nuti
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Muhasebe
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Mrb arkadaşlar,
Aklımama takılan bir soruyu sizlerlere danışmak istiyorum. Şimdi ben internet üzerinden sadece belirli konuma (ilçe ve şehir) webtasarım-hosting satışı yapmayı planlıyorum. Bu yüzden vergimi ödemek de istiyorum ama ilk sıralar müşteri çevrem olacak mı işler yolunda gidecek mi bilemiyorum ilk zamanlar vergiye tabi olmadan satış yapmaya başlasam sorun olur mu? Veya beni vergisiz satış yaptığımı tesbit etdikleri zaman ne kadar ceza verirler yüklü ve ağır cezası varmıdır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
İlk etapta müşteri potansiyeline bak. Baktın işler iyi gidiyor, uzun soluklu bir iş yapacaksın o zaman git vergi mükellefi ol. Vergisiz kazanç sağladığın tespit edilirse sadece uyarı cezası alıyorsun, "git vergi mükellefi ol" diye. Web Tasarım şirketi kurmayı düşündüğüm için çok fazla muhasebeciyle görüştüm hepsi "sadece uyarı veriyorlar" dedi. Sen yine de ayrıntılı araştır.
1 kişi bu mesajı beğendi.
SanalTespit.Com
TemaDownload.Com
ETicaretBul.Com
nuti
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Muhasebe
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi ilk etapda müşteri ve kazançlara bakacağım. Eğer iş yaparsam küçük bir ofis açıp vergiye tabi olacam
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Web & Graphic Designer
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
YS belgen olmadan hosting satışı yapmaktan TİB le alakalı sıkıntılar yaşayabilirsin.. İyi araştır derim.
gokhankaraoglu.com.tr
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Hosting Görevlisi
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Eğer bölgesel bir satış yapacaksan site üzerinden satış imkanını ilk zamanlarda sunma. Sadece tanıtımını yap ve iletişim bilgilerini ekle, telefon vb. şeyler üzerinden satış yap bu sayede ilk etapta vergi vermek gibi bir zorunluluğun da olmaz.