-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Ücretsiz Blogların Avantajları ve Dezavantajları
Bu konuda tecrübe sahibi olan arkadaşlardan konuya açıklık getirmelerini rica ediyorum.
Ek bir ricam olacak;
Domain satın alıp blogger tabanlı kullanım hakkında bilgisi olan varsa bu konuya değinmesini rica ediyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
öğretmen
-
-
Ad Soyad
M** O**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
blogger kullanıcısıyım, gözüm arkada kalmıyor 'saldırı alıyor muyum' diye. bir tek domain sıkıntı oluyor, blogspot uzantısından kurtulmak iyi olurdu. Ama hosting vs. sıkıntısı yok. indexlenme hızı çok iyi,trustrank değeri 2 den başlıyor, PR güncellemesinde blogger siteleri bir adım önde gibi. google bu siteleri seviyor,google botlarıda. 2. sitemi yine blogger üzerine açıcam sanırım.kısaca memnunum:)
1 kişi bu mesajı beğendi.
cografyahane.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Benim elimde bir domain var. (Henüz karar vermedim ama) blogger üzerinde kullanmak istersem bunu basit bir şekilde halledebiliyor muyum?
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
A** U**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
En iyisi aslında domain satın alıp Blogspot, Tumblr vs. alt yapısını kullanmak. Güvenlik derdiniz yok. :) En önemli avantajı bu olsa gerek.
Domain alırsınız, yönlendirirsiniz, domaininizle kullanırsınız. :)
"Blogger domain yönlendirme" tarzında arama yapabilir ve araştırabilirsiniz.
3 kişi bu mesajı beğendi.
Batuhan
Kendine webmaster
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Blogger kullanırsan "ya CPU limitini geçersem de site suspend edilirse", "trafik ay sonuna kadar dayansa bari", "Acaba hosting yeterince güvenilir mi, index yemeyeyim de" gibi sorunların, tasaların, dertlerin olmaz. Sadece yazılarınla ilgilenirsin. Google da sever sayar seni.
Dezavantajlarına bakacak olursak;
Birincisi dünyanın en iyi içerik yönetim sistemi WordPress'i kullanamazsın, sunduğu avantajlardan vs. yararlanamazsın. Blogger'da eklenti diye bir kavram yok doğru dürüst. Ama dersen ki "ben blogumu yazayım yada sitemi kurayım, yuvarlanıp gideyim" Bogger en iyisidir.
İleride blogger yetmeyecek olursa, tüm url yapınla beraber yazılarını WordPress altyapısına taşıyabilirsin.
Alanadı yönlendirme işi çocuk oyuncağı, blogger panelinden alanadını ekledikten sonra alanadına bir kayıt (ya cname ya a kaydı tam hatırlamıyorum) eklemen yetiyor, bazı panellerde otomatik olarak yapılabilir. Yardım gerekirse de yardımcı oluruz :)
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Google Ads.
-
-
Ad Soyad
Ş** A**
-
-
-
Ticaret
31, (%97)
Blogger, bloglama işinde en iyisi diyebilirim. Tabi eklentilerin fazla olmaması ve değişikliklerin wordpress kadar olmaması bir dezavantaj.
Bende blogger ile başladım ve adsense gelirim neredeyse ortalama 4$ ' ı buluyordu. Hem host sıkıntısı yok hemde saldırı vs.
Özet geçiyorum : blogger candır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Google Ads.
-
-
Ad Soyad
Ş** A**
-
-
-
Ticaret
31, (%97)
Blogger'dan sıkıldım. Bu yüzden wordpress daha kullanışlı gelmişti alışınca da geri dönmek istemedim :)
Alexa'nın iyi olmasının sebebi kaliteli içerik girmek olsa gerek birde düzenli içerik giriyorum. Hem bu yaz boş durmamışsın diyorsun da çok boşladım ben olması gereken yer şuan 115K idi. :)