wmaraci reklam
tr.link

Cihangir Sarıaslan İle Keyifli Bir Sohbet

2 Mesajlar 790 Okunma
acebozum
tr.link

sosyofikir sosyofikir WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Mimar - Blogger
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** U**
  • Mesajlar 539
  • Beğeniler 92 / 58
  • Ticaret 8, (%100)
Sosyofikir kaliteli yazılarına ara vermeden devam ediyor. Bu seferki röportaj konuğumuz bir çok kişininin tanıdığı wmaracı'nın kat moderatörü, csariaslan.com'un sahibi, dizifun.com'unda sahipliğini yapmış bir isim Cihangir Sarıaslan. Çok önemli konulara değindik. Cihangir hocamızda kendi fikirlerini açıkladı. Ve gerçekten de iyi bir röportaj oldu.

Sosyofikir : Merhaba öncelikle bu keyifli sohbet için zamanınızı ayırdığınız için teşekkürler. Webmasterlığa ne zaman başladınız ?

Csariaslan : Webmasterlığa 15 yasımda başladım. Okuldan kaçıp internet cafeye giderdim. Bedava sitelerle uğraşarak başladım.

SosyoFikir: : WmAracı ile tanışmanız ne zaman oldu ? Ve nasıl bu şekilde yükselebildiniz ? Çünkü biz biliyoruzki wmaracında yükselmek hiç kolay değildir.

Csariaslan : Geçen sene oldu daha önceleri araçlarını kullanıyordum kayıt olduktan sonra uzun süre takıldım sitemden bile çok takıldığım bir mekan haline geldi wmaracı

SosyoFikir: Yani anlıyoruz ama neden Wmaracı ? Piyasada bir çok webmaster sitesi mevcut, ama siz wmaracı diyorsunuz. Yöneticilerinde isteğiyle kategori modu olarak göreve başladım

Csariaslan : 2006 dan beri *** üyeliğim bulunuyor ama böyle bir ortamı hiç bir yerde görmedim hem paylaşımlar açısından hem arkadaşlıklar açısında bana çok şey kattı wmaracı

SosyoFikir: Bu zamana kadar webmaster dünyasında hangi sorunlarla karşılaştınız ? Kısaca açıklar mısınız ?

Csariaslan : Bu zamana kadar hiç bir sorun yaşamadım diye bilirim yaşamış olsamda ufak tefek sorunlar. Ama beni çok üzen bir olay yaşamıştım. İlk sitelerimden birtanesi dizifun.com du sitem mükemel giderken acemilikten domainin süresini uzatmayı unutmuşum düştü ve bidaha kendine gelemedi

SosyoFikir: Webmaster dünyasında dünyaya açılan büyük bir Türk webmaster sitesi henüz mevcut değil, sizce nedeni nedir ?
Csariaslan : Evet türkiyede böyle bir oluşum yok şuanda olmasıda zor gibi görünüyor çünkü bizim insanımızın yapacağı bir iş değil sabır yok bizde
SosyoFikir: Türkiye'deki diğer Webmaster sitelerini nasıl görüyorsunuz ? Bunlar içerisinde özel olarak takip ettiğiniz Websiteleri mevcut mu ?

Csariaslan : Diğer webmaster sitelerini takip etmiyorum sadece ticaret için arada bi bakıyorum neler var neler yok diye takip ettiğim tek site wmaracı

SosyoFikir: Biliyorsunuz Rusya'dan gelen büyük bir dalga ile Yandex arama motoru Türkiye'de büyük bir çıkış yaparak insanların sevgisini ve desteğini kazandı. Sizce Türkiyede'ki interaktif kullanıcı yapısı ile özdeşleşen kısacası tekel olan Google'ın yerine bir alternatif olarak Yandex düşünülebilir mi ?

Csariaslan : Yaandexin Türkiyede fazla tutacağını düşünmüyorum. Geleceği en büyük nokta burası biraz daha ileriye gider ama Google gibi popüler olmaz . insaların alıştıklarını kolay kolay bırakması zor yandexe girmek isteyen bile googleden arıyor bu yüzden yandexin tutma olasılığı çok az. Sadece webmaster topluluğunu çekerek belli bir kesime hitap edebilirler

SosyoFikir: Daha önceki sorularımızda demiştiniz ki sabır ? Peki ya o sabrı onlar gösterirse. Şansları olamaz mı ?

Csariaslan : Sabır gösterilip işin peşinden giderlerse neden olmasın. Hemen pes etmemek gerekiyor bir işe giriyorsan sonunu getirmek lazım. Dediğim gibi bizim insanımızda bu yok 2 ay sonra hit yok kimse gelmiyor ne yapayım bu siteyi diye bırakıyorlar yada biraz hitlendi mi site para kazanma hırsına giriyorlar buda o işi ölüdürüyor büyük oynamak istiyorsan parayı ikinci plana atman gerekiyor buda zor.

SosyoFikir: Kendiniz de bir çok özelliği içinde barındıran, çeşitli kaliteli projelerin oluşumuna yön veren bir websitesi yani bir İnternet proje takımı kurmak ister miydiniz ?

Csariaslan : Evet aklımda güzel projeler var bu projeleri hayata geçirmek için uğraşıyorum inşallah amacıma ulaşırım

SosyoFikir: Ne gibi projeler, tüyolar alabilir miyiz ?

Csariaslan : Amacım gençlerle birlikte büyük bir okuyucu kitlesine ulaşmak bu kadar söyleyebilirim

SosyoFikir: Biliyorsunuz ki Messenger, Icq gibi bazı programlar eskisi kadar revaşta değiller. Sizce bundan sonra çıkabilecek yeni oluşumlar Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinin de sonu olabilir mi ?
Csariaslan : Bu zamana kadar ne siteler geldi geçti ama facebookta elbet valizini toplayacak ama ne zaman olur bunu bize zaman gösterecek bu alemde yerini kaybetmeyecek bir site var oda google

SosyoFikir: Evet röportajımızın sonlarına geliyoruz. Şimdi biraz da sizi tanıyalım. Neler yaparsınız ? Neleri seversiniz ? İleride farklı bir internet projesi içerisinde büyük işlerde rol almak ister miydiniz ? Yani bir oluşum içerisinde siz görülmek isteseniz, tekliflere açık olur muydunuz ?

Csariaslan : Ben 26 yasında evli 2 cocuk babasıyım internet dışında futbolu çok seviyorum 7/24 maç olsa izlerim o derece ilerideki düsüncelerimi biraz önce söylemiştim ama sadece kendi projelerimi oluşturmak istiyorum

KAYNAK : http://www.sosyofikir.com/2012/10/cihangir-saraslan-ile-keyifli-bir-sohbet.html

Sosyofikir.Com Kaliteli güncel blog
googleasistan
reklam

csariaslan csariaslan Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek memur
  • Konum Kırıkkale
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1098
  • Beğeniler 226 / 281
  • Ticaret 48, (%100)
Teşekkür ederim. Güzel bir röportaj oldu

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al