lostyazilim
tr.link

Piyasa hakkında

8 Mesajlar 1.821 Okunma
lstbozum
tr.link

cngzhnyldz cngzhnyldz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Rize
  • Ad Soyad C** Y**
  • Mesajlar 443
  • Beğeniler 245 / 126
  • Ticaret 0, (%0)

karacoder adlı üyeden alıntı

Bir süredir takip ettiğim kadarıyla, piyasa fiyatları oldukça gülünç fiyatlara inmiş durumda.

Bir çok arayüz geliştiricisi ve arayüz tasarımcısı olarak ticaret yapan üyeler bu konudan şikayet ediyor.

Çok aşağıya düşen fiyatlar yüzünden , düşük ücretlere çalışma yaptıklarını ve bu ücretin onları tatmin etmediğinden ve işlerine özen gösteremediklerinden şikayet ediyorlar.

Serbest piyasa koşuları her ne kadar geçerli olsada, bu işin forum içerisinde bir standardı olması düşüncesindeyim.
Geliştiriciler ücret karşısında ne kadar tatmin olurlarsa işlerine o kadar özen gösterecektir. Bu sayede iş verenlerde çalışacakları insanı iyi seçeceklerdir.

http://www.xhtmlchop.com/
https://www.psd2html.com/order-now.html

bu sitelerin fiyatlarına bakarak az çok bilgi sahibi olabilirsiniz, ne kadar ucuza iş yaptığınızı.

Örneğin anasayfa html markup işleminin alt limit fiyatı 100, altsayfalar için 75 TL gibi bir takım sınırlandırmaların getirilmesi nasıl olur ?

Bu ücretler bile ajans piyasasına göre düşük ve komikken, geliştiricilerin emeğini hakkıyla alması düşüncesindeyim. Ajanslarda 2000 TL'ye yapılan işin karşılığı asla 50 TL olmamalıdır.
Geliştiriciler ve İş Verenler bu olaydan nasıl etkilenir.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Arkadaşlar ***'da böyle bir konu gördüm ve kendimce bir fikir ürettim sizlerinde yorumlarını almak istiyorum.

Benim yorumum:
Çok güzel bir konuya değinildi gerçekten öncelikle teşekkürler, her ne kadar forumda yeni olsam da diğer wm forumlarından piyasayı biliyorum, kampanya için 10 TL 'ye logo yapanı da var, kampanyalı 1.000 TL'ye logo yapanı da..
Tabii ki kalite farkı oldukça yüksek, ancak şöyle de bir durum var ki. 10 TL'ye yaptırılan tasarımlardan kimse ahım şahım bir şey beklemiyor & beklememeli..

Ve ne kadar benim de bütçem yetmese de gerçek tasarımcıların yani "pahalı" diye kastedilen tasarımların farkı açık açık görünüyor.
Eğer durumum olsa ve yaptıracak olsam tabii ki bir profesyonele giderim.

Bide şöyle iki durum var, evet herkes bundan şikayetçi, herkes (çoğunluk desek daha iyi) karşı,
birinci durum, neredeyse herkes bu durumdan şikayetçi peki kim bu 10 TL'ciler.
ikinci durum ise şu, evet herkes bu durumun farkında fakat elden gelen tek şey çözüm üretmek ve benim de şöyle bir fikrim olacak..

Ücretli Tasarım İşleri isimli kategori ikiye yada üçe bölünmeli,
1- Profesyonel Tasarımlar & Tasarımcılar
2- Orta halli Tasarımlar & Tasarımcılar
3- Amatör Tasarımlar & Tasarımcılar

gibi..

Tabii ne denir nasıl karşılanır bilmiyorum fakat.
Herkes bütçesine & istediği kaliteye göre tasarımları görebilirler..

Umarım anlatabilmişimdir kendimi ve fikrimi.

