lostyazilim
tr.link

Hata Nerede? Lütfen Yardım

13 Mesajlar 2.394 Okunma
lstbozum
tr.link

siyahh siyahh SEO Danışmanlığı Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SEO DANIŞMANI / E.E Mühendisi
  • Konum Adana
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 2199
  • Beğeniler 771 / 487
  • Ticaret 18, (%100)
Merhaba Arkadaşlar;

Ödevim için ufak bir php ile ilgili kısım oluşturuyorum.Ancak sorunum şu şekilde;

.html olarak formu oluşturdum ve

şeklinde post metodu ile meyvelersonuc.php kısmına yönlendirme yaptım.Meyvelersonuc.php sayfasını if,elseif kısmı ile yaptım.İlk kaydetmemde gönder butonuna tıkladığım zaman hiçbir yere gitmiyordu.Şimdi o sorunu düzelttim ancak bu sefer .html forma diyelim ben "1" numarasını meyvelersonuc.php kısmında elma diye kaydetmiş olayım.1 Yazıyorum forma ancak meyvelersonuc.php de bulunan tüm kodlar karşıma çıkıyor.Normalde elma yazması gerekirke tüm yazdığım kodlar karşıma çıkıyor.İstediğim sonuç karşıma çıkmıyor.Bu hatayı bir türlü bulamadım lütfen yardımcı olun...

wmaraci
reklam

jsdev jsdev WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek -
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad F** A**
  • Mesajlar 360
  • Beğeniler 23 / 168
  • Ticaret 0, (%0)
PHP Kodlarınıda yazarsan daha çabuk çözüm bulabiliriz ama şöyle bir şey istiyorsun sanırım;

meyvelersonuc.php

$meyveler=$_POST["meyveler"];
if(meyveler==1){
echo "Mandaline";
}else if(meyveler==2){
echo "Portakal";
}
?>

Buraya yakında yeni proje gelecek Coming soon!

• Üyelik 03.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum Adana
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 2199
  • Beğeniler 771 / 487
  • Ticaret 18, (%100)
Buyrun hocam kodlar;

---Konu Başlıkları---

Açıklama;

Gitmek istediğiniz konu başlığı için yanında yazan numarayı kutucuğa yazınız.Otomatik olarak numaraya uygun konu başlığı görünecektir.

Kodlama: Siyahh...

Lütfen Gitmek İstediğiniz Konu Numarasını Giriniz:

NUMARALAR:

Bitkinin Beslenebilmesi İçin Gerekli Koşullar "1" Numara

Bitkilerde Besin Tuzlarının Önemi "2" Numara

Bitkilerde Besin Tuzlarının Önemi 3 (AZOT) "3" Numara

Bitkilerde Besin Tuzlarının Önemi 4 (POTASYUM) "4" Numara

Bitkilerde Besin Tuzlarının Önemi 5 (Magzenzyum) "5" Numara

Bitkilerde Besin Tuzlarının Önemi 6 (Klor) "6" Numara

Bitkilerde Besin Tuzlarının Önemi 5 (Demir) "7" Numara

Bitkilerde Besin Tuzlarının Önemi 5 (Çinko) "8" Numara

Bitkilerde Besin Tuzlarının Önemi 5 (Min. Yasası)"9" Numara

Bu da .PHP;

$meyveler = $_POST["meyve"];

if($meyveler== "1"){

echo "
";
echo "Bitkilerin yeterince büyüyüp gelişebilmesi için toprak, yeterli miktarda minerale (besin elementine) sahip, gaz ve su hareketine elverişli, yeterli sayı ve türde mikroorganizma barındıran ve bitki gelişmesine uygun bir ortam olmalıdır.Bitkiler, topraktan su ve gerekli mineralleri alarak beslenir. Mineraller topraktan genellikle inorganik iyonlar halinde alınan elementlerdir. Bitkinin yapısında bulunan mineraller, organik madde sentezinde görev aldıkları için oldukça önemlidir.
Bitkilere güneş ışığı enerjisi ile birlikte gerekli mineraller verildiğinde, normal büyüme için gerekli tüm bileşikler sentezlenebilir. Ancak organik bileşiklerin sentezlenebilmesi için bitkinin havadan karbondioksit (CO2) alması gereklidir.
Toprakta bulunan minerallerin çok azı bitkiler tarafından kolayca alınabilir özelliktedir. Minerallerin bitkiler tarafından alınabilir hale dönüşmesi topraktaki mikroorganizmaların faaliyeti, toprağın havası ve sıcaklığı gibi birçok faktöre bağlıdır.";
echo "
";
}elseif($meyveler== "2"){

