lostyazilim
tr.link

subdomain hakkında

12 Mesajlar 1.941 Okunma
lstbozum
tr.link

olesore olesore "Saban Kılıçtan Üstündür" Kullanıcı
  • Üyelik 29.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Bilim İnsanı
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad L** K**
  • Mesajlar 1299
  • Beğeniler 228 / 293
  • Ticaret 12, (%100)
Arkadaşlar sitemde bulunan forum sayfasına forum.domain.com ve domain.com/forum şeklinde erişilebiliyor. Google indexlemesi açısından böyle kalmalı mı ya da hangisini kullanmalıyım...

https://populertarim.com
wmaraci
reklam

Emek Emek Daha html/css'de Kullanıcı
  • Üyelik 30.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 43
  • Beğeniler 8 / 4
  • Ticaret 0, (%0)

olesore adlı üyeden alıntı

Arkadaşlar sitemde bulunan forum sayfasına forum.domain.com ve domain.com/forum şeklinde erişilebiliyor. Google indexlemesi açısından böyle kalmalı mı ya da hangisini kullanmalıyım...

Google açısından bilmiyorum fakat forum.domain.com her zaman daha iyi gözüküyor bence. Birinci olarak diğer sayfalardan ayrıştırır. www.domain.com/hakkimizda - www.domain.com/forum hoş durmuyor. İkincisi az sayıda harf yazıyor.

webhost webhost WM Aracı Kimlik Onayı
  • Üyelik 10.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek web Tasarım - CMS
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 349
  • Beğeniler 33 / 71
  • Ticaret 1, (%100)
ben subdomain.domain.com kullanıyorum idexlemede sorun yok.

GeNCo GeNCo Freelancer... Kullanıcı
  • Üyelik 26.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Adana
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 129
  • Beğeniler 41 / 28
  • Ticaret 17, (%94)
SEO açısından domain.com/forum daha iyidir.

wmaraci
wmaraci

boducx boducx Doly Bilişim Kullanıcı
  • Üyelik 25.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Sistem Uzmanı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 270
  • Beğeniler 25 / 71
  • Ticaret 2, (%100)
Arkadaşlar şöyle birşey söz konusudur zaten forum.domain.com ve domain.com/forum aynıdır. Websitenizde subdomain oluşturdugunuzda oluşturmuş oldugunuz subdomaine iki şekilde de ulaşılmaktadır arasında bir farklılık yoktur. Bilgilerinize arz ederim.

Doly.com.tr=>Bilişim ve Teknoloji Hizmetleri | DolyBilisim.com=>Proje Bilgisayar Çözümleri

gurkanbicer gurkanbicer WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek PHP Developer
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad G** B**
  • Mesajlar 40
  • Beğeniler 1 / 15
  • Ticaret 2, (%100)

GeNCo adlı üyeden alıntı

SEO açısından domain.com/forum daha iyidir.

Nasıl vardınız bu karara merak ediyorum? Google'da site:domain.com şeklinde arattığınızda da subdomain sonuçları listeleniyor. Alexa'da subdomain.domain.com yazdığınızda da domain adresi olarak görüyor. Google sitedeki her sayfaya ayrı PR değeri veriyor. domain.com/forum/ olsa da forum.domain.com olsa da farklı PR değerleri var.

Açıklamanızı merak ediyorum. Ben subdomain olarak kasıyorum domainimi. İlk gün 20 indeks, 4.günde Alexa'ya 24M den giriş yaptı. SEO ile hiçbir alakası yok.

Hangisi hoşunuza gidiyorsa o şekilde yapın. İki türlü kullanımında hiçbir zararı yoktur.

• Üyelik 26.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Adana
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 129
  • Beğeniler 41 / 28
  • Ticaret 17, (%94)

gurkanbicer adlı üyeden alıntı

Nasıl vardınız bu karara merak ediyorum? Google'da site:domain.com şeklinde arattığınızda da subdomain sonuçları listeleniyor. Alexa'da subdomain.domain.com yazdığınızda da domain adresi olarak görüyor. Google sitedeki her sayfaya ayrı PR değeri veriyor. domain.com/forum/ olsa da forum.domain.com olsa da farklı PR değerleri var.

Açıklamanızı merak ediyorum. Ben subdomain olarak kasıyorum domainimi. İlk gün 20 indeks, 4.günde Alexa'ya 24M den giriş yaptı. SEO ile hiçbir alakası yok.

Hangisi hoşunuza gidiyorsa o şekilde yapın. İki türlü kullanımında hiçbir zararı yoktur.

Tebrübeye dayanarak söylüyorum! Subdomain açmak yeni bir web sitesi açmaktan farkı yoktur. Zahmetlidir, emek çok ister, sıralamada geç yükselirsin vs. vs. SEO açısından varolan websitenin içinde kalmak daha faydalıdır. Çünkü varolan siten belli bir seviyeye geldiği için açacağın forum sitesine olumlu yönde etkisi olacaktır.

gurkanbicer gurkanbicer WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek PHP Developer
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad G** B**
  • Mesajlar 40
  • Beğeniler 1 / 15
  • Ticaret 2, (%100)

GeNCo adlı üyeden alıntı

Tebrübeye dayanarak söylüyorum! Subdomain açmak yeni bir web sitesi açmaktan farkı yoktur. Zahmetlidir, emek çok ister, sıralamada geç yükselirsin vs. vs. SEO açısından varolan websitenin içinde kalmak daha faydalıdır. Çünkü varolan siten belli bir seviyeye geldiği için açacağın forum sitesine olumlu yönde etkisi olacaktır.

Siteniz her gün orjinal içerikle güncelleniyorsa zaten Google sizi otorite site olarak görüyor. Ayrıca yeni bir internet sitesi Google Webmaster'a kayıt olup, sitemap yolu gönderilince veya site sahipliği doğrulanınca Google tarafından birkaç saat, en geç 2 gün içinde Google'a ekliyor zaten.

• Üyelik 26.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Adana
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 129
  • Beğeniler 41 / 28
  • Ticaret 17, (%94)

Siteniz her gün orjinal içerikle güncelleniyorsa zaten Google sizi otorite site olarak görüyor. Ayrıca yeni bir internet sitesi Google Webmaster'a kayıt olup, sitemap yolu gönderilince veya site sahipliği doğrulanınca Google tarafından birkaç saat, en geç 2 gün içinde Google'a ekliyor zaten.

Ben sitenin hızlı indexlenmesinden bahsetmiyorum. SEO açısından domain.com/forum daha faydalıdır.

Siteniz her gün orjinal içerikle güncelleniyorsa zaten Google sizi otorite site olarak görüyor.

Her özgün site otoriter değildir ama özgün içerik SEO'nun içinde önemli bir yer tutar.

r3d r3d WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Web,Seo
  • Mesajlar 14
  • Beğeniler 2 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Tecrüblerime dayanarak söylüyorum eğer forum değilde mesela o subdomin in adında yani kelimede iyi sırada olmak istiyorsanız sub.domain şekli faydalıdır ama daha zahmetlidir, yok sadece forum yazacaksa başlıkta ikiside olur farketmez.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al