-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Öğretmenlik
-
-
Ad Soyad
T** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'den bir yerli açıklaması daha...
Yerli arama motoru çalışmasının ayrıntılarının paylaşılmasının yakın olduğunu kaydeden Bakan Ergün, şunları kaydetti:
''Yerli arama motoru derken, Türkçe'nin karakterine uygun arama motorunu kastediyoruz. Yani illa bizim arkadaşlarımızın oturup yaptığı değil. Yapılabiliyor bunlar.Yaptılar. Diyelim ki Google büyük bir arama motoru şimdi. Yani ne ararsan buluyorsun gibi görünüyor. Ama bazı şeyleri bulamıyorsun.
Çünkü dillerin özellikleri farklı. Türkçe her ne kadar Latin harfleriyle yazıyorsak bile Avrupa dillerinden farklı olduğu için, diyelim Google Türkçe cümleleri, cümle mantığı içerisinde görmüyor.'
Kaynak:
Haberdar.com
https://pirilancer.com/freelancer-ara
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Öğretmenlik
-
-
Ad Soyad
T** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Ama şöyle bir durum var en geç 2014- 2015 gibi kullanmaya başlayacağımız ifade ediliyor...
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
------
-
-
Ad Soyad
O** B**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Fikrim yok diye işaretledim fakat bana pek tutacak gibi görünmüyor. Yani anladığım kadarıyla farklı bi' arama motoru ile karşımıza çıkacak. Millet Google'ı bırakıp Yandex'e gitmiyorken onu hiç kullanmaz diyorum :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Öğretmenlik
-
-
Ad Soyad
T** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
bu devlet, hele hele AKP hükümeti, yerli arama motorunu millete empoze etmek için yapay bir gündem oluşturup, googleyi karalama olayına giderse BAL GİBİ TUTAR...
3 kişi bu mesajı beğendi.
supheli
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Türkçe Öğretmeni
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
40, (%100)
Eğer proje siyasallaştırılmazsa ben destek veririm. Çıkar bir parti biz yaptık derse iş biter. Bunu ülke olarak yapmamız gerekiyor; ama yinede destek göreceğiniz sanmıyorum. Örnek: Pardus - milli işletim sistemi projesi-
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
öğrenci
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
napalım o na başlasak tutmaz, bunu yapsak olmaz... bize dayatılana razı gelelim o zman...
biraz olumlu düşünün işleri kolay deil ama sonuçta bi yerden başlamak lazım dimi? bence işleri zor olsada başarılı olacağı kanısındayım... biz destek verirsek olacaktır hayrlısıyla inşallah...
2 kişi bu mesajı beğendi.
Kitap Ajansı & ATMCgrafik
myenes
$php = new PHP();
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Back-end Developer
-
-
Ad Soyad
E** G**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Yandex türkiye'de hizmete girmeden önce sorsalardı bize bir çok kişi boşa uğraşma derdi ancak gelin görün ki pazar payı olan bir şirket oldu ülkemizde :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Öğretmenlik
-
-
Ad Soyad
T** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
myenes adlı üyeden alıntı
Yandex türkiye'de hizmete girmeden önce sorsalardı bize bir çok kişi boşa uğraşma derdi ancak gelin görün ki pazar payı olan bir şirket oldu ülkemizde :)
aynı şekilde...ben sonuna kadar deteklerim.Yeterki yerli google sürekli kendini geliştirsin..
trgy
Mühendis
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
T** Y**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Kaba tabir ile bir b*k olmaz. :)
Sosyal ağ açabilirsin, video sitesi açabilirsin, makale hatta oyun sitesi açabilirsin başarıya ulaşabilirsin ama arama motoru o kadar küçümsenecek birşey değil.