Bir çoğumuz eskiden internette geçirdiğimiz zamanın büyük bir kısmını forum sitelerinde konuları, yorumları takip ederek ve paylaşımlar yaparak geçirirdik. Forumlar zamanında en çok tutulan paylaşım platformlarıydı ancak günümüzde kullanıcılar eskisi gibi forumlara rağbet göstermiyorlar. Sosyal medyanın gelişimi, Facebook ve Twitter gibi büyük çaplı sitelerin sanal alemi ele geçirmesi bunun en büyük sebeplerindendir. Günümüzde sadece kendini sürekli geliştiren, belirli bir alana yoğunlaşmış ve kullanıcılarına kaliteli hizmet veren forumlar ayakta kalabiliyor. Aslında güncel ve özgün olmak, yeteri kadar emek ve çaba göstermek ayakta kalabilmenin tek yoludur.
Bu yazımızda en iyi, en kullanılışlı ve en çok kullanılan forum sistemlerini tanıtmaya çalışacağız.
İlk olarak vBulletin'den bahsetmek istiyorum.
En çok kullanılan forum sistemidir, Çok profesyonel olmasına rağmen sade ve anlaşılır bir arayüze sahiptir.
Eklentiler ve Seo araçları ile geliştirilebilir.
Diğer sistemlere göre tek dejavantajı ücretli olmasıdır.
Aşşağıdaki bağlantıdan son sürümü inceleyebilirsiniz.
Yapımcı
Son sürüm Demo
İkinci sıramızda SMF (Simple Machines Forum) sistemine yer vermek istiyorum.
PHP ve MySQL kullanılarak oluşturulmuş açık kaynak kodlu bir forum yazılımıdır. En büyük artısı ücretsiz olmasıdır. Bir çok ücretsiz ekltenti ve temaları sayesinde büyük bir kullanıcı kitlesine sahiptir.
Yapımcı
Son olarak MyBB (MyBulletinBoard) den bahsetmek istiyorum. Smf benzeri ücretsiz bir forum sistemidir.
Son derece kullanışlı ve kolay geliştirilebilir. Geniş bir eklenti ve tema arşivine sahiptir.
Yapımcı
Bunların arasından seçim yapmak size kalmış. Hepsinin kendine has özellikleri, artıları ve eksileri var ancak yazımınız başında da belirttiğimiz gibi güncel, özgün olmak, yeteri kadar emek vermek ayakta kalabilmenin tek yoludur.
Bir sonraki yazımızda bu sistemlerin kurulumu ve gerekli ayarların yapılmasına yer vereceğiz.
Kaynak: http://www.teknolojidevri.com/en-iyi-forum-scriptleri/