İyi forumlar..

wmaraci
reklam

Seckin Seckin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek UI Designer
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 1277
  • Beğeniler 138 / 204
  • Ticaret 21, (%95)
Bence güzel bi fikir fakat insanların yeteneklerini sınıflandırmak onlar için üzücü olabilir ama bi yandanda çözüm olabilir :)

• Üyelik 30.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Rize
  • Ad Soyad C** Y**
  • Mesajlar 443
  • Beğeniler 245 / 126
  • Ticaret 0, (%0)
Bence böyle bir şey olmaz hocam neden derseniz herkes kendi tasarımını görür ve ölçer biçer, amatör biri farkındadır zaten çalışmalarının.. Ayrıca profesyonellerden de fikir alarak kendilerini geliştirebilirler :)

Seckin Seckin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek UI Designer
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 1277
  • Beğeniler 138 / 204
  • Ticaret 21, (%95)

Mecruh adlı üyeden alıntı

Bence böyle bir şey olmaz hocam neden derseniz herkes kendi tasarımını görür ve ölçer biçer, amatör biri farkındadır zaten çalışmalarının.. Ayrıca profesyonellerden de fikir alarak kendilerini geliştirebilirler :)

Herkez kendi çalışmasının ne düzeyde olduğunu bilse sorun cıkmaz tabide havada olan çok burada :)
mujdatsayar

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 30.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Rize
  • Ad Soyad C** Y**
  • Mesajlar 443
  • Beğeniler 245 / 126
  • Ticaret 0, (%0)

Seçkin adlı üyeden alıntı

Herkez kendi çalışmasının ne düzeyde olduğunu bilse sorun cıkmaz tabide havada olan çok burada :)

O bölüme iki yada üç adet bu işten anlayan moderator alınır ve bu sıkıntıda böyle atlatılır :)

GeNCo GeNCo Freelancer... Kullanıcı
  • Üyelik 26.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Adana
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 129
  • Beğeniler 41 / 28
  • Ticaret 17, (%94)
Böyle bir sınıflandırmaya gerek yok. Kaliteli iş yapanlar, yaptıkları işlerle (referanslarıyla) kendini her yerde (webmaster forumlarında) gösteriyor. Yok sen gidip 5 tlye logo yapan sözde grafikere iş verirsen memnun kalmazsın tabi ki (istisnalar kaideyi bozmaz).

Kenar Kenar Web & Mobil Arayüz Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek UI/UX Designer
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 718
  • Beğeniler 203 / 160
  • Ticaret 12, (%92)
Bence iyi düşünülmüş. Böyle bir bir sınıflandırma olması lazım. Ama sınıflandırmayı kim, nasıl yapacak ? Sonuçta çoğu kişi yaptığı tasarımları profesyonel olarak görüyor.

• Üyelik 30.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Rize
  • Ad Soyad C** Y**
  • Mesajlar 443
  • Beğeniler 245 / 126
  • Ticaret 0, (%0)

GeNCo adlı üyeden alıntı

Böyle bir sınıflandırmaya gerek yok. Kaliteli iş yapanlar, yaptıkları işlerle (referanslarıyla) kendini her yerde (webmaster forumlarında) gösteriyor. Yok sen gidip 5 tlye logo yapan sözde grafikere iş verirsen memnun kalmazsın tabi ki (istisnalar kaideyi bozmaz).

böyle olduğunun farkındayız hocam, şu durum var birde, piyasayı düşürüyorlar, adam 10 TL'ye logo yapınca profesyonel olan adam fiyat konusunda hor görülüyor.

EmirKenar adlı üyeden alıntı

Bence iyi düşünülmüş. Böyle bir bir sınıflandırma olması lazım. Ama sınıflandırmayı kim, nasıl yapacak ? Sonuçta çoğu kişi yaptığı tasarımları profesyonel olarak görüyor.

Herkes kendini ölçüp biçecek ve ona göre bölümüne konuyu açacak, açmayanlarda ise bu kısımda moderatorler devreye girecek.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al