wmaraci reklam

Yandex'e Öneri Maili Gönderdim. (Google Adsense)

27 Mesajlar 7.019 Okunma
advertseo
wmaraci reklam

KoteElektronik KoteElektronik Elektronik Hayattır. Kullanıcı
  • Üyelik 09.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 59 / E
  • Meslek Yüksek Elektronik Mühendisi
  • Konum Kırklareli
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 51
  • Beğeniler 13 / 11
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba arkadaşlar,

Google Adsense ile aramızda ufak bi anlaşmazlık vardı, yeni açtığım sitemi bir türlü kabul etmiyordu. Benimde aklıma Yandex geldi. Araştırdığımda Yandex arama motorunun "Google Adsense" gibi uygulaması olmadığını gördüm. Mecbur google ile anlaşmaya çalıştım ve başardım. Ama bu başarıyı elde yolunda ilerliyorken; Yandex arama motorunun Direct bölümüne ufak ve bir o kadarda gerekli bir mail gönderdim ve bu ilgili maili sizlerle paylaşmak istiyorum.


Ne kadar kaideye aldılar bilmiyorum fakat; tüm webmaster arkadaşlarımız Yandex'e Adsense benzeri uygulama hakkında mail atsalar, bir an önce çıkarmaya çalışacaklarından eminim.

Yıllar önce CNBC-E kanalında bir dizi kaldırılmıştı ve dizi hayranları olarak, ATV'e yoğun ve istikrarlı bir şekilde mail atmaya başladık ve o dizi ATV'de türkçe dublaj yayımlanmaya başladı.

Yani uzun lafın kısası; Yandex arama motoru daha çok kullanıcılara yönelik geliştirmeler yapıyor. Yandex arama motoruna webmasterların var olduğunu biz olmadan hiç bir şey yapamayacaklarını göstermek lazım.

Herkese İyi Forumlar Dilerim.


Saygılarımla,
Emin Kader.


Merhaba,


Sizlere bir öneride bulunmak istiyorum. Yapacağım öneri bütün web site sahiplerinin Yandex arama motorundan beklediği ve Google arama motorundan vazgeçtirebilecek bir öneridir.

Yandex arama motoruna reklam verebiliyoruz fakat verilen reklamları kendimize ait olan web sitelerine ekleyemiyoruz. Bir nevi satış ortaklığı diyorum. Google arama motorunun yaptığı Adsense uygulamasından bahsediyorum. Sizler böyle bir uygulama yaparsanız; web site sahiplerinin ilgisini çekeceğinizden ve kesinlikle memnun kalacağınızdan emin olabilirsiniz.

Bir çok forum ve portallarda website sahipleri sizlerden "Google Adsense" uygulamasına benzer bir uygulama çıkarmanızı bekliyor. Yapacağınız ufak bir araştırma ile bunu rahatlıkla görebileceğinize eminim. Sizlerden naçizane ricam ise; bu uygulamayı bir an önce çıkartıp, Google Adsense'nin katı kurallarından bir an önce bizi kurtarmanızdır.

Sizden başka bir ricam ise: Bu maili ilgili kişilere göndermenizdir. Konu dışı bir mail attığım için sizlerden çok özür diliyorum ve iyi çalışmalar diliyorum.


Saygılarımla,
Emin KADER.



Gelen Cevap;

Emin Bey Merhaba,

Kullanıcılarımızın isteklerini düzenli olarak takip ediyoruz ve bu
ihtiyacın farkındayız. Henüz AdSense türü reklam servisimiz aktif değil
fakat çalışmalarımız son hızda devam ediyor. Fikirlerinizi paylaştığınız
ve zamanınız için teşekkürler.

İyi çalışmalar.

--
Saygılarımla,
Büşra Ünüvar
Yandex.Direct Destek Uzmanı
=============================
http://yardim.yandex.com.tr/direct



Yapılan Yorumlara Göre Konuyu Biraz Daha Açma Gereği Duyuyorum Ve Yazıma Devam Ediyorum.


