sistem911 adlı üyeden alıntı
Yok benim bahsettiğim Kaybedenler Kulübü tadında. Canlı telefon bağlantılarının falan olduğu. Yani radyocuların konuştuğu bir internet radyosu. Bu yüzden Standart Fm örneğini verdim.
Anladım, ama inanın artık internet radyolarının dinleyici sayısı 20-30'u zor geçiyor. 600 kişiye yayın yaptığım zamanları hatırlıyorum, istekleri 2 saat - 3 saat geriden takip ederdik o kadar yoğun panellerimiz olurdu, ama artık istenen sadece müzik yayını genelde.
Size çok küçük bir örnek vereyim: Diyelim ki müzik yayını yapıyorsunuz, dinleyici sayınız 50, canlı yayın yapmaya karar veriyorsunuz, sayı bir anda 20-30'lara düşüyor. Belirttiğiniz şekilde yayınlar gece saatlerinde daha iyi olabilir belki, ama gündüz saatlerinde internet radyolarını dinleyen kesim çalışan kesim genelde, ve istedikleri dikkatlerinin dağılmaması oluyor.
İsmini vermiş olduğunuz radyoyu dinlemedim, ama dinleyici sayısının yüksek olduğunu tahmin etmiyorum, yüksekse de mutlaka yayını dinlettiği bir sohgbet, ya da oyun sitesi vardır.
Dinleyici sayısı yüksek olan internet radyosunun hiç birisi, tüm dinleyiciyi kendi sitesinden almaz; mutlaka kendisine paravan bir sohbet sitesi edinir; sayısını 500 - 600'e yükseltir; ''benim dinleyicim'' der. Ama dinleyici chat sitesinin üyeleridir.
Biraz iddialı oldu sanırım ama bu nedenler bana var olan radyomu kapattırdı, haksız bir rekabet söz konusu biraz...