-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
web Design
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Arkadaşlar çok merak etmişimdir büyük forumların hepsi vbulletin şu ana kadar mybb ile çok büyümüş index almış bir forumu pek görmedim nedeni nedir acaba ? google mu sevmiyor ya da yapanlar ücretsiz zaten diye mi pek takmıyor ya da vbulletin alanlar bu kadar para verdik kasayımmı diyor ? ya da vbulletin aşmış artık seoyla alay mı ediyor ?
kesinlikle googleun vbulletinli forumlara torpil yaptığına inanıyorum sizin düşünceleriniz nelerdir merak ettim ? mybb ile bir yerlere gelinebilirmi ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Sistem Uzmanı
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Sorun kullanılan sistemde değil elbetteki seo önemlidir kullanılan sistemin seoyu desteklemesi lazım fakat içerik yüzünden bu şekile gelindiğine eminim. Saygı ve hürmetler.
2 kişi bu mesajı beğendi.
Doly.com.tr=>Bilişim ve Teknoloji Hizmetleri | DolyBilisim.com=>Proje Bilgisayar Çözümleri
ReCo
www.recepbaglar.net
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
R** B**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Bence vBulletin kadar gelişmiş ibr yapıya sahip değil, ayrıca seo yapmak biraz zor.
ReCo
www.recepbaglar.net
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
R** B**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Tavsiyem cBulletin kurun ve hemen başlayın.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Büyük beklentilerin varsa zaten VBulletin kullanacaksın. Fakat alternatif bir bölüm olarak yani subdomain olarak kullanacaksan o zaman mybb kullanacaksın. Ayrıca sadece scripte suç atmamak gerek. Sen piyasada bulunmayan içerikler barındırdığında ister mybb olsun ister vbulletin her türlü iş yapar site. Tabi VBulletin kadar yapamaz, orası ayrı =)
SanalTespit.Com
TemaDownload.Com
ETicaretBul.Com
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** D**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Bence Mybb forum ilede iyi yerlere geliniyor, düşünceniz yanlış.Mybb ile il tanıştığım zamanlarda 2006-2007 senelerinde bir çok büyük site vardı mybb alt yapısını kullanan.O zamanlar mybbturkiye.com diye bir destek sitesi vardı ve onun sahiplerinden kingw@lf tü sanırım nicki tam hatırlamıyorum ancak açtığı bir forum vardı bilinen sağlam w.rez forumlarından birisiydi.Şuanda mesela doctus.org, bilisimplatformu.com ve adını hatırlamadığım birkaç site daha var mybb ile iyi yerlere gelen.
Genelde webmaster forumlarında wrez forumlarında vBulletin kullanıldığı için denk gelmiyor olabilirsiniz.Birde vBulletin paralı olduğu için insanlara daha cazip gelmekte bence.Tamam daha gelişmiş bir sistem olabilir ancak MyBB ile yapılan sitelerde bence en az vBulletin kadar sağlam olur istedikten sonra
4 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
web tasarım
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Genellikle hiti yüksek olan çoğu site vBulletin kullanıyor. Doğrudur. Nedeni ücretli olduğu için, lisanslı olduğu için daha profesyonel geliyor, hemde güvenlik açısından sahibine güven veriyor. Tabiki hacklenen vBulletinler de vardır ama dediğim gibi vBulletin ücretli olması, kullanıcılarının fazla olup eklenti yönünden sıkıntı çekmemeside önemli hususlar.
IPB ve XenForo da ücretli gayette güzel tasarımları var. Fakat görsellik konusunda o kadar abartmışlarki, boş demo sayfaları bile açılırken çok bekletiyor. Bir yerde görmüştüm ücretli bir IPB tasarımı, hayatımda gördüğüm en güzel forum tasarımıydı.
MyBB ise vBulletinin klonudur. Ama vBulletin kadar tercih edilmemesinden dolayı belli bir yere kadar gelişebilmiş. Bana soracak olursan MyBBnin de çok hoş tasarımlarını yapanlar var.
Benim en çok beğendiğim forum scripti PhpBB3. Hızlı ve çok esnek bir yapısı var. Milyonluk üyeli bir çok site biliyorum. Gayette yağ gibi akıyor. Kullanışı kolay ve gelişmekte. Tema sıkıntısı yok. Tek eksi yanı bence eklenti kodlarının elle yazılması. Bilmeyenler için biraz zor olabilir. Zaman yönünden özellikle.
SMF, forum işini yeni öğrenenler için tasarlanmış sanki. Eklentileri, temaları kodlarla uğraşmadan yüklenmesi büyük avantaj. Eksi yanları gelişmekte olduğu halde hala açık yanları var. Çok hacklenen SMF forumu biliyorum. Gerçi güvenlik açısından önlemini alanlar için hangi scriptin olması o kadar önemli olmuyor. Ama yinede ne zaman bir SMF foruma rastlasam bana amatör işi gibi gelir.
Piyasada adı sanı duyulmamış bir sürü güzel forum scriptleri var. Ama açık yanları, eklentileri, temaları yönünden sıkıntıları çok fazla. Büyük düşünenler için değil.