lostyazilim
tr.link

Facebook'ta yeni tuzak

7 Mesajlar 1.327 Okunma
lstbozum
tr.link

YasinD YasinD sen yarini tazele... Kullanıcı
  • Üyelik 17.11.2010
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Seo
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 260
  • Beğeniler 0 / 88
  • Ticaret 7, (%100)
Milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yaptığı için çoğu zaman kötü amaçla da kullanılabilen Facebook'ta yeni bir asparagas gelişme yaşandı.

Facebook'ta ileti paylaşmak isteyen kullanıcıların karşısına 'Ne düşünüyorsun' ve 'Ne var ne yok' gibi ibareler çıkınca kullanıcılar ne yapacağını bilemedi. Facebook'un da herhangi bir açıklama getirmediği olayı fırsat bilen işgüzarlar ise olayı çarpıtarak uyarı mesajı yayınladı.

Facebook'ta hızla yayılan mesajda şu satırlar yer aldı:

"DİKKAT!
Sayfanızın en üstündeki ''ne düşünüyorsun'' yazan yeri bir kontrol edermisiniz. Orada alışamadığınız türden cümleler kurulu ise örneğin; Neler oluyor, Nasıl gidiyor gibi Facebook'a saldıranlar sizide ele geçirmiş demektir! Sizden gelmiş gibi görünen ve şu kişi şunu beğendi yazan cinsel içerikli videolar yayınlanıyor. Facebook büyük bir açık verdi! Sizede gelen bu cinsel içerikli videoları sakın açmayınız! Paylaşalım birbirimizi uyaralım."

İNANMAYIN

Elbette bu uyarının bir gerçekliliği yok; zira Facebook'un devam eden çalışması kapsamında bu tip iletileri kullanıcıların görmesi gayet doğal ve kullanıcıların bu tip tuzaklara düşmemesinde sonsuz fayda var.

hürriyet

rioo

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

grdiyan grdiyan Ebaydestek Kullanıcı
  • Üyelik 09.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek
  • Mesajlar 385
  • Beğeniler 92 / 85
  • Ticaret 1, (%100)
Bu tabi durup dururken olmuyor. Bilmediğimiz yerli veya yabancı uygulamaları ekleyince aynı zamanda onlara duvarımızda paylaşım izni de veriyoruz.
Hesap ayarlarından uygulamalara girip, tanımadığınız uygulamaları kaldırmanızı tavsiye ederim.

Vee Vee WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek seo
  • Mesajlar 181
  • Beğeniler 3 / 30
  • Ticaret 1, (%100)
bu ara baya bunu yiyen insan var :)
Michel

kişi bu mesajı beğendi.

Firatt Firatt Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 08.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 95
  • Beğeniler 44 / 27
  • Ticaret 2, (%50)
Dün ben de denk geldim böyle bir uyarı yazısına, bir sayfada paylaşmışlardı, ama tabi inandığım söylenemez. Facebook'un fotoğrafları sürükle-bırak olarak yükleme yeniliğinden sonra ortaya çıktı bu olay, sanırım oraya da bir yenilik getirdiler. :)

wmaraci
wmaraci

msa52 msa52 Web Tasarım Uzmanı Kullanıcı
  • Üyelik 25.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Web Tasarım Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 917
  • Beğeniler 142 / 175
  • Ticaret 40, (%100)
sayfaların paylaşım oranını yükseltmek için yaptığı, gerçeği kendilerinin dahi bildiği sayfa yöneticilerinin uydurma bir haberi.

-Bura komple benim.

MrAuTHoR MrAuTHoR WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 398
  • Beğeniler 72 / 145
  • Ticaret 1, (%100)
Ben en çok çok kötü bir hastalığa yakalanmış yardıma muhtaç kişilerin resimlerini ekleyip "bunu paylaşın, beğenin, yorum yazın facebook şu kadar para verecek" diyerek milletin duygularıyla oynayarak sayfalarına çıkar sağlamaya çalışan karaktersizlere deli oluyorum. Bilinçsiz internet kullanıcısı sayısı çok fazla ne yazık ki ...

SanalTespit.Com
TemaDownload.Com
ETicaretBul.Com

webhost webhost WM Aracı Kimlik Onayı
  • Üyelik 10.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek web Tasarım - CMS
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 349
  • Beğeniler 33 / 71
  • Ticaret 1, (%100)