Hayırlı günler arkadaşlar,
Sitemle ilgili bir kaç sorunum var. Öncelikle hosting ile ilgili bilgi veriyim:
Hostingi labina'dan aldım. Linux Bireysel ekonomik. 2 gb aylık trafiği var. İlk başlarda yetiyordu ama sonraları yetmemeye başladı ve geçen ayın 15'inden beri kapalıydı site. Bugün açıldı. Sitedeki resimleri facebook üzerinde barındırmayı düşünmüştüm önce ama kullandığım tema buna izin vermiyor. (daha doğrusu temada 'öne çıkan görsel diye bir yer var. ordaki resimleri face üzerinde barıdıracaktım ama izin vermiyor.) gzip sıkıştırmasını falan denedim fayda etmedi. Şimdi de webadamın 10 gb trafiği olan paketine geçmeyi düşünüyorum ama sitenin gelirleri de iyi değil. Açıkçası giderleri karşılamadığı içinde fazla ilgilenmek içimden gelmiyor.
Size sormak istediğim şeyse trafiği nasıl azaltabilirim ve site gelirlerini nasıl arttırabilirim?
Bu arada sitenin sıralaması iyiydi. Yani gelişiyordu ama bu 15 günlük sürede bayağı geriledi. Daha öncede yaşanmıştı trafik sorunu site kapanmıştı vs.
Sitenin içeriğine gelirsek:
Siteyi zevk için açtığımdan dolayı basit bir konu seçmiştim siteye. Lise de olanlar bilirler. Hocalar Proje ya da performans adında hem ilköğretimde hem de lisede çeşitli ödevler verirler. Ve öğrencilerde hazırladıkları dosyaya kapak bulurlar internetten. Sitede de bu kapaklar bulunuyor. Yani başka bir deyişle bir kapak sitesi.
Önerileriniz nelerdir?
Site: www.kapaksizkalmayalim.net