Herkes tek taraflı, yani Türk mantığı düşünüyor. İşine gelecek şekilde yorumlayıp; kendine göre planlar yapıyor. Eğer ki İnternet kullanarak ciddi miktarlarda para kazanmak, aile geçindirmek veya özel ihtiyaçlarını karşılamak istiyorsa: Düz mantık düşünmemesi gerekir. Düz mantık bazı yerlerde iyi olabilir fakat bu sizin geleceğiniz. Yani size oturduğunuz yerden para kazandıracak bir yer. Kim oturduğu yerden para kazanmak istemez ki? Sadece sitesine yazılar girerek ve sitesindeki ziyaretçilerle ilgilenerek. Herkes İnternet'e büyük paralar kazanmak amacı ile girmedi mi? Herkes tabiri biraz ironik olabilir ama buradaki çoğu kişi; internet üzerinden para kazanma umuduyla web sitesi açtı veya özel ilgiler göstermeye çalıştı. Hal böyle olunca piyasa iyice yoğunlaştı. İşler karıştı, yeni meslekler, özel işlemler ortaya çıktı.

Bir Taktik Piyasayı Alt Üst Etti!

Aslında bunların hepsi: Hit çekmek için yani para kazanmak için düz mantık ile düşünülmüş bir taktikle ortaya çıktı. İnternet çıktığından beri para kazanılabiliyordu ama internet üzerinden para kazanma işini kimseler bilmiyordu ve bilenler ise çok yüksek mevlalarda paralar kazanıyordu. Piyasa yoğunlaşmaya başladı ve bazı kişiler "İnternet Üzerinden Para Kazanma" konularını açmaya başladı. İşte bu konular açıldıktan sonra, konuları açanlar güzel miktarlarda para kazandılar ama kazandıkları para belirli bir süreden sonra düşmeye başladı. Sonuç olarak ne oldu? Düzen bozuldu, gelirler oldukça düştü. Lafı fazla uzatmadan gelelim asıl konumuz olan Yandex'e..


Yandex Ve Google Rekabeti!
Google Arama Motorunu bilmeyen yoktur. Uzun yıllar Google Arama Motorunu kullandıktan sonra; Google'ye rakip olması bazılarını güldürdü, bazılarını ise sevindirdi. Aslında Google Arama Motorunun kullanıcılar ile bir alıp veremediği yok. Herkes memnun. Bir tek "Webmasterlar" hariç. Nedeni ise; sadece Google Adsense uygulaması. Bazılarını haklı, bazılarını ise haksız nedenlerden banladı. Belirli bir süre böyle devam edince, webmasterların aklına Google Adsense tam bir "Diktatör" olduğu izlenimi verildi. Herkes kendine göre haklıdır bu konu sürekli tartışılır ama şöyle düşünmek gerekir.

Bir dükkan işletiyorsunuz. Düşündüğünüzde oraya her çeşit insan geliyor. Oraya gelen müşteriler bazıları anlayışlı bazıları ise anlayışsız oluyor. Elbet sürünün içinde kara koyun çıkıyor. Bunu önlemek imkansız. Google Adsense uygulamasının Türkiye'den kaç kişi kullanıyor? Sayısı oldukça fazla değil mi? O kadar kişinin içinde uyanıklar(hile yapan) ve bu bahsettiğimiz kibirli kişilerin çıkması oldukça normal.. Bir ürünü biri beğenir biri beğenmez herkesin sevdiği bir ürün yapmak ise imkansızdır. Herkesin kendi tarzı, beğendiği bir şekil vardır. Google'nin binlerce webmaster kullanıcısı olduğunu var sayarsak; belirli sayıda kişilerin; sürüden ayrılması oldukça normal. 10 binlerce webmaster arasından 1 ay içinde 1000'i geçik webmaster şikayet etseydi. "Ben haksız yere banlandım" diye o zaman Google Arama Motorunun haksızlık yaptığını düşünebilirdik.

