Google’da kelime bazli yukselmek yeni güncellemelerden sonra oldukça zorlaştı diyebilirim.Artık site dışı optimizasyon olayında yarı-otomatik çalışmak daha yararlı gibi görünüyor.

Daha fazla uzatmadan konuya girmek istiyorum.Öncelikle google’da üst sıralara çıkmak istediğimiz anahtar kelimeyi belirliyoruz.”Örneğin; araba oyunu” olsun kelimemiz.Bu kelime için google’da yükselmek istiyoruz.

Yapmamız gereken “araba oyunu” kelimesinden kendi sitemize link vermek.Bir forum sitesinde imzamıza link verdik diyelim, bu kelimeden insanlar merak edip girdiğinde, arama motoru botları girdiğinde kelimede otomatikman yükseliş olacaktır.

Tabiiki botların girmesi için verdiğimiz linklerin “dofollow” olması gereklidir.Link’in dofollow olması arama motoru botları tarafından kâle alınması, değerlendirilmesi demektir.Eğer link nofollow ise botlar bu link’i görmezden gelir.Bu yüzden aldığımız tüm backlinklerde dofollow, nofollow olayına dikkat edin.

Nofollow olarak alınan linkler siteye trafik olarak yarar sağlar, buda alexa sıralamamızı düşürür.Nofollow diye o kadar da kötülememek gerekir :)

Yani genel hatlarıyla baktığımızda seçtiğimiz kelimeye link vererek aldığımız hit, o kelimede yükselmemizi sağlar. Bir çok paravan site/blog açarak bu kelimede ana siteye backlink sağlayabiliriz.Bu konuda bir bilginiz yoksa Paravan Site Nedir ? Nasil kullanilir ? [Videolu Ders] yazımızı incelemenizi öneriyorum.

Genel olarak baktığımızda kelime bazli yukselmek için seçtiğimiz kelimeye link vererek backlink sağlamaktır.Kelimeye tıklayarak sitemize gelen hitler yükselmemizi sağlıyor.

Bir yazının daha sonuna geldik, görüşmek üzere.

Kaynak: Black Hat Seo