ata350
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Merhaba,
Domain uzantıları googledeki durumumuzu etkiler mi ? Yani .in daha kötüdür .com daha iyidir .pro kötüdür vs. ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Yazılım ve Veri Tabanı Uzmanı
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba,
Google'ın tam olarak güncel algoritmasını bilen bir ismin çıkacağı beklentisinde misin?
Eğer o beklentideysen yanılırsın ki bu konuda kimsenin net birşey söyleyebileceğini sanmıyorum. Sadece gözleme dayalı tahminleri aktarabilirler; ancak şunu söyleyebilirim ki, Google'ın domain uzantılarını ilgili algoritmaya dahil etmemiş olması imkansız!
1 kişi bu mesajı beğendi.
O kadar uğraştık, bir beğen istersen?
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Son cümlede sorun olduğu için mi; yoksa sadece alıntı yaptığınız son cümleyi okuduğunuz için mi, alıntınızda son cümleyi kullandınız?
Google'ın tam olarak güncel algoritmasını bilen bir ismin çıkacağı beklentisinde misin? Eğer o beklentideysen yanılırsın ki bu konuda kimsenin net birşey söyleyebileceğini sanmıyorum. Sadece gözleme dayalı tahminleri aktarabilirler; ancak şunu söyleyebilirim ki, Google'ın domain uzantılarını ilgili algoritmaya dahil etmemiş olması imkansız!
Siz Google'ın ısrarla son kullanıcı mantığından esinlendiklerini söyledikleri ve övündükleri sistemin algoritmasında domain uzantılarını hesaba katmamış olmalarına ihtimal verebiliyor musunuz? Dikkat ederseniz ben de, bir tahmin cümlesi sundum ve bunun kendi mentaliteme göre namümkün olduğunu aktardım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / K
-
Meslek
Genel olarak makaleci
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Hep yazdım, yine yazayım, bunun için çok da tartıştım; tamamen kendi tecrübeme dayanarak söylüyorum ki. ''.com''dan şaşmam. Onun dışında tutturabildiğim tek site uzantısı .net.
Belirttiğim gibi bu sadece benim tecrübemdir. .org uzantılı da tutan siteler var, ben sadece kendi adıma .Com diyorum, fazla çalışma dahi gerektirmeden götürür siteyi özgün içerikle
BySeco
SEO Danışmanlığı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
SEO Danışmanlığı
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bugün diğer tüm faktörler eşit olduğunda .com domain ile .pro ardışık sıralanır. Sadece "normal olarak" örneğin google.com.tr üzerinden yaptığınız aramalarda, ".tr" ve ".com.tr" gibi domain uzantıları daha avantajlıdır.
Türkçe arama sonuçlarında avantaj sağlamak için:
- Webmaster Tools'da hedeflenen konumu Türkiye yapın.
- Mümkünse .tr uzantılı (tr, comtr, nettr, gentr) bir alan adı kullanın.
- Sayfa kodlarınızda sitenizin dilini belirtin.
- İçeriğiniz Türkçe olsun.
- Link inşasını yukarıdaki 4 ölçüte uyan siteler üzerinden yapın.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
E-Ticaret Uzmanı - A+++ SEO
-
-
Ad Soyad
M** Ö**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Tecrübelerime dayanarak; .com,.net,.org domainleri kullanıcılar için bilindik domain uzantıları olduğu için kullanıcıya daha cazip gelmektedir. Arama sonuçlarında sizin sıralamadaki etkinizi etkilemez , .pro domainiz varsa google size üvey evlat konumunda tutmaz diğerlerinden kayırmaz. Sadece popülerlik baş göstermektedir. .pro domain regleyip üstünde çalışmalarım oldu gayetde memnunum.
Kafanızda bu denli bir soru kalmasın hocam fakat benim ısınamadım 2 domain uzantımı var .in,.tk aga bunlar domain mi be ? Hiç güven vermiyor bana :)
N11'de Ürünlerinizi İlk Sıraya Taşıyorum. Detaylar İçin P.m Atınız.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirme Uzmanı
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
97, (%100)
Gereksiz tartışma yapılan yorumlar silinmiştir. Ukala, aşağılayıcı ve tartışma çıkartmaya yönelik yorum atan kişiler, uyarılmadan uzaklaştırılacaktır.
Konu hakkında bilgisi olanlar konuşsun, bilgisi olmayan yorum atmasın lütfen.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Gereksiz tartışma yapılan yorumlar silinmiştir.
Sadece gereksiz değil, gerekli gereksiz herşeyi silmişsiniz. Konuya vakıf olmadan neyin gerekli, neyin gereksiz veya kimin bilgili, kimin bilgisiz olduğuna da nasıl karar veriyorsunuz çok merak ediyorum?
Konu fazlasıyla sabote edilmişken, sonucu anladığım kadarı ile kısaca özetliyorum.
Domain uzantıları öyle veya böyle bir şekilde algoritmaya dahil ve etkiliyor. Diğer arkadaşların da tecrübelerine dayanarak aktardığı gibi, bölgesel kitlelere hitap ediyorsanız bölgesel uzantıları tercih etmelisiniz (.tr, .ru, .nl vs.).