Yandex Çalışmalarını Hızlandırırsa Web Site Sahiplerinin Yüzü Gülecek!
Konumda asıl olarak vurgulanmak istenen yer biraz kaymış sanırsam. Konuda ana konu mail olarak görebilirsiniz. Asıl yapılması istenen şey ise; Yandex Arama Motorunun "Google Adsense" uygulamasına benzer bir uygulamayı çıkarmasının hızlandırılması. Yani aylık 10.000 webmaster bu uygulama hakkında mail atarsa; Yandex Arama Motoru en geç 1 hafta içinde beta sürümünü duyurur. Bunun nedeni ise; 10.000 webmaster onlar için çok iyi bir gelir kaynağı olması ve bu kitleyi kaybetmek istememeleridir. Düşündüğünüzde kapınıza 10.000 kişi geliyor ve sizden bir ürün istiyor. Potansiyel olarak 10.000 müşteriniz var ve bu üründen karlı çıkacağınız oldukça açık ve net değil mi? Birde sadece 10.000 kişiyi düşünmemek gerekiyor. 1 memnun müşteri 1.000 kişiyi getirir demişler. Yandex Adsense benzeri uygulamasında baya karlı çıkacağı şimdiden belli. Ama asıl amaç bunu Yandex Arama Motoruna telkin ederek yaptırmak. Bu uygulama eninde sonunda çıkacak ama bir an önce çıkması webmasterların işine geleceği çok açık ve net.


Google Acımasız Bir Diktatör!
Google Arama Motorunun bir "diktatör" olduğunu var sayarsak. Yandex Arama Motoru onlar için çok büyük tehdit olacağı biliyor musunuz? İşte Türklerin tek taraflı değil, 2 tarafı da düşünmesi gerektiğinin nedeni bu. Yandex Adsense gibi bir uygulama çıkartırsa büyük bir çoğunluk Yandex Arama Motoruna geçecek. Bazıları ise Google Adsense uygulamasını kullanmaya devam edecek. Diyeceksiniz neden kullanmaya devam etsin? İşte burasıda stratejidir. Google diktatör fakat Yandex Arama Motoru böyle bir uygulama çıkardığında ve kullanıcılarını memnun ettiğinde. Google "katı kurallarından vazgeçecek" ve 2 firma arasında çok büyük bir rekabet olmuş olacak. Çünkü 2 firmada en iyisi olmak için büyük çalışmalar içine girecek ve 2 firmada kullanıcı dostu gibi görünecek. Kullanıcı dostu gibi göründüğünde ise webmasterların işine gelecek. Çünkü o kadar katı kurallar yok. Hemen banlanma gibi olaylar kalkacak. Google Adsense'ye şuan kayıt olmak oldukça zor oldu ama Yandex Arama Motoru Adsense benzeri uygulama çıkardığında Google Adsense'ye yapılan kayıtların neredeyse tamamı kabul edilecek.


Yapmamız gerekenler ise yeterli sayıda e-mail göndermek olacak. İşe yarayacağından emin olabilirsiniz ama yeterli sayıya ulaşmak şartı ile. Yeterli sayıya ulaştığımızda yine bir etki yoksa; web sitelerimizi yandex arama motoruna kapattığımızda (binlerce webmasterdan bahsediyorum) sizce Yandex Arama Motorunun işine gelir mi? Bence gelmez. Yani İstikrarlı çalışmak her zaman işe yarar.


Yandex'i Küçümsemek!

Okuduğum konularda ise; Yandex Arama Motorunun "40 fırın ekmek yemesi lazım Google'ye rakip olmak için" vb. Yorumlar çok gördüm. Aslında bakış açısı ile her şey değişebiliyor. Hiç bir firma kısa zamanda çok fazla müşteri elde etme hayalini yapmaz. Hızlı yükselirse hızlı batar. Yani değişik bir örnek vermek gerekirse; Siz yeni bir site açıyorsunuz. 2 haftada 30K hite ulaşabilir misiniz? Tabiki de hayır. Düzgün, istikrarlı ve uzun süreli çalışma ile başarabilirsiniz. Firmaların sistemide bu. Uzun vadeli düşünüp çok kazanıyorlar. Siz bir web sitesini hemen tanıtamıyorsunuz ama 6 ay boyunca her işlemi, doğru düzgün ve istikrarlı yaptığınızda; günlük 10K hit hayal değil.

