Elmanın(apple)’nın karşısına armut çıkmasını beklerdim ama en müyük rakibi Korden geldi ama türü şuan için bilinmiyor. Adı samsung ama türü belirlenemeyen bu firma Apple ne zaman bir yenilik yapsa benim diye ortaya atılıyor. Şimdilerde İphone-5 için mahkemye başvurmaya hazırlanıyormuş. ABD’de kaybettiği patent davasından sonra daha sinirlenen samsung hem karşı atakla İphone-5′in satışlarını durdurmayı planlıyormuş.
ABD’de görülen patent davasnda suçlu bulunan ve Apple‘a bir milyar dolar ödemek zorunda kalan Samsung karşı atağa geçerek İphone-5′de kullanılan LTE (Long Term Evolution) teknolojisini dava edecekmiş.(Hiç İphonem olmadığı için bu teknolojinin ne işe yaradığı hakkında bir fikrim yok.). Yüksek veri transferi sağladığı yönünde açıklanan bu teknoloji eğer İphone-5 cihazında kullanılırsa samsung’un dava açabileceği kulislerde konuşulmaya başlanmış. Amaç da İphone-5′i yasaklatmak.
Bugün Görücüye Çıkacak…
Beklenen zamanda doldu San fransisco kentinde İphone-5′in tanıtım çalışması yapılacak. Uzun zamandır hangi özeliklere sahip olacağı konuşulan hata bu konu yerli yersiz tartışmala sebeb olan İphone-5′in LTE teknolojisi barındırma ihtimali hayli yüksek. Bu teknolojinin bir çok patentini elinde bulunduran Samsung’un tepkisi olay anında ne olur merak konusu…
Elmaya(Apple) Bir Kötü Haber Daha…
Motorola ve Htc dahil android tabanlı telefonların ABD’ye girişini engellemeye çalışan Apple ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu Yargıcı Thomas Pender’in en son açıklamasıyla hayal kırıklığı yaşadı. Bu adaletli yargıç kardeşimiz HTC telefonların 4G LTE teknolojilerinin iptali durumunda kendi kullandığı cihazlar için de Apple‘ın aynı akibete uğrayacağını açıklmış. HTC bu teknoloji patenti için 75 milyon dolar harcamış sana yedirir mi Apple…
Neyse bu savaş epey müddet süreceğe benziyor ama sonuçta kazanan olmayacak sanırım. Eğer bu büyük firmalar egolarını yener gel kardeşim birleşelim bu milleti beraber halldelim derse o zaman yandık sanırım…
kaynak