lostyazilim

Hosting Alanından En Çok Ne Yer

12 Mesajlar 1.415 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

USglm USglm Öğrenci Kullanıcı
  • Üyelik 07.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad U** S**
  • Mesajlar 1864
  • Beğeniler 601 / 364
  • Ticaret 24, (%100)
Arkadaşlar 100 Mb Alanlı hosting kullanıyordum.Yeni açtığım için yeter diye düşünmüştüm. Ama yetmedi bugün bütçem yettiğince 300 MB'a yükselttim. Yalnız bu alanı ne çok meşgul ediyor acaba ?

Kullandıklarım:
JW Player
Eklentiler
Sadece Resimler

Acaba neden bu kadar çok alanım gidiyor. Henüz fazla yazıda girmedim.

wmaraci
reklam

MstDrsn MstDrsn Yine Yeni Yeniden Kullanıcı
  • Üyelik 15.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1872
  • Beğeniler 188 / 361
  • Ticaret 15, (%100)
100MB? Alan mı, trafik mi?

• Üyelik 07.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad U** S**
  • Mesajlar 1864
  • Beğeniler 601 / 364
  • Ticaret 24, (%100)

MstDrsn adlı üyeden alıntı

100MB? Alan mı, trafik mi?

Henüz Trafikten bir sorunum olmuyor Alan 100 MB Biliyorum Az

dumanyak dumanyak Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 11.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 763
  • Beğeniler 113 / 149
  • Ticaret 15, (%93)
1 aylık sitemin yedeğini almaya kalktığımda dosyaların 70mb olduğunu farkettim. :)
Ayrıca en çok alanı resimler kullanıyor diye biliyorum.

wmaraci
wmaraci

Batuhan Batuhan Kendine webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 08.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 3455
  • Beğeniler 783 / 1009
  • Ticaret 1, (%100)
Genellikle büyük yer kaplayan tek bir dosya yada klasör yoktur. Bir çok dosya 100 kb'ın altındadır yada en fazla 700 kb civarındadır. Bu dosyalar bir araya geldiklerinde bir süre sonra gözle görülür bir alan kaybı oluşur.

Eğer WordPress kullanıyorsan otomatik yeniden boyutlandırmayı devre dışı bırakmak tasarruf sağlayabilir, çünkü bu fonksiyon yüklediğin resmin farklı boyutlardaki bir kaç kopyasını daha çıkarır ve bir süre sonra yer kaplamaya başlarlar. Resimleri yüklemeden önce, bilgisayarda kullanacağın şekilde kırpmak da iyi bir fikirdir, resimi birkaç pixel boyutunda göstereceksen yüzlerce pixel boyutta yüklemenin anlamı yoktur.

Ayrıca hosting hesabında mail adresin varsa gelen kutuna gelen mailler de yer kaplayabilir, Google Apps, Outlook, Gmail yada başka bir e-posta servisini mailleri otomatik olarak alacak ve sunucuda kalan kopyasını silecek şekilde ayarlamak tasarruf sağlayabilir.
USglm

kişi bu mesajı beğendi.

MstDrsn MstDrsn Yine Yeni Yeniden Kullanıcı
  • Üyelik 15.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1872
  • Beğeniler 188 / 361
  • Ticaret 15, (%100)
Kendi hostingine büyük boyutlu resimler yükleme, ayrıca şarkı, video v.s yüklemedekten kaçın. :)

• Üyelik 07.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad U** S**
  • Mesajlar 1864
  • Beğeniler 601 / 364
  • Ticaret 24, (%100)

MstDrsn adlı üyeden alıntı

Kendi hostingine büyük boyutlu resimler yükleme, ayrıca şarkı, video v.s yüklemedekten kaçın. :)

MP3- MP4 Yüklemiyorumda. Resimleri hostuma yüklemessem ilerde sorun yaşarım diye korkuyorum.

Ek Olarak:

Batuhan adlı üyeden alıntı

Genellikle büyük yer kaplayan tek bir dosya yada klasör yoktur. Bir çok dosya 100 kb'ın altındadır yada en fazla 700 kb civarındadır. Bu dosyalar bir araya geldiklerinde bir süre sonra gözle görülür bir alan kaybı oluşur.

Eğer WordPress kullanıyorsan otomatik yeniden boyutlandırmayı devre dışı bırakmak tasarruf sağlayabilir, çünkü bu fonksiyon yüklediğin resmin farklı boyutlardaki bir kaç kopyasını daha çıkarır ve bir süre sonra yer kaplamaya başlarlar. Resimleri yüklemeden önce, bilgisayarda kullanacağın şekilde kırpmak da iyi bir fikirdir, resimi birkaç pixel boyutunda göstereceksen yüzlerce pixel boyutta yüklemenin anlamı yoktur.

Ayrıca hosting hesabında mail adresin varsa gelen kutuna gelen mailler de yer kaplayabilir, Google Apps, Outlook, Gmail yada başka bir e-posta servisini mailleri otomatik olarak alacak ve sunucuda kalan kopyasını silecek şekilde ayarlamak tasarruf sağlayabilir.

Dikkatimi çok çekiyor FTP de her resimden en az 5 kopya var . Acaba dediğin olaydan mı ?

boducx boducx Doly Bilişim Kullanıcı
  • Üyelik 25.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Sistem Uzmanı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 270
  • Beğeniler 25 / 71
  • Ticaret 2, (%100)
Resimlerin kalitesi yüksek ise fazlaca alan yer, tabi kendi hostun üzerinde barındırıyorsan.

Doly.com.tr=>Bilişim ve Teknoloji Hizmetleri | DolyBilisim.com=>Proje Bilgisayar Çözümleri

Batuhan Batuhan Kendine webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 08.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 3455
  • Beğeniler 783 / 1009
  • Ticaret 1, (%100)

USglm adlı üyeden alıntı

MP3- MP4 Yüklemiyorumda. Resimleri hostuma yüklemessem ilerde sorun yaşarım diye korkuyorum.

İçeriklerin silinmesi endişen varsa Dropbox, Box.net gibi direk link veren kişisel depolama alanlarına gözatabilirsin. Yüklediğin dosyalar güvenli bir şekilde barınırlar, ayrıca alanı arttırman da mümkün.

Ek Olarak:

USglm adlı üyeden alıntı

Dikkatimi çok çekiyor FTP de her resimden en az 5 kopya var . Acaba dediğin olaydan mı ?

Muhtemelen, görebileceğin gibi her resimden 5 kopya olması pek tasarruf yanlısı bir çözüm değil.

Atakan Atakan Emekli. Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 6139
  • Beğeniler 2442 / 2410
  • Ticaret 12, (%100)

USglm adlı üyeden alıntı

Bunlarda sorun olmaz. Farklı (küçük) boyutlarda kendisi otomatik olarak oluşturuyor yüklediğin resimleri. Sorun olmaz..

Her resmi FTP'me yüklemiyorum ben. Google Picasa'yı kullanıyorum aktif olarak.

wmaraci
Konuyu toplam 6 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 6 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al