lostyazilim
tr.link

Bilgisayar Mühendisliği nedir ? İş alanları

18 Mesajlar 6.064 Okunma
lstbozum
tr.link

Junkii Junkii WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 110
  • Beğeniler 22 / 20
  • Ticaret 1, (%100)
"Mesela, eski üniversiteler olan İstanbul Üniversitesi‘ne girmek zor tabi.Neden mi ? Alt yapısı olarak imkanları olarak geniş bir üniversitedir. Haliyle girişi zor bir üniversitedir. Zor olmasının nedeni puanının yüksek olmasıdır."

Cümleyi görünce mühendislik fakültesinin ortamını merak etmeye başladım. (İstanbul Üniversitesinde okuyorum ama hazırlıkta olduğum için mühendislik ortamını bilmiyorum.)

wmaraci
reklam

ChuckBartowsKi ChuckBartowsKi www.mustafacelikm.com Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 476
  • Beğeniler 45 / 124
  • Ticaret 1, (%100)
Yaziyi yazan arkadasi bilmemde bence cok eksik bir metin olmus.

Turkiye'de her 10 gencten 9 u bilgisayar muhendisi olmayi hayal eder bilgisayar muhendisi temelde bilgisayar gibi dusunulsede Turkiye'de kimyacida olur fizikcide o derece sacma sapan dersler gorur. Hatta ustune bazi universiteler tarih edebiyat ekler oh ne guzel :)

Bence suan okunacak en son bolum. Ciddi anlamda is bulmaniz zor bulacaginizda alacaginiz maas sizi tatmin etmez. Kendinizi cok iyi gelistirmeniz lazim bir cok konuda fikir sahibi olmali bir cok dil bilmeli vs vs yani zor is :)

Tavsiyem endustri muhendisligi daha iyidir...

ChuckBartowsKi

BigSEO BigSEO Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Engineering
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 1763
  • Beğeniler 52 / 621
  • Ticaret 54, (%94)
Zaten Bilgisayar Mühendisliğini kazanan bir kişide sıradan bir insan olmayacaktır. Sana göre zordur ama başkası gitmek için günde 8 saat çalışır. Ayrıca bölümü okuyan arkadaşlarım yaz tatillerinde aylık 2500 3000 TL ye çalısıyorlar diploma olmadıgında bu kadar alınıyorsa diploma oluncada Türkiye şartlarında tatmin edecek bir rakam alınılır diye düşünüyorum.

nasozby nasozby WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek BilMüh
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad N** Ö**
  • Mesajlar 251
  • Beğeniler 5 / 78
  • Ticaret 12, (%100)

Biwebmaster adlı üyeden alıntı

Zaten Bilgisayar Mühendisliğini kazanan bir kişide sıradan bir insan olmayacaktır. Sana göre zordur ama başkası gitmek için günde 8 saat çalışır. Ayrıca bölümü okuyan arkadaşlarım yaz tatillerinde aylık 2500 3000 TL ye çalısıyorlar diploma olmadıgında bu kadar alınıyorsa diploma oluncada Türkiye şartlarında tatmin edecek bir rakam alınılır diye düşünüyorum.

Bil. Müh. okuyorum. Çalışmak konusunda sıradan insanlarla mukayese edilemeyecek kadar kötüyüm. Ben girdiğimde 30 bin üstüne bu bölüme giremezdiniz. Şimdi 2. öğretimlerle 90 binlerde geziniyor. Demek istediğim isteyen herkes kazanabilir.

Yaz tatilinde aylık o parayı kazanan kaç tane arkadaşınız var ? Ve detayları merak ettim doğrusu. Bu bölümü Türkiye'de okuyacaksanız köklü üniversiteler dışında yalan. Gitmeyin, tanıdıklarınızı da göndermeyin. Slayttan next next ile programa dili öğretirler. 4 sene sonra okuldan aldığınız şey 0 değil eksilere düşer maalesef. Siz alanda kendinizi geliştirmek istersiniz saçma sapan şeylerle engel olurlar. Web Teknolojileri ile ilgili dersimizin içeriğinde 4 ayda Html, Css, JavaScript, XML, Fireworks, Php konuları var. Böyle bir sistemler bu konuları gözden bile geçiremezsiniz.