Kısacası: Yandex Arama Motoru kısa vadeli düşünmüyor. Uzun vadede daha çok kazanç hedefliyor. Onun için biraz yavaş ve düzgün adımlar atmaya gayret gösteriyor. Google Arama Motoruda öyleydi. Yavaş yavaş yükseldi. Şimdi ise bazılarımızın değimiyle vazgeçilmez oldu...


Webmaster Arkadaşlarıma Ufak Bir Tavsiye (FİKİR)..
Yandex Arama Motoru: Bu hızda gelişmeye ve geliştirilmeye devam ederse Türkiye'de baya bir etkin rolü olacak. Sizlerin de çok fazla geç kalmadan yavaş yavaş sitelerinizi hem Yandex'e hemde Google'e uyarlamaya çalışmanızı tavsiye ediyorum. Yandex Arama Motoru birden yükselişe geçerse; siteniz için büyük bir hit kaybı olabilir. Siz eşeğinizi sağlam kazığa bağlarsanız hep mutlu olacağınızı söyleyebilirim. Yandex ile iyi geçinmenin avantajı: Siz şimdiden temelini atarsanız; Yandex iyi bir kitleye sahip olduğunda sonradan "Optimizasyon" yaptıranlardan önde olacağınızı söyleyebilirim.


Çok Kazananların Sloganı İse: Uzun Vadeli Düşün; Az Kazan Ama Hep Kazan..
Yandex Adsense benzeri bir uygulama çıkardığında ise: Yerinizi alın ama hemen geçmeyin. Yandex Adsense benzeri bir uygulama çıkardığında, Google Arama Motoru boş durmayıp; kullanıcılarını sevindireceğinden eminim... Yazımı fazla uzatmak istemiyorum. Sonradan milletin gözü korkup okumak istemiyor :) Ben yazımı yazarken yorum yapan, değerli arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum ve o nacizane yorumlarının devamını bekliyorum.


[B]Webmaster arkadaşlarımızda böyle fikirlerini ortaya koyarsa ne yapacağımızı daha kolay biliriz ve hepimiz karlı çıkarız.


Herkese İyi Forumlar Diliyorum.


Saygılarımla,
Emin Kader.
Kote Elektronik,
Elektronik Devreler.[/B]
 

 

wmaraci
reklam

umitbasci umitbasci WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 311
  • Beğeniler 0 / 54
  • Ticaret 1, (%100)
Forumda yenisin galiba. Bununla ilgili daha önce Yandex'e mailler atıldı. Ancak şuan için reklam servisini aktif edtmiyorlar. Türkiyede %10'a ulaşması gerekiyormuş ve şuan %1 oranda kullanılıyor galiba. Daha çıkacağını sanmıyorum. Mail atmak yerine arkadaşlarını Yandex kullanmaya davet etsen daha çok yol alınır.
GizemliLORD KoteElektronik Orhan

kişi bu mesajı beğendi.

www.umitbasci.com | www.mumcukoyu.com
Sitelerime ulaşmak için kopyala-yapıştır yapınız.

ChuckBartowsKi ChuckBartowsKi www.mustafacelikm.com Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 476
  • Beğeniler 45 / 124
  • Ticaret 1, (%100)
Google her alanda rakipsiz derken saka yapmiyoruz :) Yandex adsense gibi bir sey cikarsa bence tutmaz.
melankolia KoteElektronik

kişi bu mesajı beğendi.

