Cesefen
DogushanBalci.com.TR
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
3, (%67)
bir sorunum var şimdi sizlere açıklayayım.
ben phpmyadmin de sql çalıştırırken bir sistem yapmak istiyorum.
tablodaki 10 tane sütundaki değerlerin ortalamasını aldık işte SELECT AVG ile, bu çıkan sonuçları biz order by olarak sıralamak istiyoruz. ama olay şu şekilde. çıkan sonuçları manuel olarak değil de vericeğimiz bir fonksiyon ortalamalarda en büyük olandan en küçük olana kadar sıralıcak yani kendimiz manuel olarak en küçüğünü bulup işte kendimiz order by şeklinde yazmıcaz. vericeğimiz fonksiyon bunları kendisi belirlicek çıkan sonuçlara göre ona göre kendisi order by yapacak.
bunu nasıl yapabiliriz
muratsal
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hiç bişe anlamadım. Birde sütünların değil bir sütundaki 10 satırın ortalamasından bahsediyorsun galiba. Yanlış anladıysam söyle.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Çıkan sonucu değilde veritabanına yazmadan önce o fonksiyon ile ortalaması alıp kaydedersiniz. Daha sonra order by kullanırsınız.
Cesefen
DogushanBalci.com.TR
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
3, (%67)
şimdi 10 kişi bir soruya 1den10a kadar bir değer verdi diyelim. o verilen değerlerin toplamını aldık ve ortalamasını yaptık. bu ortalamaya göre en düşük sonuçtan en yüksek sonuca göre order by yaptık ve sıraladık. olay bu tabi demek istediğim bunu otomatik olarak yapıcak.