Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg, Mayıs ayındaki halka arzdan bu yana ilk kez kamuoyunun karşısına çıktı. Zuckerberg, Facebook’un geçmişte yapmış olduğu hatalara değinerek öz eleştiride bulundu.

Dünyanın en büyük sosyal medya devine zor günler yaşatan halka arzın üzerinden geçen neredeyse dört aylık süre sonrasında basının karşısına çıkan Zuckerberg, TechCrunch Disrupt Konferansı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Facebook’un CEO’su, geleceğin “mobil cihazlarda yattığını ama geleceği yönlendirecek olan cihazların Facebook tarafından üretilenler olmayacağını” söyledi.

Zuckerberg, mobil teknolojinin önemine değindiği konuşmasında, geçmişte bu alanda izledikleri stratejinin yanlış olduğunu kabul etti. Zuckerberg ayrıca, Facebook’un ve Google gibi rakiplerinin bu tür cihazlar üretmesi gerektiği fikrini reddetti. Bu açıklama, Facebook’un kendi akıllı telefonunu sunmaya hazırlandığını düşünenleri şaşırttı.

Zuckerberg, TechCrunch sitesinin kurucusu Michael Arrington’ın sorusu üzerine, “kendi akıllı telefonlarını sunmanın çizdikleri strateji için çok yanlış olduğunu” ifade etti.

ntvmsnbc (http://www.ntvmsnbc.com/id/25381359)