1- Site Kodlama Tabanı
Mevcut hali hazırda bulunan sitenizi arama motorlarına uygun olarak kodlamasını yaptırınız. HAZIR TABANLI SİTELERİ ASLA KULLANMAYINIZ. Çünkü Google birden fazla aynı kodlama türlü ve aynı içerikli siteyi tanır ve istediğiniz kelimelerde en üst sıralara çıkmakta zorlanırsınız. Bunun için genellikle Wordpress veya Joomla tabanlı sitelerle çalışırsanız daha hızlı sonuç alabilirsiniz.
Sitenizde logonuz olsun, menülerinizi olsun her birine yükselmek istediğiniz anahtar kelimelerin titlelerini veriniz.
Sitenizi her yazı veya resim eklediğinizde eklediğiniz şeyin meta taglarını ve title, keyword, desciription bölümlerini yükselmek istediğiniz anahtar kelimelerini giriniz. Tabi çok da fazla girmeyiniz en sağlıklısı 3 adet girmenizdir, ve bunlarda eğer eklediğiniz yazı ise yazının içinde de bulunması gerekiyor.
2- Flash Kullanmayınız !
Sitenizi yaptırırken veya yaparken kesinlikle flash kullanmayınız. Çünkü Google arama motoru robotları sitenizi içine girdiği zaman sadece yazıları indeksler ve ona göre organik sonuçlarda çıkmanızı hızlı bir şekilde sağlar. Bunun yanında flash kullandığınız bir ana sayfada siteniz çok geç açılacaktır. Bu da Google kriterlerine aykırı bir durumdur.
3- Özgün İçerik
Sitenizin içeriklerini oluştururken kesinlikle başka bir siteden kopyala yapıştır yöntemiyle içerik almayınız. Bunun hem faydası olmadığı gibi hem de sitenize çok büyük zararı vardır. Çünkü Google botları bir başka yerde yayınlanmış içeriği hemen tanıyarak sizin yükselmek istediğiniz kelimelerde bir an da var olan durumunuzdan bile aşağı çekebilir. Eğer illaki bir yazıyı başka bir siteden alıp göstermek zorundaysanız o zaman yazıyı yazını ve altına alıntı yaptığınız sitenin linkini koyunuz.
İçerikleri oluştururken birde dikkat edeceğiniz en ince hususlardan bir de anahtar kelime yoğunluğudur. Anahtar kelimeleriniz ilk birinci paragraf başlarına veya en orta paragraf başına yahut en son paragraf başına ekleyiniz. Bir içeriğe 3’ten fazla anahtar kelime eklemeyiniz.
İçeriğinizin 300 kelimeden aşağı olmamasına dikkat ediniz. Google bir içeriğin kaliteli bir içerik olarak kabul etmesi için en az 300 ve 600 kelime olmasını ister.
4- h1 Etiketi
Web sitenizde içerikleri oluştururken yükselmek istediğiniz anahtar kelimelerin başına h1 tagını koymanızda çok büyük yarar vardır. Bu tagı koyduğunuzda Google hangi kelimede yükselmek istediğinizi bununla daha rahat görebilir.
5- Linkleme Sistemi
Web sitenizin ilk başta kodlama sisteminde sitenizin link sistemi çok önemlidir. Sonu “html” ile çalışan linkleme sistemiyle çalışın. Bunun yanında her eklediğiniz başlıktaki kelimelerin url lerinizde görünecek şekilde bir site alt yapısı oluşturunuz.
Yükselmek istediğiniz anahtar kelimeleri başlıklarınızda kullanınız bu da yukarıda anahtar çubuğundaki url lerde görünmesine neden olur.
Bunu yaptığınız takdirde Google organik arama sonuçlarında sizin anahtar kelimelerinizle ilgili bir arama yapıldığında Google url lerden tanıyarak sizin sitenizi yine üst sıralarda çıkarır.
6- Tek Bir İp Kullanın
Seo yaptığınız siteye hosting satın aldıysanız. Hostin şirketiniziden bu sitenizin tek ip e alınmasını söyleyiniz. Aksi takdirde bir sunucuda barınan aynı ipde olan sitelerden herangi birinin yaptığı illegal bir hareket otomatik sizin sitenizi de etkileyecektir.
7- Ziyaretleri Artırın
Sitenize giriş çıkışların fazla yaşanması için Google Adwords reklanmlarını önerebiliriz. Bunun yanında diğer reklam mecralarıda kullanılabilir. Ama tabi en etkili sonuç yükselmek istediğiniz anahtar kelimelerde adwords reklamı yapmak , bunun kelimelerde daha çok tıklanarak hızlı bir şekilde yukarıya çıkmanıza neden olur.
8- Backlink Alın
Pr değeri yüksek sitelerden no follow suz link alın. Yani pr si yüksek siteden anasayfadan yükselmek istediğiniz anahtar kelimeyi botların rahat görebileceği bir yere yerleştirin. Bunu yaparken de kendi sitenizin pr sinden çok daha fazla yüksek derecede olan bir siteden link almayın. Çünkü Google bunu hackling olarak görebilir, ve sitenizi sand backs’a atma tehlikesi yaşıyabilirsiniz.
9- Forumlarda Yazın
Pr si yüksek forumlarda sitenizi tanıtıcı veya faydalı makaleler yazabilirsiniz. Bu makalelerde bazı forumlarda link çıkışı vermenize müsade etmektedir. Yazının içinde yükselmek istediğiniz anahtar kelimeyi girerek kendi sitenize çıkış verebilirsiniz.
10- Site Yönetim Araçlarından Faydalanın
Google sağladığı Webmaster Yönetim araçlarından yararlanın. Bu hizmet sayesinde Google kriterlerine uymayan yönlerini göstererek kriterlerine uygun hale getirmenize yardımcı olur.
Kaynak: Avcılar Web Tasarım