Sitemap sitenden direkt çıkış olmayan sayfaları, Google'a sunmak için vardır, temel sebebi budur ama sitenden herhangi sayfadan ulaşabildiğin bir linkide içine koyup güncelleme yaptırabilirsin.
Google Site Yönetimine eklediğinde otomatik olarak o sen siteni güncellediğinde güncelleyecektir.
Sayfa index hızı senin Google'a kazandırdığın güven ile alakalı, sadece şu bu eklenti ile diyemezsin.
Wordpress için arkadaşımızında dediği gibi All in Seo güzel ama bazı detaylar için ek olarak eklentiler bile kullanabilirsin. Kullanmazsan ne olur dersen,
Bazı çatlaklar ortaya çıkabilir, Google'a sunmak istediğini tam olarak sunamazsın, çok fazla link çıkışı olabilir (bunları el ile teker teker kontrol etmen zorlaşabilir), Google sitene botlar sayesinde girdiğinde neresinin başlık neresinin içerik (title & content) olduğunda zorluk çekip meta - description bölümlerini atlayabilir vs vs.
Çok konu var, bir iki makale ile anlatılacak iş değil, konunun uzmanı olmayıp bazı şeyler edinen kişilerin sözlerine aldanıp kalıcı veya etkisi uzun süren değişiklikler yapmayın aman. Deneme yanılma güzel bir şeydir, sadece güvendiğiniz kişilere sorun. Bazı kişiler (herkesi kasdetmiyorum yapan yapar) sizinle aynı kulvarda olduğu için yalan yanlış öneriler verebilir, aldanmayın (birileri yaptığı için söylemiyorum sadece dikkat etmenizi öneriyorum).