lostyazilim
tr.link

Dmoz ve Google İlişkisi

3 Mesajlar 899 Okunma
lstbozum
tr.link

Dilara Dilara Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / K
  • Meslek Editör
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 430
  • Beğeniler 210 / 227
  • Ticaret 0, (%0)
Google Dmoz’u Önemsiyor mu?

1999 yılında Netscape tarafından kurulan Açık Dizin Projesi, Son günler de Google, Dmoz‘u önemsemiyor gibi sözler çıkmakta. Bu proje Google tarafından önemsenmek için kurulmamıştır. Dmoz’un böyle bir beklentisi yoktur. Dmoz kaliteli siteleri dizinine kazandırmak için kurulmuş bir projedir.

Nihayetin’de Alexa, Google ve diğer arama motorları Dmoz verilerini az da olsa önemsiyor. Bunu test etmek için, 2 yıllık bir sitemi dmoz’a ekledim. Pagerank değeri 0 olan sitem 1 ay gibi kısa süreçte, Pagerank değeri’nin ( 1 ) Olduğunu gördüm. Ve index‘lerde artış gözlemledim. .

Dmoz Türkiye Hakkında

10 yıl öncesine kadar Türkçe içerikli siteler çok azdı. Dmoz bir hassa Türk editörlere yer vererek, Türkçe kategorisin’de kaliteli siteleri bir araya getirdi. Editör kaynakları’nın Türkçe çevirileri, Türkçe kategorisi Admini;

Meta Editör Erkin, Maxcoder ve Catmod yetkisine sahip Şahinler‘in büyük emeği vardır. Dmoz Editörleri gönüllüler’den oluşmaktadır. Yabancı Meta veya Catmod yetkisine sahip Editörlerin Türkçe Kategori ve Editör alımlarına yardım ettiği bilinmektedir.

Kaynak: Aorhan
Metin aorhan

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

burakisci burakisci Wordpress Tema Yapımcısı Kullanıcı
  • Üyelik 16.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Wordpress Tema Yapımcısı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** i**
  • Mesajlar 1897
  • Beğeniler 371 / 522
  • Ticaret 23, (%100)
Şöyle diyebilirim ki şuan da Google da Burak İşci şeklinde arama yaptığınızda sitemde ki SEO başlığım değilde sitemi DMOZ'a kayıt ederken kullandığım başlık gözüküyor , önemini buradan anlayabiliriz ;)

test9 test9 IT Project Manager Kullanıcı
  • Üyelik 28.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek IT Project Manager
  • Konum Van
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 552
  • Beğeniler 2 / 109
  • Ticaret 13, (%100)
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]İşin esprisi ya; bazen Google Amca diyoruz. Google Dmoz'u önemsese ne olacak; önemsemeze ne olacak? Bu konuda çok güzel yazılar var. Bunlar Dmoz forum kısmında okuyabilirsiniz.[/FONT][/COLOR]

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al