lostyazilim
tr.link

WebMaster İç Dünyası

7 Mesajlar 907 Okunma
lstbozum
tr.link

WebtirGit WebtirGit Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek SEO Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 60
  • Beğeniler 25 / 26
  • Ticaret 0, (%0)
Forum ve Blog sitelerinin ismini süsleyen bir kelime: WebMaster! Ne kadar havalı, ne kadar fiyakalı, bir o kadar da karizmatik bir isim değil mi? Gerçi son zamanlarda modası geçti. Artık insanlar ben WebMaster’ım demiyor. SEO’cu oldum, pek moda bu aralar. Ancak WebMaster daha geneldir. Ucu bucağı yoktur. SEO kelimesi WebMaster’ın sadece bir dilimidir. Sonuçta WebMaster farklıdır, onun iç dünyası gariptir. İçinde olmayan çözümleyemez.

WebMaster kişi web dünyasında geçirdiği birkaç yılın ardından kafayı yer, ama bunu asla kabullenmez. Günde 18 saat PC başında oturabilir. Sayısız internet sitesini takip eder. Okur, yazar, çizer, dinlendiği zamanlarda da beyni düşünebilir. Uyurken birden uyanıp Google’ye search atar. Sabah kahvesinin suyu ısınırken bilgisayarının Power tuşuna basar, ilk sigarasını bilgisayar karşısında içtiği gibi son sigarasını da bilgisayar karşısında içer. Rüyasında gün içerisinde çözemediği şeyleri çözer. Her konuda belirli bir seviyede bilgiyi bünyesine eklemiştir. O kadar çok teknik terim bilir ki, normal konuşması bile değişmiştir. Artık kodlara bakmakta beyni farklı gelişmiştir. Flimmiş, diziymiş, maçmış o işlerden çoktan elini eteğini çekmiştir. Siyasetmiş, yaşam koşuşturmasıymış, hobiymiş bunlar onun için anlamsız olmuştur. Hayatında sevdiği her şeyden vazgeçmiştir. Vazgeçmediyse, vazgeçmeyi düşünmektedir. Zaman asla ona yetmez, o ise zaman yaratmak için her şeyini sırayla siler.

WebMaster kişinin algıları çoktan farklılaşmıştır. Normal dünyadaki sohbetlere anlam veremez boyuta gelmiştir. Geceleri yaşadığı için sessizlik onun ilacıdır. Sessiz bir ortamda algıları inanılmaz hızlanır, gizli kamera ile bir WebMaster’ın gece boyu çalışmasına şahit olsanız kesin kafayı yersiniz. Bu adam insan değil dersiniz, ancak WebMaster insandır. Ve en önemlisi asla ne iş yaptığını tam olarak bilen bir insan değildir.

Web sitesi kodlar – tasarlar, editörlük yapar, logo – baner yapar, seo yapar, forumlarda kavga eder, ping atar, kahve içer, İngilizce makale çevirir, oyun oynar, sigara içer, backlink kasar, kafa patlatır, video yapar ve hiç işi bitmez. Bu yüzden ona asla “sen ne iş yaparsın, aç bir göster bakalım” demeyin. Size kocaman bir şey gösteremez ama, parça parça kocaman işleri vardır onunda.

Oyun oynarken, acaba ben de bir oyun sitesi açsam mı diye düşünür. Flim izlerken bir de ben şöyle bir site mi yapsam diye düşünür. WebMaster sürekli düşünür. Her gün yeni bir proje üretir, hayata geçmeden yenisini üretir, onu da hayata geçirmeden bir yeni proje daha belirir beyninde.

WebMaster; dünya ile ilişkisini kesmesine rağmen bunu asla kabul etmez. Aslında sosyal olduğunu sanıp, yakınları tarafından yapılan eleştirilere hep “yooo ben gayet sosyal bir insanım” tarzı açıklamalar verir. Verir de aslında sosyal olduğu tek nokta sosyal medya profilleri açmaktır. Ama asla kabullenmez bunu. WebMaster farklıdır. İç dünyası deli doludur. Başarılar onu mutlu eder ama bu mutluluğu çevresindekiler pek önemsemez. Onun için çok büyük işler, çevresindekiler tarafından gereksiz işler olarak nitelendirilir. Bunlara rağmen, WebMaster yılmaz. Çünkü hırslıdır. Başarır, başarmaz; hayallerine ulaşır ulaşmaz. Oraları aslında onu çok fazla bağlamaz, o yolunu çizmiştir. Onun farklı iç dünyası, onu nereye götürürse oraya gidecektir. Söz dinlemez, kafasına yatmayanı yapmaz, ezberi sevmez ama bilgisayar başında saatlerce aynı işi yılmadan yapabilecek kadar sabırlıdır.