ChuckBartowsKi

brk brk Meşgul Kullanıcı
  • Üyelik 24.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Bilgisayar Programcısı
  • Konum Osmaniye
  • Ad Soyad B** G**
  • Mesajlar 285
  • Beğeniler 82 / 81
  • Ticaret 1, (%100)
ChuckBartowsKi,
Bunu bilemezsin.
GizemliLORD sosyaloyuncu FilmlerBizden

kişi bu mesajı beğendi.

coder, bike rider, hobbyist photographer
wmaraci
wmaraci

WebRoot WebRoot akgbilisim.com Kullanıcı
  • Üyelik 01.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Freelance Seo & Webtasarım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 138
  • Beğeniler 14 / 22
  • Ticaret 8, (%100)

ChuckBartowsKi adlı üyeden alıntı

Google her alanda rakipsiz derken saka yapmiyoruz :) Yandex adsense gibi bir sey cikarsa bence tutmaz.


Adsense den 3 kuruş fazla verse saçma sapan banlar atmasa Türkiye pazarında adsenseyi 1 ayda siler atar :)
sosyaloyuncu KoteElektronik FilmlerBizden

kişi bu mesajı beğendi.

csariaslan csariaslan Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek memur
  • Konum Kırıkkale
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1098
  • Beğeniler 226 / 281
  • Ticaret 48, (%100)
Adsenseyi silip atması için pazar payını belli bir seviyeye getirmeleri lazım, getiremezlerse işleri zor siz reklam veren olsanız google'a mı reklam verirsiniz yandexemi?
melankolia KoteElektronik

kişi bu mesajı beğendi.

Atakan Atakan Emekli. Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek -
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 6139
  • Beğeniler 2442 / 2410
  • Ticaret 12, (%100)
Kendileri ile bu konuyu görüşmüştüm ben de.
Çalışmalarının sürdüğünü ve kısa bir süre içerisinde yayına almayı planladıklarını söylediler. (Adsense tarzı reklam sistemi)
KoteElektronik

kişi bu mesajı beğendi.

KarakayaEmre KarakayaEmre WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 526
  • Beğeniler 146 / 145
  • Ticaret 0, (%0)
Çoğu kişi mail attı diye biliyorum benim mailime gelen cevap

http://wmaraci.com/forum/393225-mesaj7.html
KoteElektronik

kişi bu mesajı beğendi.

http://www.emrekarakaya.com.tr/

KoteElektronik KoteElektronik Elektronik Hayattır. Kullanıcı
  • Üyelik 09.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 59 / E
  • Meslek Yüksek Elektronik Mühendisi
  • Konum Kırklareli
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 51
  • Beğeniler 13 / 11
  • Ticaret 0, (%0)

umitbasci adlı üyeden alıntı

Forumda yenisin galiba. Bununla ilgili daha önce Yandex'e mailler atıldı. Ancak şuan için reklam servisini aktif edtmiyorlar. Türkiyede %10'a ulaşması gerekiyormuş ve şuan %1 oranda kullanılıyor galiba. Daha çıkacağını sanmıyorum. Mail atmak yerine arkadaşlarını Yandex kullanmaya davet etsen daha çok yol alınır.


Değerli Yorumun İçin Teşekkürler.@umitbasci

Forumda yeni olmam veya eski olmam bir şeyi değiştirmiyor. Foruma üye olmayıpta takip edenler oldukça fazla. Sizin demek istediğiniz şu; "daha önce mailler atıldı ve hiç bir etki olmadı" diyorsunuz. Kaç kişi e-mail gönderdi? E-maillere neler yazıldı? Yandex Arama Motorundan neler istendi? Bunlar aklıma gelen ilk sorular.


ChuckBartowsKi adlı üyeden alıntı

Google her alanda rakipsiz derken saka yapmiyoruz :) Yandex adsense gibi bir sey cikarsa bence tutmaz.


Değerli Yorumun İçin Teşekkürler. @ChuckBartowsKi
Hiç bir firma rakipsiz değildir. Google Arama Motoru Türkiye'ye o kadar yerleşmişki onsuz interneti hayal bile edemez olmuşuz. İnternet'in yeniliklerinden faydalanmalıyız.

brk adlı üyeden alıntı

ChuckBartowsKi,
Bunu bilemezsin.