Daha yazacak çoook şey var aslında. Türkiye'de henüz oturmuş bir meslek değil. Fırsattan istifade işveren hımbıllar sömürme üzerine kurulu bir düzen kurmuşlar. O kadar saçma işler var ki. Çalışan arkadaşlarımdan bazıları işe takım elbiseyle gidiyor. Ve orada oturup kös kös kod yazıyorlar. Bu adamların her hangi bir sunum derdi yada ne bileyim marka yüzü olma gibi kaygıları yok. Bu adamlardan verim almak istiyorsan onları diğer her alanda rahatlatman lazım. Bırak eşofmanla gelsin, sakal bıraksın, yesin içsin vs... Senin kontrol etmen gereken tek şey verilen görevi efektif bir şekilde yerine getirip getirmedikleri. (Hatta bence yazılımcı insanların ofis ortamında çalışmaları bile gereksiz. Çağırırsın 1 saat rapor alırsın ardından bırak gitsin. Sabah mı yazar akşam mı yazar banane. Yeterki zamanında yapsın verilen projeyi.)

Ha bu bölümü kazanmış ve enayi değilseniz aç kalmazsınız. Bu da bir gerçek. Özel sektörde ezilirsiniz örselenirsiniz falan ama etiketlerinize göre kazanırsınız. Devlet kanadı var tabi birde. Ki eskiden hiç düşünmezdim artık düşünmeye başladım. Yan gel yat Osman maaşlar takır takır yatsın. Üstüne bir şey koymana da pek gerek yok. Fazla fazla mesai derdi de yok. Ohh kebap :)
3579 USglm

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

trgy trgy Mühendis Kullanıcı
  • Üyelik 22.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Macaristan
  • Ad Soyad T** Y**
  • Mesajlar 390
  • Beğeniler 32 / 209
  • Ticaret 16, (%100)

USglm adlı üyeden alıntı

YurtDışı çok zor olur ama

Bu bolumu okuyacaksan zora alisman gerekir. Yabanci dil %100 bilmen gerekli. Kendini gelistimen icin gerekli. Ben de 4 tane dil var su anda. Turkce sitelerde hic dolasmam arastirma icin cunku ingilizce siteler her konuda daha guncel ve yenilikci. Diger bildigim dil ise almanca. Mukemmel java kaynaklari var almanca olarak. Son bildigim dil ise macarca. Macaristanda yasadigim icin biliyorum onu da.
Ha soyle birsey var ben baskasinin yaninda da calismayacagim sadece kendimi gelistiriyorum. Bir nevi hobi :d
KeremZOR Bipixel

kişi bu mesajı beğendi.

Bipixel Bipixel Vicdanın senin kıblendir. Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kıdemli SEO Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2348
  • Beğeniler 727 / 726
  • Ticaret 57, (%100)

trgy adlı üyeden alıntı

Bu bolumu okuyacaksan zora alisman gerekir. Yabanci dil %100 bilmen gerekli. Kendini gelistimen icin gerekli. Ben de 4 tane dil var su anda. Turkce sitelerde hic dolasmam arastirma icin cunku ingilizce siteler her konuda daha guncel ve yenilikci. Diger bildigim dil ise almanca. Mukemmel java kaynaklari var almanca olarak. Son bildigim dil ise macarca. Macaristanda yasadigim icin biliyorum onu da.
Ha soyle birsey var ben baskasinin yaninda da calismayacagim sadece kendimi gelistiriyorum. Bir nevi hobi :d

Adam işi çözmüş ne diyeyim :rolleyes:

Kişisel Blog - Web siteni aç! Hızlı çözüm için lütfen report sistemini kullanın!

rankend rankend barankaraboga.com Kullanıcı
  • Üyelik 10.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Bilgisayar Müh. Adayı
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 207
  • Beğeniler 20 / 38
  • Ticaret 2, (%100)
Nasip olursa bilgisayar mühendisi olmak istiyorum.Yolumu ona göre çizdim.Ne yazık ki türkiyede tam oturmamış bir meslek olduğu için tedirginim halen daha.

barankaraboga.com // rankend.com // hatadeposu.com - türkiyenin hata çözüm arşivi

3579 3579 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 30.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2434
  • Beğeniler 686 / 1151
  • Ticaret 1, (%100)
Hep bilgisayar mühendisliği okumak istemiştim. Tabi sınavlara çalışmayınca da kolay kazanılan bir bölüm değil. Sınavlardan fizik bölümünü kazandım ve onu okuyorum. Aslında iyi ki de fizik okuyorum diyorum şu an kendime. Bilgisayar mühendisliğinin Türkiye'de öldüğünü düşünüyorum.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al