WMaracı SEO analiz robotunda dikkatimi çekmesi üzerine, şimdiye kadar olan bilgi birikimime dayanarak bir şeyler paylaşmak istedim.
Seo Analiz robotunda, "Title 70 karakter olmalıdır, yoksa arama moturu spam olarak görür." gibi bir şey yazılmış. Bunun kaynağını gerçekten çok merak ettim.
Benim bildiğim herhangi bir karakter sınırlamasına gerek olmadığı, yanlız arama motorlarının, özellikle google arama motorunun, destekleme sınırı olarak 65-70 karakter gibi bir değer olduğunu biliyorum. Title ı uzun tutmak, siteyi spama sokmaz, görüntü kirliliği yaratır ve zaten arama motorları tamamını göremez. Ama ilgili kısmı görür.
Seo açısından da,title kısmı gerçekten önemli bir kısımdır. Title bölümünde, o sayfanın içeriğini tam anlamıyla ifade edecek taglar bulunsun istenir. Fazlası çöptür. Yanlız, eğer sitenin index sayfasına sitenin içinde ne var ne yok uzun bir title girersiniz. Bu sizi arama motorlarında spam olarak göstermez, daha üst sıralara taşır. Ve yine yanlız, aynı kelimeyi tekrar tekrar kullanmak bir şeyi değiştirmez, sitede olmayan kelimeleri girmek tehlikelidir.
Son olarak, 70 karakter sınırının yanlış olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar Rand zamanında ortaya bir laf söylemiş ve bu yayılarak genel bir kanı oluşturmuşsa da, söyledikleri yoruma açıktır. 70 karakterden uzun olmamalıdır diye bir şey de dile getirmemiştir. Genel olarak kabul görülen ama yanlış uygulanan bir sistemdir.
Bunu deneyebilirsiniz, title uzatın. Siteyi pingleyin. indexi alınca google sıranıza bakın. Farkı göreceksiniz.