echo "Bitkilerin fazla miktarda ihtiyaç duyduğu azot, potasyum, kalsiyum,
magnezyum, fosfor, kükürt, silisyum makro elementlerdendir.
Bitkilerin çok az gereksinim duyduğu klor, demir, bor, mangan, sodyum,
çinko, bakır, nikel, molibden mikro elementlerdir.
Bitkilerde bu elementler:
-Bileşiklerin yapısına katılır.
-Enzim faaliyetlerinde görev yapar.
-Bitki hücrelerinde ozmotik basıncın düzenlenmesinde görev yapar.
Bitkiler besin elementlerinin optimum düzeyde bulunduğu ortamlarda
en iyi şekilde büyür ve gelişir.
Makro ve mikro elementler bitkilerde büyüme ve gelişmede görevlidir. Bu elementlerin eksikliklerinde bitkilerde çeşitli gelişim bozuklukları görülür.";

}elseif($meyveler== "3"){

echo "Bitkilerin en fazla ihtiyaç duyduğu elementtir.Azor,aminoasit,nükleikasit,protein,ATP gibi bir çok bileşiğin yapısına katılır.Bu nedenle azor eksikliği bitki gelişimini olumsuz etkiler.Yaşlı yapraklarda kahverengi lekeler ve sararma görülür.";
}elseif($meyveler== "4"){

echo "Ozmotik basıncın düzenlenmesinde ve bazı enzimlerin aktifleştirilmesinde rol oynar.Bitki kökleri belirli yoğunlukta tüm mineralleri içeren çözeltiler içine yerleştirildiğinde bitkinin normal gelişimini tamamladığı görülür.Potasyum içermeyen çözeltide yetiştirilen bitkilerde ise büyümenin azaldığı ve yaprakların doğal rengini kaybettiği,sarardığı gözlemlenir. ";
}elseif($meyveler== "5"){

echo "Bitki hücrelerinde solunum ve fotosentezde görevli enzimlerin aktifleştirilmesinde rol oynar.Ayrıca klorofilin yapısına katılır.Magnezyum eksikliğinde protein sentezi sekteye uğrar kısacası engellenir.Yaprak damarları arasında lekelenmeler olur.Yapraklar solar,kıvrılır ve çabuk dökülür.";

}elseif($meyveler== "6"){
echo "Bitkilerde iyon halinde bulunan klor,fotosentezde ve hücre bölünmesinde görev alır.Klor eksikliğinde yapraklar kurur.";
}elseif($meyveler== "7"){

echo "Bitkilerde çok az bulunmasına karşılık klorofil sentezinde rol oynar ve sitokromların yapısına katılır.Demir eksikliğinde klorofil engellendiği için yapraklar beyaza dönüşür.";
}elseif($meyveler== "8"){

echo "Bir çok enzimin aktifleşmesinde ve klorofil sentezinde rol oynar.Çinko eksikliğinde bitki fazla büyüyemez.Küçük ve şekil bozukluğu olan yapılar oluşur.";
}elseif($meyveler== "9"){

echo "1840 yılında Liebig tarafından ortaya konan bu kurala göre, bitkilerin büyümeleri, ihtiyaç duyduğu besin elementlerinden toprakta en az bulunanına bağlıdır. Doğal çevrede bitkiler için gerekli olan elementlerin bir bölümü (karbon, hidrojen, oksijen vb.) bol miktarda bulunduğu halde, topraktakilerin bazıları bitkilerin gereksinimlerini karşılayacak düzeyde bulunmayabilir. Örneğin bor elementi bitki gelişimi için gerekli olmakla beraber, tükendiğinde diğer gerekli elementler bulunsa bile bitki gelişimi durur. Yani bitkilerin gelişimi, topraktaki minimum besin elementiyle sınırlandırılır. Topraktaki minimum besin elementinin azot olduğu düşünülürse, bitki gelişiminin toprakta bulunan nitratın (NO3) miktarına bağlı olarak değiştiği görülür

