Biwebmaster adlı üyeden alıntı
Zaten Bilgisayar Mühendisliğini kazanan bir kişide sıradan bir insan olmayacaktır. Sana göre zordur ama başkası gitmek için günde 8 saat çalışır. Ayrıca bölümü okuyan arkadaşlarım yaz tatillerinde aylık 2500 3000 TL ye çalısıyorlar diploma olmadıgında bu kadar alınıyorsa diploma oluncada Türkiye şartlarında tatmin edecek bir rakam alınılır diye düşünüyorum.
Bil. Müh. okuyorum. Çalışmak konusunda sıradan insanlarla mukayese edilemeyecek kadar kötüyüm. Ben girdiğimde 30 bin üstüne bu bölüme giremezdiniz. Şimdi 2. öğretimlerle 90 binlerde geziniyor. Demek istediğim isteyen herkes kazanabilir.
Yaz tatilinde aylık o parayı kazanan kaç tane arkadaşınız var ? Ve detayları merak ettim doğrusu. Bu bölümü Türkiye'de okuyacaksanız köklü üniversiteler dışında yalan. Gitmeyin, tanıdıklarınızı da göndermeyin. Slayttan next next ile programa dili öğretirler. 4 sene sonra okuldan aldığınız şey 0 değil eksilere düşer maalesef. Siz alanda kendinizi geliştirmek istersiniz saçma sapan şeylerle engel olurlar. Web Teknolojileri ile ilgili dersimizin içeriğinde 4 ayda Html, Css, JavaScript, XML, Fireworks, Php konuları var. Böyle bir sistemler bu konuları gözden bile geçiremezsiniz.
Daha yazacak çoook şey var aslında. Türkiye'de henüz oturmuş bir meslek değil. Fırsattan istifade işveren hımbıllar sömürme üzerine kurulu bir düzen kurmuşlar. O kadar saçma işler var ki. Çalışan arkadaşlarımdan bazıları işe takım elbiseyle gidiyor. Ve orada oturup kös kös kod yazıyorlar. Bu adamların her hangi bir sunum derdi yada ne bileyim marka yüzü olma gibi kaygıları yok. Bu adamlardan verim almak istiyorsan onları diğer her alanda rahatlatman lazım. Bırak eşofmanla gelsin, sakal bıraksın, yesin içsin vs... Senin kontrol etmen gereken tek şey verilen görevi efektif bir şekilde yerine getirip getirmedikleri. (Hatta bence yazılımcı insanların ofis ortamında çalışmaları bile gereksiz. Çağırırsın 1 saat rapor alırsın ardından bırak gitsin. Sabah mı yazar akşam mı yazar banane. Yeterki zamanında yapsın verilen projeyi.)
Ha bu bölümü kazanmış ve enayi değilseniz aç kalmazsınız. Bu da bir gerçek. Özel sektörde ezilirsiniz örselenirsiniz falan ama etiketlerinize göre kazanırsınız. Devlet kanadı var tabi birde. Ki eskiden hiç düşünmezdim artık düşünmeye başladım. Yan gel yat Osman maaşlar takır takır yatsın. Üstüne bir şey koymana da pek gerek yok. Fazla fazla mesai derdi de yok. Ohh kebap :)