-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
U** S**
-
-
-
Ticaret
24, (%100)
Arkadaşlar 100 Mb Alanlı hosting kullanıyordum.Yeni açtığım için yeter diye düşünmüştüm. Ama yetmedi bugün bütçem yettiğince 300 MB'a yükselttim. Yalnız bu alanı ne çok meşgul ediyor acaba ?
Kullandıklarım:
JW Player
Eklentiler
Sadece Resimler
Acaba neden bu kadar çok alanım gidiyor. Henüz fazla yazıda girmedim.
MstDrsn
Yine Yeni Yeniden
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
100MB? Alan mı, trafik mi?
dumanyak
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
15, (%93)
1 aylık sitemin yedeğini almaya kalktığımda dosyaların 70mb olduğunu farkettim. :)
Ayrıca en çok alanı resimler kullanıyor diye biliyorum.
Batuhan
Kendine webmaster
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Genellikle büyük yer kaplayan tek bir dosya yada klasör yoktur. Bir çok dosya 100 kb'ın altındadır yada en fazla 700 kb civarındadır. Bu dosyalar bir araya geldiklerinde bir süre sonra gözle görülür bir alan kaybı oluşur.
Eğer WordPress kullanıyorsan otomatik yeniden boyutlandırmayı devre dışı bırakmak tasarruf sağlayabilir, çünkü bu fonksiyon yüklediğin resmin farklı boyutlardaki bir kaç kopyasını daha çıkarır ve bir süre sonra yer kaplamaya başlarlar. Resimleri yüklemeden önce, bilgisayarda kullanacağın şekilde kırpmak da iyi bir fikirdir, resimi birkaç pixel boyutunda göstereceksen yüzlerce pixel boyutta yüklemenin anlamı yoktur.
Ayrıca hosting hesabında mail adresin varsa gelen kutuna gelen mailler de yer kaplayabilir, Google Apps, Outlook, Gmail yada başka bir e-posta servisini mailleri otomatik olarak alacak ve sunucuda kalan kopyasını silecek şekilde ayarlamak tasarruf sağlayabilir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
MstDrsn
Yine Yeni Yeniden
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Kendi hostingine büyük boyutlu resimler yükleme, ayrıca şarkı, video v.s yüklemedekten kaçın. :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Sistem Uzmanı
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Resimlerin kalitesi yüksek ise fazlaca alan yer, tabi kendi hostun üzerinde barındırıyorsan.
Doly.com.tr=>Bilişim ve Teknoloji Hizmetleri | DolyBilisim.com=>Proje Bilgisayar Çözümleri