WebMaster iç dünyası farklıdır. Bu işlere kafa patlatmayan insanlarınsa bunu anlama şansı yoktur. Eğer çocuğunuz gelip size ben WebMaster olacağım derse onu destekleyin. O yolda başarılı olması için ona moral verin. Zaten bir WebMaster’ın istediği tek şey moraldir. Normalde derslerine günde 1 saat çalışamayan kişinin bilgisayar başında 15 saat çalışmasına şahit olun. Onun kafasının da bu işlere bastığını idrak edin. O geceleri yaşamayı sever. Onu gündüz hayatında mutsuz bir şekilde yaşaması için zorlamayın. Onun sabır ettiğinin yarısı kadar sizde sabır edin. Bunu 1 – 2 sene yapın ve ardından çocuğunuzla gurur duyun.

WebMaster farklı kişidir. Özeldir. Düşüncelerinin, hayallerin farklı olması onun suçu değildir. Her meslek gibi bu da bir meslektir. Alanı sınırsız olan ve tam odaklanma sağlandığında çok ciddi yerlere gelinebilinecek bir meslek. Bu yüzden siz boş verin WebMaster’ın iç dünyasını, siz çevrenizde bu işlere kafa patlatan insanlar varsa; onu sorgulamak, eleştirmek yerine ona değer verin, yaptığı işe saygı duyun ve onu destekleyin. Sonrada onun sizin hayal edemeyeceklerinizi gerçekleştirdiğine şahit olun.

WebMaster İç Dünyası farklıdır ve sadece onu bağlar…

Kaynak: http://www.webtirgit.com/webmaster-ic-dunyasi/
3579

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

CezaLet CezaLet WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Dil Öğrencisi
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 1268
  • Beğeniler 418 / 276
  • Ticaret 15, (%100)
Aslında sosyal olduğunu sanıp, yakınları tarafından yapılan eleştirilere hep “yooo ben gayet sosyal bir insanım”

Bu kadar mı doğru yazılır :D

Düzenleme: Okudum, çok beğendim ve her cümlesine kendimi buldum. Aileme okutmayı bile düşünebilirim :) Teşekkürler.
WebtirGit

kişi bu mesajı beğendi.

Öyle böyle. Şöyle şöyle.

Dogukan Dogukan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Mühendislik
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 443
  • Beğeniler 6 / 121
  • Ticaret 31, (%97)
bir an ölüyüm la ben dedim kendi kendime :) ama abartmışsın biraz doğru yanlarıda var tabi
WebtirGit

kişi bu mesajı beğendi.

saintx saintx .... Kullanıcı
  • Üyelik 19.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek ...
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad .** .**
  • Mesajlar 148
  • Beğeniler 1 / 40
  • Ticaret 2, (%100)
ölmüşüm haberim yok :D yazı için çok çok teşekkürler kendimi buldum resmen
WebtirGit

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

3579 3579 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 30.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2434
  • Beğeniler 686 / 1151
  • Ticaret 1, (%100)
Yoo o kadar da havalı bir kelime değil aslında Webmaster demek. :D
Sen bir de arkadaş ortamındayken sana pilot dendiğini düşün.

"Uçur bizi. :D" Bak işte o zaman ki karizmaya ve havaya.

- Yazıyı sevdim. :)
Özellikle şu kısım -WebMaster kişinin algıları çoktan farklılaşmıştır. Normal dünyadaki sohbetlere anlam veremez boyuta gelmiştir.- bana çok uyuyor. :)
WebtirGit

kişi bu mesajı beğendi.

WebtirGit WebtirGit Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek SEO Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 60
  • Beğeniler 25 / 26
  • Ticaret 0, (%0)
Beğendiğinize Sevindim Teşekkürler...

Bu arada;

Hepinize Hayırlı Bayramlar...

3525 3525 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 27.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2967
  • Beğeniler 1073 / 440
  • Ticaret 0, (%0)

WebtirGit adlı üyeden alıntı

Beğendiğinize Sevindim Teşekkürler...

Bu arada;

Hepinize Hayırlı Bayramlar...

Hocam ben de gelebilir miyim sitenize yazar olarak.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al