lostyazilim
tr.link

Title (tag) Uzunluğu

4 Mesajlar 3.504 Okunma
acebozum
tr.link

aLbioN aLbioN Webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 20.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Elektrik-Elektronik Müh.
  • Konum Adana
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 14
  • Beğeniler 0 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
WMaracı SEO analiz robotunda dikkatimi çekmesi üzerine, şimdiye kadar olan bilgi birikimime dayanarak bir şeyler paylaşmak istedim.

Seo Analiz robotunda, "Title 70 karakter olmalıdır, yoksa arama moturu spam olarak görür." gibi bir şey yazılmış. Bunun kaynağını gerçekten çok merak ettim.

Benim bildiğim herhangi bir karakter sınırlamasına gerek olmadığı, yanlız arama motorlarının, özellikle google arama motorunun, destekleme sınırı olarak 65-70 karakter gibi bir değer olduğunu biliyorum. Title ı uzun tutmak, siteyi spama sokmaz, görüntü kirliliği yaratır ve zaten arama motorları tamamını göremez. Ama ilgili kısmı görür.

Seo açısından da,title kısmı gerçekten önemli bir kısımdır. Title bölümünde, o sayfanın içeriğini tam anlamıyla ifade edecek taglar bulunsun istenir. Fazlası çöptür. Yanlız, eğer sitenin index sayfasına sitenin içinde ne var ne yok uzun bir title girersiniz. Bu sizi arama motorlarında spam olarak göstermez, daha üst sıralara taşır. Ve yine yanlız, aynı kelimeyi tekrar tekrar kullanmak bir şeyi değiştirmez, sitede olmayan kelimeleri girmek tehlikelidir.

Son olarak, 70 karakter sınırının yanlış olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar Rand zamanında ortaya bir laf söylemiş ve bu yayılarak genel bir kanı oluşturmuşsa da, söyledikleri yoruma açıktır. 70 karakterden uzun olmamalıdır diye bir şey de dile getirmemiştir. Genel olarak kabul görülen ama yanlış uygulanan bir sistemdir.

Bunu deneyebilirsiniz, title uzatın. Siteyi pingleyin. indexi alınca google sıranıza bakın. Farkı göreceksiniz.

wmaraci
reklam

ChuckBartowsKi ChuckBartowsKi www.mustafacelikm.com Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 476
  • Beğeniler 45 / 124
  • Ticaret 1, (%100)
Spam olmaz tabiki ama title 80 karakter olsa google hosuna gitmez...

ChuckBartowsKi

hasbaly hasbaly Öğrenmek için uğraşıyor.. Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 410
  • Beğeniler 113 / 80
  • Ticaret 3, (%100)
Title özgün ve kısa olmalı. Yoksa uzun olursa Google derki adam yazı yazmış birde üstüne bir daha yazmış.

chicqo chicqo Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 17.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek SEO Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 13
  • Beğeniler 0 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Bu genel bir on page seo kuralı aslında.

Bir title en çok 70 Karakter en az da 10 karakter olmalıdır ve bu kuralın yanlış olduğunu düşünüyorsanız aslında yanılıyorsunuz.

Çünkü on page seo'da yapılan bu gibi hatalar, özellikle büyük sitelerin ileride tıkanmasına yol açıyor. Ve çok güzel fikirler, projeler bazen sırf bu tarz düşünceler yüzünden geride kalıyor.

(bkz: on page seo)

wmaraci
wmaraci
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al