lostyazilim

Türkiyenin Kültür Portalı Düşünceleriniz

7 Mesajlar 856 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

kulturelbellek kulturelbellek Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaşlar; İki yıl önce eksikliğini hissettiğim bir alanda site açtım. "Kültürel Bellek" Kültürümüzün tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla tek başıma büyük bir mücadelenin içine girdim. O zaman popüler olan aorhan temasını alıp bir süre kullandım. Siteye ilginin artması nedeniyle yeni bir tema aldım (Şimdi Kullandığım Tema) Yeni temaya geçince birçok uyum sorunu çıktı. Yeni aldığım tema da bir süre sonra bazı sorunlarla karşılaştım. Temanın 5 adet güncellemesinden sonra sistem oturdu.

Site kısa sürede büyük bir ziyaretçi sayısına ulaştı. Günlük 6 bin tekil hite sahip devasa bir kültür portalı oluştu. Aksilikler yine üst üste geldi. İframe virüsü bulaştı. Sistem yine allak bullak oldu. Site bir süre kapalı kaldı.

Aksilikler üst üste gelince hevesimde biraz kırıldı. Uzun süredir siteye tek bir içerik eklemedim. Hatta bir süre önce kapatmayı bile düşündüm.

Bu alanda tek bir site başka bir folklor araştırmalaır sitesi yok. Bu işin eğitimini almış olmamda işlerimi çok kolaylaştırdı. Siteyi eski canlılığına kavuşturmak için kafa yormaya başladım.

İşte burada sizin yardımınıza ihtiyacım var?

Temada kategorilerin alt başlıkları vardı. Örnek Halkbilimi( efsaneler, halk oyunları vb) kategoriler oluşturmuştum. Gel gör ki bu hiç de sağlıklı bir yöntem değil. Bu alt başlıklar yüzünden siteme günlük 200 kişi bile girmez oldu. Özellikle google güncellemeleri nedeniyle alt kategoriler çift olarak görünmeye başladı. Bİr hafta önce alt kategorileri kaldırınca herşey düzeldi.

Şimdi yeni kategoriler oluşturmam gerekiyor. Ayrıca birçok yazının yeri değişecek. Araştırmalar kategorisinde birçok farklı yazı var. Mesela halk oyunları, gelenekler, yazılı ve sözlü kaynaklar gibi. Bu yüzden kimse aradığını bulamıyor. Ben bile aradıklarımı bulmakta zorlanıyorum.

Her şeyi baştan düzenlemek zorundayım. Ayrıca temayıda değiştireceğim. Bu süreçte sistem nerdeyse tamamen değişecek. Çok zorlu ve yorucu bir süreç olacak. Son defa her şeyi düzenli bir şekilde yapıp uzun süre değişiklik yapmadan kullanmak istiyorum.

Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz. Sitede çok fazla içerik var. Bunu bir anda yapıp çıkayım mı yoksa periyotlara ayırıp öyle mi yapsam? Ya da en sağlıklı şekilde bu işin içinden nasıl çıkarım.

Düşüncelerini esirgemeyen tüm arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.

wmaraci
reklam

Almina Almina WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / K
  • Meslek Genel olarak makaleci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 1072
  • Beğeniler 111 / 212
  • Ticaret 2, (%100)
Konu linkleriniz falan değişecek anladığım kadarıyla, Googlenin sitedeki konuları baştan indexlemesi gerekecek doğru anladıysam, yavaş yavaş yaparsanız site uzun zamanda oturmayacak, birden yaparsanız da toplu şekilde bir düşüş yaşayacaksınız; ama ben nasıl yapardım? Birden, en hızlı şekliyle, sonrasında bir site haritası oluşturarak web yöneticisinden gönderir; en kısa zamanda düzelmesi için dua ederdim...

• Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)
Evet sitede her şey değişecek. Daha doğrusu değişmek zorunda. Ya da hiç dokunmayacağım böyle kalacak. Ama işin içinden çıkamıyorum. Nerden başlasam bir türlü bilmiyorum.

Zargana Zargana WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Giresun
  • Ad Soyad Y** U**
  • Mesajlar 994
  • Beğeniler 9 / 303
  • Ticaret 11, (%100)
Bu alt kategori işini tam anlayamadım. Örneğin sitem ilk kurulduğundan beri üç ana kategori var ve bunlardan biri tarih. Tarih'in altında 3 kategori var ve bunlardan biri Türk tarihi, Türk tarihinin altında da Cumhuriyet, Osmanlı ve benzeri kategoriler var. Senin ifadenden anladığım kadarıyla bu zararlı. Benim de içime kurt düşürdün şimdi. Uzman arkadaşlarının yorumunu bekliyorum artık.

Ne ekersen onu biçersin
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)
Benim temada özellik şuydu. Sizin temalar farklı olabilir. Genel kategori Halkbilimi, Alt Kategoriler işte halk oyunları, halk müziği vb... diyelim.

Halkbilimine tıklayınca yine halk oyunları çıkıyor...

Halk oyunları bölümünde de aynı yazı oluyor.

Ne zaman penguen güncellemesi geldi. O günden sonra benim sitede ani bir düşüş oldu. Bir türlü çözemedim. Bir çok yerde konu açtım. Bir hafta önce alt kategorilerimi kaldırınca herşey bir den düzeldi.

Büyük bir ihtimal google alt kategorilerimi çift içerik olarak gördü. Google web tools zaten çok fazla hata almaya başlamıştım.

Joomla gibi sistemlerde ise bu tür sorunlar yaşanmıyor.

Zargana Zargana WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Giresun
  • Ad Soyad Y** U**
  • Mesajlar 994
  • Beğeniler 9 / 303
  • Ticaret 11, (%100)
Sorun temadaysa kötü o zaman. Çünkü sitenin ciddiyetine uyan ağırbaşlı bir yapısı var. Her tema uymaz böyle sitelere.

Ne ekersen onu biçersin

• Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)
Ama genel olarak bakarsanız wordpress sitelerinin genelde alt kategoriler kullanmadığını görürsünüz. Bende aslında hep merak ediyordum. Neden bu kadar çok kategori oluşturuyorlar da alt kategori yapmıyorlar diye. Nedeni bu olabilir

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al