Merhaba, wyls okurları, yeni açıldık gerçi wyls okurları falan ne ayak bu? sorusunu sormayın ağız alışkanlığı. Bugün uzun bir aradan sonra "League Of Legends" indirip oynamak için yola koyulmuştum ki. Oyunun türkçe sinin çıktığını öğrendim. Bir vazo gibi kırılmıştı hayallerim, gittim bir bardak soğuk su içtim. Kredi kartını alıp us serverina geçtim. Neden ? neden sorusunun cevabı uzun olacak lütfen dikkatle dinleyin beni. Başlıyorum;
İlk olarak oynadığım bütün oyunlar ingilizce olmuştur. Sırf türklere rastlamayayım diye, görev yaparken google translate'nin içini dışına çıkardığım olmuştur. Sırf oyun türkçe değil diye, peki bunlar neden yapıyordum? işte bu noktadan sonrasını dikkatle dinleyelim; "League Of Legends neredeyse adını duymayan kalmamıştır sanırım artık. 1,2 senedir oynadığım oyun 6,7 ay ara verdikten sonra bugün indirmeye kalktığımda türkçe olduğunu gördüm. Niye güzel değil mi? değil kardeşim türklerle oyun oynanır mı allah aşkına. Hele birde strateji oyunuysa. Sağ git dersin, orta gideceğim der. Sola git dersin, sağ gideceğim der. Afedersiniz kaptırdım kendimi "League Of Legends" oynayan arkadaşlar anlamıştır ne demek istediğimi. Birde bildiğiniz üzere, bizim ülkede sabah saatlerinde oyun oynanmaz. Genelde akşam 23:00 gibi gireriz. Bunun nedeni o saatlerde, çocuklar yatmış oyun rahatlamış olur. Peki sabah erken kalkacak olanlar ne yapacak? bunun çaresi herhalde yok. Mecbur sabah oynayacak akşam yatacak, şimdi bir örnekleme yapalım. Ben sabah oyuna girdim ve karakterimi seçtikten sonra, o karakteri ben seçecektim o... .ocuğu gibi bir laf yedim. Oyuna girdiğime pişman oldum fakat, oyun 5vs5 olduğu için benim çıkmam takımımın kaybetmesi demekti. Her iki tarafta eşit şekilde güçlenip, belirli bir stratejiyle savaştığında yenen taraf genelde stratejisi rakibini alt eden taraf olurdu. Genelde biz maçlara grup halinde skype ile girerdik fakat, bu sefer bir arkadaşımın bilgisayarı çöktüğü için oyunda 4 kişiydik. Stratejiyi yapmıştık defans üzerine oynayacaktık ve tank karakter olan arkadaşımı güçlendirip, kuleleri kesecektik. Fakat komut dinlemeyen masum köyle her defasında tankın kesmesi gereken adama dalarak. Sürekli bizim canını azaltıp tankın kesmesi için bıraktığımız adamları öldürüp.Hava atmaya çalışıyordu, fakat kamil yazdıklarımızı biraz okusaydı şuan sadece ona küfür ettiğimizi anlardı. Stratejiyi değiştirip tank yerine güçlenen fighter üzerine oynadık. Rakibinde kendi tankını güçlendirmeye çalıştığını görünce aynı stratejiyi yapmadığımıza sevindim. Fakat bizim kamil kendini rakipten üstün görüp 5 kişinin arasına dalmasıyla bütün plan suya düşmüştü. Artık rakiplerin hiç birini 2 kişi olmadan kesemezdik. Son şansımızı denedik ve rakip takımın en beslenmiş adamını öldürmek üzereydik. Eğer tank kill'i alırsa en azından kuleleri yara yara kazanma şansımız vardı. Fakat son vuruşu bırakmasını için uyardığımız adam son vuruşu yaparak artık elimizde strateji bırakmamıştı. Karakterini kontrol edemiyordu, skilleri nerede kullanacağını bilmiyordu. Birde yetmezmiş gibi yemeğe gidiyorum deyip çıkmaz mı. Rakip takımdakiler bile, açık açık " yazık oldu." yazıyordu. Hepimiz artık oyunu bırakmıştık ve sakince kaybettik."
İşte bu yüzden türklerle oynamayı sevmiyorum. Her türk aynıda demiyorum fakat, ülkemizde oyun oynayanların yaş ortalaması 7/13 ve bunların neredeyse %5'i oyunu iyi oynuyor, geri kalanı bizi rezil etmekten başka bir şey yapmıyor. Bu yazıda bana katılan bir sürü League Of Legends oyuncusu olacaktır. Tekrar bu yazıda ki kamil aynı beni anlatıyor diyenlerde olacaktır. Lütfen gidin bu oyununda tadını kaçırmayın.
Kaynak :
http://wyls.blogspot.com/2012/12/turkce-lola-ben-lol-derim.html