İlk olarak sadece bitkiler için ortaya konan bu kural, daha sonra tüm canlılar ve tüm ekolojik faktörler için uygulanmıştır. Buna göre herhangi bir canimin gelişimi için diğer faktörler uygun olsa bile, sınırlayıcı olan en olumsuz faktördür.";
}elseif($meyveler== ""){

echo "Bos Alan Bırakmayiniz!";
}else{

echo "Böyle Bir Konu Bulunamadı!!";

}

echo "
";
echo "
";
echo "
";
echo "Kodlama: Siyahh...";
echo "Kaynakça Belirtilecektir....";

?>

Hurkal Hurkal Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 382
  • Beğeniler 89 / 114
  • Ticaret 0, (%0)
Bir sunucu programı üzerinde çalıştığına emin misin? Formunun bulunduğu dosyaya http://localhost/... şeklinde erişim sağlamalısın.
GsliKahraman

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

LadyArch3r LadyArch3r Web Developer Kullanıcı
  • Üyelik 02.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 930
  • Beğeniler 60 / 102
  • Ticaret 3, (%100)
@Hürkal'ın dediği gibi bir sunucu üzerinde çalışmalısın yada bilgisayarına local bir sunucu kurmalısın.

Buradan WampServer'ı bilgisayarına kurabilirsin.Kurduktan sonra sistem tepsisinde yeşil olarak yanacak daha sonra C:\wamp\www dizinine girip dosyaları at.Ve tarayıcına http://localhost yaz bir dene.

• Üyelik 03.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum Adana
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 2199
  • Beğeniler 771 / 487
  • Ticaret 18, (%100)
arkadaşlar maalesef Wamp üzerinde de olmadı.Normalde server olmadan da çalışırdı ancak 2 şekilde de olmadı :( çarşamba gününe kadar teslim etmem lazım :(

Hurkal Hurkal Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 382
  • Beğeniler 89 / 114
  • Ticaret 0, (%0)
EasyPHP mi kullanıyorsun? Hangi ortamda ve nasıl çalıştığından biraz bahsedersen sorunu çözebiliriz. Kodlarında bir sorun göze çarpmıyor.

• Üyelik 03.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum Adana
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 2199
  • Beğeniler 771 / 487
  • Ticaret 18, (%100)

Hürkal adlı üyeden alıntı

EasyPHP mi kullanıyorsun? Hangi ortamda ve nasıl çalıştığından biraz bahsedersen sorunu çözebiliriz. Kodlarında bir sorun göze çarpmıyor.

Hocam şimdi sorunu biraz çözdüm gibi.Forma bu sefer numaraları giriyorum ama sürekli "Boş alan bırakmayınız" diyor.(Resimde görüyorsunuz).Bu sefer şöyle bir hata alıyorum;

asoza asoza WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 57 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 30
  • Beğeniler 0 / 6
  • Ticaret 0, (%0)
formunuz submit den başka birşey göndermiyor kodunuza göre. Ya da ben göremedim.
Dolayısı ile göndermediğiniz bir şeyi işleyemezsiniz.
input type tagı ile tanımladıklarınız post edilir.
siyahh

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 03.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum Adana
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 2199
  • Beğeniler 771 / 487
  • Ticaret 18, (%100)

asoza adlı üyeden alıntı

formunuz submit den başka birşey göndermiyor kodunuza göre. Ya da ben göremedim.
Dolayısı ile göndermediğiniz bir şeyi işleyemezsiniz.
input type tagı ile tanımladıklarınız post edilir.

Sağolun hocam GET yerine POST yaptım ve sorunu çözdüm :) Peki PHP de yazı boyutlarını nasıl büyütebiliyoruz?

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al