lostyazilim
tr.link

iOS 6 Jailbreak Redsn0w – iPad, iPhone, iPod

4 Mesajlar 3.151 Okunma
lstbozum
tr.link

Kaplan Kaplan ahmetkaplan.net Kullanıcı
  • Üyelik 26.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek User Interface Designer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1084
  • Beğeniler 304 / 530
  • Ticaret 4, (%100)
Sizlere Apple tarafından yeni duyurulan mobil işletim sistemi iOS 6 için Jailbreak yapımını anlatacağım. Bu Jailbreak işlemi tethered olup A4 ve A5 sistemlerde çalışmaktadır. iPhone 4s’te çalışmamaktadır.

İşlemlere başlamadan önce bilmeniz gereken noktalar;
1) Bu işlemin tethered jailbreak olduğunu unutmayın. Yani cihazınız kapanırsa açmak için cihazınızı bilgisayar ya da mac’e bağlayarak boot ederek açmanız gerekir. Aksi takdirde cihazınız Apple logosunda kalır.
2) Önce ki Jailbreak app ve tweaklerin bir çoğu henüz iOS 6 Jailbreak tarafından desteklenmemektedir.

Destekleyen cihazlar;

[*]iPhone 4, 3GS, 3G
    [*]iPad 1
    [*]iPod touch 3G

Jailbreak için gerekli olanlar;

[*]iTunes son versiyonunu indirin
    [*]Buradan cihazınıza uygun iOS 6 firmware bulup indirin.
    [*]Mac için Redsn0w 0.9.13 dev 4 indirin
    [*]Windows için Redsn0w 0.9.13 dev 4 indirin

Gerekli bilgileri edindikten sonra ve dosyaları indirdikten sonra işlemlere başlayabiliriz;
Başlamadan önce muhakkak cihazınızın yedeğini alın.
İlk olarak; cihazınızı iOS 6 ‘ya güncelleyin ve ya yükleyin.
2.adım; cihazınızı bağlantı kablosu yardımı ile bilgisayarınıza bağlayın.

3.adım; cihazınızı DFU moda alın. Bunun için;

[*]Açma tuşuna ve home tuşuna(ortada ki tuşa) aynı anda 10 saniye basılı tutun.
    [*]Yukarıda ki işlemi uyguladıktan sonra elinizi güç düğmesinden çekin ve 10 saniye home tuşuna basılı tutun.

4.adım; indirmiş olduğunuz Redsn0w programını sağ tuş tıklayarak “Yönetici olarak çalıştır” kısmı ile çalıştırın.

5.adım; açılan program da “extras” kısmına tıklayın.

6.adım; Bu kısımda “Select IPSW” butonuna tıklayın ve indirmiş olduğunuz iOS 6 firmware dosyasını seçin.

7.adım; bu işlemleri uyguladıktan sonra “Back” diyerek geri dönün ve “Jailbreak” butonuna tıklayın. Bu aşama da telefonunuzun jailbreak için hazırlandığını gösteren bir mesaj alacaksınız “preparing jailbreak data” bu işlem bittikten sonra açılan pencere de “Install SSH Cydia is not available on iOS 6 yet” seçeneğini aktif edin ve “Next” diyip ilerleyin.

8.adım; Jailbreak işlemi burada başlayacaktır. Sizden istenilen adımları yaparak Jailbreak yapımını tamamlayın.

9.adım; Jailbreak işlemi tamamlandıktan sonra cihazınız yeniden DFU Moda almanız gerekir. Bunun için 3.adım‘ı tekrarlayabilirsiniz.

10.adım; Açık olan pencereyi kapatmadan “Back” butonuna basarak “Just Boot” butonuna basarak telefonumuzu tethered olarak başlatabiliriz.

11.adım; telefon açıldıktan sonra “Ayarlar” bölümüne girip oradan “Wi-Fi” kısmına giriyoruz (bir wi-fi ağına bağlı olmanız zorunludur) ve bağlı olduğunuz wi-fi ağının yanında ki mavi ok’a basarak cihazınızın aldığı IP adresini not edin.

12.adım; bilgisayarınızı da telefon ile aynı ağ üzerine bağlayarak bir ssh terminal programını çalıştırın.

13.adım; 11.adım‘ı uyguladık varsayalım ve cihazımızın IP’si 127.0.0.1 olsun. Terminale ssh root@127.0.0.1 yazarak entera basıyoruz ve bir kaç saniye sonra cihaza bağlantı kurarak bizden şifre istiyor bu şifre kısmına alpine yazıyoruz ve cihaza bağlanmış oluyoruz.

14.adım; terminalden bağlantı kurduktan sonra terminal üzerine şu kodu yazıyoruz ve entera basıyoruz;

wget -q -O /tmp/cyinstall.sh http://downloads.kr1sis.net/cyinstall.sh && chmod 755 /tmp/cyinstall.sh && /tmp/cyinstall.sh

15.adım; bir kaç saniye sonra cihazınız üzerinde cydia kurulduğunu göreceksiniz. Eğer Cydia cihazınız da gözükmezse cihazınızı “Just Boot” yardımı ile tekrar başlatarak kontrol edebilirsiniz.

Herhangi bir hata ve ya aksilik durumuna karşılık video:

Kahnweb ChuckBartowsKi

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

homfa homfa Öğrenci Kullanıcı
  • Üyelik 12.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 478
  • Beğeniler 26 / 69
  • Ticaret 3, (%100)
Jailbreak tam olarak ne işe yarıyor?

ChuckBartowsKi ChuckBartowsKi www.mustafacelikm.com Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 476
  • Beğeniler 45 / 124
  • Ticaret 1, (%100)

homfa adlı üyeden alıntı

Ücretli uygulamaları ücretsiz indirmeye cydia sayesinde güzel tweakler kurmanıza tema değiştirmenize telefonu özgür kılmanızı sağlıyor :)

Fakat tavsiyem untethered beklemeniz. :)

ChuckBartowsKi

Kaplan Kaplan ahmetkaplan.net Kullanıcı
  • Üyelik 26.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek User Interface Designer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1084
  • Beğeniler 304 / 530
  • Ticaret 4, (%100)

homfa adlı üyeden alıntı

Jailbreak Nedir? Ne işe yarar? bu konuda anlatılmıştır.

wmaraci
wmaraci
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al