Arkadaşlar yeni aldığım LG50PM6800 Plazmayı inceledim, tv almak isteyenler için paylaşıyorum...

2012 Son günü LG50PM6800 tvi aldım. İlk aldığım tv arızalı çıkınca 12 günlük bir bekleme süresinden sonra tv geldi. Biraz zahmetli bir süreç oldu diyebilirim. Tv genel görüntü olarak güzel bir tasarıma sahip, ilk açıldığında güncellemenizi yapmanızı öneriyorum, wifi bağlantısı üzerinde geliyor, direk bağlayıp güncellemenizi yapın ve servis yanında 15-20 dakika normal yayında çalıştırıp incelemelerinizi yapın. İlk interneti açtığımızda logolar ekranda kalma yapıyordu biraz çalıştıktan sonra şimdilik bir sorun yok.

Yansıma her tv de olduğu kadar bundada var yanlız resimlerde göründüğü kadar gözü rahatsız etmiyor, bizim evde tam karşısında cam var ve çokışık alan bir ev olmasına rağmen kesinlikle rahatsız etmiyor, tv smart tv bildiğiniz üzere, android market yada apple market gibi uygulama marketinden uygulama kurabiliyorsunuz, çok fazla uygulama olmadığnı söyleyebilirim, ama zamanla gelişeceğini düşünüyorum, televizyon yazılım güncellemelerini otomatik algılıyor ve güncelleme yapmanızı sağlıyor. Teknosa kampanyasında İki gözlük hediyesi ile geliyor tv 3d yayınlar için, 1 tane 3d film vardı elimde denedim başarılı buldum derinlikleri falan iyi ve gözlükler çok şık, bildiğiniz üzere plazmalarda kullanılan gözlükler diğerlerine göre tam bir 3d deneyimi sağlıyor ama unutmadan filminiz gerçekten 3d olması lazım yani normal yayını 3d ye çevirdiğinizde aynı kaliteyi yakalayamayabilirsiniz, bu arada 2d görüntüleri 3d ye çevirebiliyor alet ;) cihaz mkv, mp4, avi, mpeg formatlarını sorunsuz destekliyor, alt yazılarıda film ile aynı klasörde ve aynı isimde yaptığınız takdirde açıyor, sadece türkçe karakterlerin bazılarını okumuyor, çok fazla sorun teşkil etmemekle beraber bilgisayarımızda txt düzenleyen programlar ile açıp utf 8, türkçe seçerek değiştirdiğimiz zaman türkçe karakter sorunu çözülüyor.

Özellikle Film performansını çok iyi buldum. 1080 P Bluray filmleri takılmadan hiç problemsiz altyazı ve dual ses seçenekleriyle sorunsuz oynatıyor. Filmlerde çok hızlı bir şekilde ileri sarabiliyorsunuz.

Kablosuz bağlantıdan facebook, v.s internet sitelerini sorunsuz gezebiliyorsunuz, internet hızı evdeki bağlantıya göre değişiyor, tvde bir yavaşlık söz konusu değil ama tabi bilgisayar performansı beklememenizi öneriyorum. LG50PM6800 TV'de 400 MB HAFIZA sunuyor tv dahili olarak, uygulama markette fazla bir uygulama bulunmuyor, tvde zaten şimdilik sorun olmaz gibi duruyor. Türkçe uygulamaları kurdum 370 mb boş alan gösteriyordu hala.

Şu anda LG50PM6800 TV' i sd yayın ile kullanıyorum, sd yayın kalitesi fena değil yani olabilecek en iyi seviyede diyebilirim. Digiturk HD yayın almayı düşünüyorum, bu şekilde HD yayınları da deneme fırsatım olucak. Bluray Film denedim gayet memnunum.

Normalde bu tarz tv lerde akıllı kumanda seçeneği ile geliyor fakat teknosa sadece bir üst modelinde akıllı kumanda seçeneğini sunuyor, bu tv de bulunmuyor,ama üzülmeyin, akıllı tv niz var ise IOS veya Android yüklü telefonunuz var ise LG TV Remote programı ile rahatlıkla tv ye kumanda edebiliyorsunuz, mause bağlamışsınız gibi rahatlıkla imleci hareket ettirebiliyorsunuz ve Tv ye kumanda edebiliyorsunuz.

Öne Çıkan Özellikler:

Smart TV

DLNA Desteği (Mobil, Bilgisayar Cihazlara bağlanabilme)

Wireless Dahili Bağlantı

Otomatik Güncelleme

600 Hz

2D/3D Görüntü Çevirme

İnce Şık Tasarım ve Ayak

Ethernet Bağlantısı

Mobil Cihazlardan Kontrol Edebilme

Siyah Renkleri Tam verebilme



Eksi Sayılabilecek Özellikler

Işıklı Ortamlarda Yansıma (Çok Dikkatli Bakmadığın Zaman Belli Olmuyor)

Kaynak ve Fotoğraflar: http://www.bes9dizayn.com/blog/25-lg-50-pm-6800-plazma-tv-incelemesi.html