Değerli Yorumun İçin Teşekkürler. @brk

WebRoot adlı üyeden alıntı

Adsense den 3 kuruş fazla verse saçma sapan banlar atmasa Türkiye pazarında adsenseyi 1 ayda siler atar :)


Değerli Yorumun İçin Teşekkürler. @WebRoot

Tek taraflı düşünmemek gerek. Yandex Arama Motoru Adsense benzeri bir uygulama çıkardığında: Google Arama Motoru ne yapacak?

csariaslan adlı üyeden alıntı

Adsenseyi silip atması için pazar payını belli bir seviyeye getirmeleri lazım, getiremezlerse işleri zor siz reklam veren olsanız google'a mı reklam verirsiniz yandexemi?


Değerli Yorumun İçin Teşekkürler. @csariaslan

Dediğiniz şey biraz taktik odaklı olabilir. Google Arama Motorunun bir klasik olarak düşünürsek. Yandex Arama Motoru ise yenilikçi olarak piyasaya girmeye çalışan köklü bir firma olarak düşünürsek. Firmaların Ceo'su değişik taktikler uygulayarak Yandex Arama Motorundanda, Google Arama Motorundanda çok iyi ziyaretçi kitlesi elde edebilir.



Yapılan Yorumlara Göre Konuyu Biraz Daha Açma Gereği Duyuyorum Ve Yazıma Devam Ediyorum.


Herkes tek taraflı, yani Türk mantığı düşünüyor. İşine gelecek şekilde yorumlayıp; kendine göre planlar yapıyor. Eğer ki İnternet kullanarak ciddi miktarlarda para kazanmak, aile geçindirmek veya özel ihtiyaçlarını karşılamak istiyorsa: Düz mantık düşünmemesi gerekir. Düz mantık bazı yerlerde iyi olabilir fakat bu sizin geleceğiniz. Yani size oturduğunuz yerden para kazandıracak bir yer. Kim oturduğu yerden para kazanmak istemez ki? Sadece sitesine yazılar girerek ve sitesindeki ziyaretçilerle ilgilenerek. Herkes İnternet'e büyük paralar kazanmak amacı ile girmedi mi? Herkes tabiri biraz ironik olabilir ama buradaki çoğu kişi; internet üzerinden para kazanma umuduyla web sitesi açtı veya özel ilgiler göstermeye çalıştı. Hal böyle olunca piyasa iyice yoğunlaştı. İşler karıştı, yeni meslekler, özel işlemler ortaya çıktı.

Bir Taktik Piyasayı Alt Üst Etti!

Aslında bunların hepsi: Hit çekmek için yani para kazanmak için düz mantık ile düşünülmüş bir taktikle ortaya çıktı. İnternet çıktığından beri para kazanılabiliyordu ama internet üzerinden para kazanma işini kimseler bilmiyordu ve bilenler ise çok yüksek mevlalarda paralar kazanıyordu. Piyasa yoğunlaşmaya başladı ve bazı kişiler "İnternet Üzerinden Para Kazanma" konularını açmaya başladı. İşte bu konular açıldıktan sonra, konuları açanlar güzel miktarlarda para kazandılar ama kazandıkları para belirli bir süreden sonra düşmeye başladı. Sonuç olarak ne oldu? Düzen bozuldu, gelirler oldukça düştü. Lafı fazla uzatmadan gelelim asıl konumuz olan Yandex'e..


Yandex Ve Google Rekabeti!
Google Arama Motorunu bilmeyen yoktur. Uzun yıllar Google Arama Motorunu kullandıktan sonra; Google'ye rakip olması bazılarını güldürdü, bazılarını ise sevindirdi. Aslında Google Arama Motorunun kullanıcılar ile bir alıp veremediği yok. Herkes memnun. Bir tek "Webmasterlar" hariç. Nedeni ise; sadece Google Adsense uygulaması. Bazılarını haklı, bazılarını ise haksız nedenlerden banladı. Belirli bir süre böyle devam edince, webmasterların aklına Google Adsense tam bir "Diktatör" olduğu izlenimi verildi. Herkes kendine göre haklıdır bu konu sürekli tartışılır ama şöyle düşünmek gerekir.

