Web sitelerde sayfa boyutunu düşürmek adına yapılan en önemli işlemlerden birisi resimleri sıkıştırmaktır.Resimleri bazı pc yazılımları ile sıkıştırabilsekte kaliteden çok fazla ödün veriyoruz.
Resimlerin kalitesini fazla bozmadan kolayca sıkıştırabileceğimiz biz sistem bulunuyor, yahoo’nun bir servisi olan ysmush.it
Kolayca Resim Sıkıştırma Yöntemi
Buraya tıklayarak siteye erişebilirsiniz.Öncelikle sitenizdeki tüm resim linklerini çıkarmanız gerekiyor.. URL ve upload seçenekleri mevcut.Ben genelde link vererek sıkıştırıyorum..Var sayalım linkleri çıkarttık.
Resim Sıkıştırma Uygulaması
Sitede “URL” sekmesine gelip resim linklerini yapıştırıyoruz ve “Smush” butonuna tıklıyoruz.Resim sıkıştırma işlemi başlıyor.
Biraz bekledikten sonra tüm resimleri sıkıştırıyor ve bize download seçeneği sunuyor.
Sıkıştırma Sonuçları ve İndirme Bölümü
Buradaki “Keep directory structure in zip file”yi işaretleyin ve indirin.
Rar dosyası olarak inecek bunu çıkarttığınızda klasörü direk ftp’nize atarsanız resimler kendi yerlerini bulacaktır.Klasörlere ayrılmış bir biçimde hazır olarak geliyor.
Sizlere tasarruf ettiğiniz miktarı ve yüzdesinide gösteriyor, gerçekten güzel bir uygulama.
Admin panelinden “Ortam” sekmesine geliyoruz ve “Bulk Smush.it” diyoruz.
Zaten bir tane buton var yazmaya üşendim, resimde belirtilen butona tıklayıp bekleyin, sayfa doluyormuş gibi gözükecektir.
İşte kullanımıda bu kadar basit…
Bu yazınında sonundayız, işinize yaradıysa ne mutlu bana, kolay gelsin.
Kaynak : http://www.y7design.com/resim-sikistirma-yontemi/