Bildiğimiz gibi bugün Türkiye saati ile saat 18.00’da önce W8 sonrasında ise Microsoft’un yeni oyuncağı MS Surface’i tanıttı. 32 ve 64GB SSD hafıza barındıran bu cihaz bence seyahat için çok uygun. Otobüste yolculuk ederken veya tatile gittiğiniz yerde kullanabileceğiniz ender bilgisayarlardan birisi. W8’in büyüleyen o sihirli “metro” ara yüzü hangi bilgisayar olursa olsun çok farklı bir hava katıyor. Outlook ve SkyDrive ile alışık olduğumuz bu keskin tasarım beni cihazı kullanmaya teşvik ediyor. 2GB Ram desteği bulunan “Surface” bence sınıfının en iyilerinden diyebilirim. Yani bir tablet olarak düşünebileceğimiz “Surface” piyasadaki hemen hemen tüm tablet bilgisayarlardan daha iyi. Ayrıca yanında alabileceğiniz ve 3. Parti olmadığı için güvenebileceğiniz klavyesi ise kesinlikle en büyük avantajı. Microsoft’un Vista işletim sisteminde yaptığı büyük hata ve geri dönüş çabası önce W7’yi daha sonrasında ise benim kesinlikle bir devrim olarak baktığım W8 işletim sistemlerini doğurdu. Windows 8 isminin ilk duyulduğu 2009-2010 senelerinde ara yüzünü gördüğümde “bu sistem kesinlikle tutmaz” demiştim, fakat o zamanlar tablet sektörü bu kadar yaygın değildi hatta belki yoktu. Microsoft’un bu şekilde ileri görüşlülüğü ve W8 ile Surface’i bir araya getirmesi bence çok güzel bir atılım oldu. Ayrıca 499$ gibi çok cüzi bir fiyat etiketi ile satılan “Surface” bence önümüzdeki en az birkaç yılın vazgeçilmezi olacak. Andoid’in yaptığı hataya düşmeyen ve işletim sistemlerini denetim altında tutan Microsoft, bence Vista’nın yarattığı o kötü sinerjiden kurtulmuş gibi. 420.000.000 adet cihazda kullanılması beklenen W8’i ve “Surface”i yerinde incelemek için sabırsızlıkla bekliyorum.

KAYNAK