Bir dükkan işletiyorsunuz. Düşündüğünüzde oraya her çeşit insan geliyor. Oraya gelen müşteriler bazıları anlayışlı bazıları ise anlayışsız oluyor. Elbet sürünün içinde kara koyun çıkıyor. Bunu önlemek imkansız. Google Adsense uygulamasının Türkiye'den kaç kişi kullanıyor? Sayısı oldukça fazla değil mi? O kadar kişinin içinde uyanıklar(hile yapan) ve bu bahsettiğimiz kibirli kişilerin çıkması oldukça normal.. Bir ürünü biri beğenir biri beğenmez herkesin sevdiği bir ürün yapmak ise imkansızdır. Herkesin kendi tarzı, beğendiği bir şekil vardır. Google'nin binlerce webmaster kullanıcısı olduğunu var sayarsak; belirli sayıda kişilerin; sürüden ayrılması oldukça normal. 10 binlerce webmaster arasından 1 ay içinde 1000'i geçik webmaster şikayet etseydi. "Ben haksız yere banlandım" diye o zaman Google Arama Motorunun haksızlık yaptığını düşünebilirdik.

Yandex Çalışmalarını Hızlandırırsa Web Site Sahiplerinin Yüzü Gülecek!
Konumda asıl olarak vurgulanmak istenen yer biraz kaymış sanırsam. Konuda ana konu mail olarak görebilirsiniz. Asıl yapılması istenen şey ise; Yandex Arama Motorunun "Google Adsense" uygulamasına benzer bir uygulamayı çıkarmasının hızlandırılması. Yani aylık 10.000 webmaster bu uygulama hakkında mail atarsa; Yandex Arama Motoru en geç 1 hafta içinde beta sürümünü duyurur. Bunun nedeni ise; 10.000 webmaster onlar için çok iyi bir gelir kaynağı olması ve bu kitleyi kaybetmek istememeleridir. Düşündüğünüzde kapınıza 10.000 kişi geliyor ve sizden bir ürün istiyor. Potansiyel olarak 10.000 müşteriniz var ve bu üründen karlı çıkacağınız oldukça açık ve net değil mi? Birde sadece 10.000 kişiyi düşünmemek gerekiyor. 1 memnun müşteri 1.000 kişiyi getirir demişler. Yandex Adsense benzeri uygulamasında baya karlı çıkacağı şimdiden belli. Ama asıl amaç bunu Yandex Arama Motoruna telkin ederek yaptırmak. Bu uygulama eninde sonunda çıkacak ama bir an önce çıkması webmasterların işine geleceği çok açık ve net.


Google Acımasız Bir Diktatör!
Google Arama Motorunun bir "diktatör" olduğunu var sayarsak. Yandex Arama Motoru onlar için çok büyük tehdit olacağı biliyor musunuz? İşte Türklerin tek taraflı değil, 2 tarafı da düşünmesi gerektiğinin nedeni bu. Yandex Adsense gibi bir uygulama çıkartırsa büyük bir çoğunluk Yandex Arama Motoruna geçecek. Bazıları ise Google Adsense uygulamasını kullanmaya devam edecek. Diyeceksiniz neden kullanmaya devam etsin? İşte burasıda stratejidir. Google diktatör fakat Yandex Arama Motoru böyle bir uygulama çıkardığında ve kullanıcılarını memnun ettiğinde. Google "katı kurallarından vazgeçecek" ve 2 firma arasında çok büyük bir rekabet olmuş olacak. Çünkü 2 firmada en iyisi olmak için büyük çalışmalar içine girecek ve 2 firmada kullanıcı dostu gibi görünecek. Kullanıcı dostu gibi göründüğünde ise webmasterların işine gelecek. Çünkü o kadar katı kurallar yok. Hemen banlanma gibi olaylar kalkacak. Google Adsense'ye şuan kayıt olmak oldukça zor oldu ama Yandex Arama Motoru Adsense benzeri uygulama çıkardığında Google Adsense'ye yapılan kayıtların neredeyse tamamı kabul edilecek.


