterseniz farklı günlerde yapabilirsiniz. 1000*60*60*15 yazan bölümdeki 15 yerine farklı sayı yazarsanız o kadar gün gösterir. 60 lar ise dakika ve saniyeyi temsil ediyor.
Alttaki kod bir linke tıklandığında açılan popup kodu.
$("document").ready(function (){
// load the overlay
if (document.cookie.indexOf('visited=true') == -1) {
var fifteenDays = 1000*60*60*24*15;
var expires = new Date((new Date()).valueOf() + fifteenDays);
document.cookie = "visited=true;expires=" + expires.toUTCString();
$.colorbox({width:"580px", inline:true, href:"#subscribe_popup"});
}
$(".open_popup").colorbox({width:"580px", inline:true, href:"#subscribe_popup"});
});
Eğer sizde benim gibi siteye girince açılsın istiyorsanız aşağıdaki şekliyle ekleyin.
$("document").ready(function (){
// load the overlay
if (document.cookie.indexOf('visited=true') == -1) {
var fifteenDays = 1000*60*60*24*15;
var expires = new Date((new Date()).valueOf() + fifteenDays);
document.cookie = "visited=true;expires=" + expires.toUTCString();
$.colorbox({width:"580px", inline:true, href:"#subscribe_popup"});
}
});
Bu kodların çalışması için
<script>
js kodu
</script>
şeklinde eklemeyi unutmayın. Bu kodlarda çalışmazsa sitenin en altına tagı altına ekleyerek deneyiniz.
3- HTML Kodları
Aşağıdaki kodlarda popup içeriği içindir.
Click here to open the popup
Umarım işinize yarayan bir popup olur Yeni aorhan’ını da takip etmeyi unutmayın yakında daha farklı makalelerle sizlerleyiz.
Kaynak: http://www.aorhan.com/otomatik-acilan-takip-et-popup.html