-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Internet Explorer, Firefox, opera gibi web tarayıcıları uluslar arası alan adlarını yaygın olarak desteklemektedir. Fakat e-posta desteği henüz bulunmamaktadır. Ya da yeterince desteklenmemektedir.
Bu yüzden Türkçe karakterli alan adı satın alırken ilk etapta sadece web sitenize erişim için kullanıcağınızı dikkate alınız.
[color=#FFA500]
Türkçe karakterli alan adı nedir ?[/color]
Uluslararası karakterler içerebilen alan adları (IDN), ASCII olmayan karakterleri içerebilen alan adlarıdır. Türkçe için bu karakterler örnek olarak
ı,ğ,ü,ş,ö,ç şeklindedir.
[color=#FFA500]
Türkçe karakterli alan adlarının işleyişi.[/color]
IDN standardı alan adlarını birbirine dönüştüren algoritmalar üzerine kurulmuştur. Bu algoritmalar Unicode karakterlerden oluşan alan adlarını standart ASCII karakterlerden oluşan alan adlarına çevirir. Algoritmalar web tarayıcısı üstünde çalışmaktadır ve dolayısıyla bu alan adlarının kullanabilmeniz için sizin ya da web sitenizi ziyaret edecek olan kişinin tarayıcısında IDN desteğinin mevcut olması gerekir.
Tarayıcılar örnek olarak
türkçe.com.tr alan adını talep edildiğinde
xn--trke-2oa7j.com.tr şeklinde dönüştürür ve bağlanacağı IP adresini öğrenmek için dns sunucusuna bu dönüştürdüğü alan adıyla sorgulama yapar. Yani ziyaretçi
türkçe.com.tr yazdığında aslında
xn--trke-2oa7j.com.tr adresine yönlenmiş olur.
Kaynak:
http://teklif.me/konu-turkce-karakterli-domain-alan-adlari.html
http://www.emrekarakaya.com.tr/
BiqBanq
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
genel olarak ingiliz domainlere alışıldıgı için alanlarpek iş yapamıyor örnegin ben bir siteye girerken
İsmi
hızla.com
olsa
hizla.com ' yazıyorum türk halkı başta kullanmayarak hata yaptıgı için bundan sonra kolay kolay millet alışamaz :(
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Peki turkce.com.tr ile türkçe.com.tr farklı farklı siteler mi oluyor ?
Böyle olursa biraz karışık olur gibi,hem arkadaşın dediğin gibi bende alışabileceğimi sanmıyorum :(
Unyesil
Ordum.net'te Yayıncı :)
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
İnternet Yayıncılığı
-
-
Ad Soyad
O** F**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
E-Posta desteğinin olmayışı ünye.net alan adımın Yandex.Mail Kurumsal'da doğru kullanamama sebep oldu :)
Peki turkce.com.tr ile türkçe.com.tr farklı farklı siteler mi oluyor ?
Böyle olursa biraz karışık olur gibi,hem arkadaşın dediğin gibi bende alışabileceğimi sanmıyorum
-Evet...
Bildirim ve AdMob özellikli Android uygulama sadece 50 TL! - Örnek Uygulama: "Ordum Mobil"
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
server bedii adlı üyeden alıntı
Peki
turkce.com.tr ile
türkçe.com.tr farklı farklı siteler mi oluyor ?
Böyle olursa biraz karışık olur gibi,hem arkadaşın dediğin gibi bende alışabileceğimi sanmıyorum :(
Evet farklı oluyor bu yüzden fazla kullanılmıyor
http://www.emrekarakaya.com.tr/