Yapmamız gerekenler ise yeterli sayıda e-mail göndermek olacak. İşe yarayacağından emin olabilirsiniz ama yeterli sayıya ulaşmak şartı ile. Yeterli sayıya ulaştığımızda yine bir etki yoksa; web sitelerimizi yandex arama motoruna kapattığımızda (binlerce webmasterdan bahsediyorum) sizce Yandex Arama Motorunun işine gelir mi? Bence gelmez. Yani İstikrarlı çalışmak her zaman işe yarar.


Yandex'i Küçümsemek!

Okuduğum konularda ise; Yandex Arama Motorunun "40 fırın ekmek yemesi lazım Google'ye rakip olmak için" vb. Yorumlar çok gördüm. Aslında bakış açısı ile her şey değişebiliyor. Hiç bir firma kısa zamanda çok fazla müşteri elde etme hayalini yapmaz. Hızlı yükselirse hızlı batar. Yani değişik bir örnek vermek gerekirse; Siz yeni bir site açıyorsunuz. 2 haftada 30K hite ulaşabilir misiniz? Tabiki de hayır. Düzgün, istikrarlı ve uzun süreli çalışma ile başarabilirsiniz. Firmaların sistemide bu. Uzun vadeli düşünüp çok kazanıyorlar. Siz bir web sitesini hemen tanıtamıyorsunuz ama 6 ay boyunca her işlemi, doğru düzgün ve istikrarlı yaptığınızda; günlük 10K hit hayal değil.

Kısacası: Yandex Arama Motoru kısa vadeli düşünmüyor. Uzun vadede daha çok kazanç hedefliyor. Onun için biraz yavaş ve düzgün adımlar atmaya gayret gösteriyor. Google Arama Motoruda öyleydi. Yavaş yavaş yükseldi. Şimdi ise bazılarımızın değimiyle vazgeçilmez oldu...


Webmaster Arkadaşlarıma Ufak Bir Tavsiye (FİKİR)..
Yandex Arama Motoru: Bu hızda gelişmeye ve geliştirilmeye devam ederse Türkiye'de baya bir etkin rolü olacak. Sizlerin de çok fazla geç kalmadan yavaş yavaş sitelerinizi hem Yandex'e hemde Google'e uyarlamaya çalışmanızı tavsiye ediyorum. Yandex Arama Motoru birden yükselişe geçerse; siteniz için büyük bir hit kaybı olabilir. Siz eşeğinizi sağlam kazığa bağlarsanız hep mutlu olacağınızı söyleyebilirim. Yandex ile iyi geçinmenin avantajı: Siz şimdiden temelini atarsanız; Yandex iyi bir kitleye sahip olduğunda sonradan "Optimizasyon" yaptıranlardan önde olacağınızı söyleyebilirim.


Çok Kazananların Sloganı İse: Uzun Vadeli Düşün; Az Kazan Ama Hep Kazan..
Yandex Adsense benzeri bir uygulama çıkardığında ise: Yerinizi alın ama hemen geçmeyin. Yandex Adsense benzeri bir uygulama çıkardığında, Google Arama Motoru boş durmayıp; kullanıcılarını sevindireceğinden eminim... Yazımı fazla uzatmak istemiyorum. Sonradan milletin gözü korkup okumak istemiyor :) Ben yazımı yazarken yorum yapan, değerli arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum ve o nacizane yorumlarının devamını bekliyorum.


[B]Webmaster arkadaşlarımızda böyle fikirlerini ortaya koyarsa ne yapacağımızı daha kolay biliriz ve hepimiz karlı çıkarız.


Herkese İyi Forumlar Diliyorum.


Saygılarımla,
Emin Kader.
Kote Elektronik,
Elektronik Devreler.[/B]
 

 

slayttv slayttv WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek öğretmen
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 32
  • Beğeniler 2 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
bende şimdi gönderdim bir mail daha
KoteElektronik

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al