archaeopteryx adlı üyeden alıntı
Bütün ibadetlerinizi tüm incelikleriyle SADECE Kuran'ı kaynak alarak gerçekleştirdiğinizi söylerseniz size ancak gülerim. :)
Haa, ben hadisleri sahih diye ayırmam işime geleni, bana benimsetileni kabul ederim derseniz o başka tabii. :)
Ayrıca mesih kelimesini İsa'nın damgası olarak görmek de cehalettir bana kalırsa.
Arkadaşa gülüp geçeceğinize, ülkenizde önemli dini mevkilerde bulunup arkadaş ile aynı tavırda "fetva" veren hocalara gülüp geçiniz. Haa daha da ileri gidip, bu insanların kaynak aldığı içlerinde Buhari ve Müslim'in de bulunduğu sahih kitaplara da gülüp geçin. Sonra Hz. Muhammed'in hadislerle ilgili söylemlerine de gülüp geçin.
Siz inanmayabilirsiniz elbette fakat ukalalık yapmanıza da gerek yok.
Bütün ibadetlerinizi tüm incelikleriyle SADECE Kuran'ı kaynak alarak gerçekleştirdiğinizi söylerseniz size ancak gülerim. :)
- Kişiliğim hakkında bilgi sahibi olmadan saldırgan tavır sergilemenizi sadece ibretle izlemekteyim. Meshep takıntısı olmayan birisi olarak Allah'ın Peygamber Efendimiz vasıtasıyla bizlere ulaştırdığı emirleri kaynak olarak görmemek bana göre değildir. Ayrıca Peygamber Efendimizin yapmış olduklarıda güzel ahlaka sahip olmak isteyenler için bir örnektir.
Ayrıca mesih kelimesini İsa'nın damgası olarak görmek de cehalettir bana kalırsa.
- Bunun zaten aksini söylememiştim :)
Arkadaşa gülüp geçeceğinize, ülkenizde önemli dini mevkilerde bulunup arkadaş ile aynı tavırda "fetva" veren hocalara gülüp geçiniz. Haa daha da ileri gidip, bu insanların kaynak aldığı içlerinde Buhari ve Müslim'in de bulunduğu sahih kitaplara da gülüp geçin. Sonra Hz. Muhammed'in hadislerle ilgili söylemlerine de gülüp geçin.
- Cümleyi okuyorum ama Türkçe anlatım bozukluğu birden çok olduğu için asıl maksadını anlamadım.
Siz inanmayabilirsiniz elbette fakat ukalalık yapmanıza da gerek yok.
- Neye inanmadığımı da anlamadım. İnanmadığım şey Hz. İsa'nın mesih değilde Peygamber olduğu mu :) Ukalalık sana yakışmış. Benimkisi sadece bilgilendirmek. Sen ise seninle alakası olmayan birşeye yorum katmak. Bırakta ilgili kişi versin cevabını. Avukatı mısın ne?
Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki ilgili yorumdaki;
Sadece güler geçerim :)
cümlesi tamamiyle yorumu yapan arkadaşla ilgili olmayıp sadece o inanışla ilgilidir.