Öncelikle freelance olarak bu işi yaptığımı belirtmeliyim ve bu durumlarda sektörün içindeki insanların sanki başı boşmuş gibi hareket ettiklerini hepimiz biliyoruz. Tabi ki bu karşılıklı oluyor. Yani hizmet alıcısı için de satıcısı için de tam bir güvence sağlanamıyor. Bu sorunu çözmek için sözleşme usulü çalıştığımı, konuşulanların, istenilenlerin tek tek maddelere döküldüğünü ve ne kadar sürede yapılacağını falan belirterek çalışma yaptığımı belirtmek isterim.

Güven kazanılması için sözleşmenin yanında telefon ve email aracılığı ile müşterilerimizle sık sık iletişim halinde kalıyoruz. Bu da herhangi bir soruna müdahaleyi hızlandırıyor, müşteri ilişkisini arttırıyor.

Tabi ki güven her şeydir ama yeterli değildir. Başlıkta belittiğim profesyonellik çizgisine geleyim. Arkadaşlar kişisel siteleri pek tercih etmemekle birlikte kurumsal firmalara SEO yapıyoruz. SEO adına her ne gerekiyorsa, firma sitesinin eksikliklerini ölçümlüyor çalışmalara başlıyoruz. Amacımız en kısa sürede %100 başarı yakalamak değil. Zaten SEO olayında %100 diye bir durum olmadığını şahsen ben her fırsatta söyleyenlerdenim. Amacımız olması gereken süre içerisinde ortalama 4-6 ay aralığında %90-95 aralığında başarı yakalamaktır. Bu da 1. sayfa garantili çalışma anlamına geliyor belirteyim. Tabi ki sayfa sıralamanızın ardından sayfa içi sıralamanızı en iyi seviyeye getirmek içinde çalışmalar yapıyoruz.

Fiyat vermek için bazı kriterlerimiz var. Alan adı yaşı, sitenin kodlama durumu, daha önce SEO çalışması yapılıp yapılmadığı (backlink vb. çalışmaların tamamı), istenilen kelimenin rekabet analizi gibi kriterleri baz alıyoruz. Buna gör ekimi firmalara vereceğimiz rakamlar oldukça yüksek çıkabiliyor. Tabi ki kimisi için minimum rakamlar çıkabiliyor. Ancak baştan belirteyim ki 100-200'e SEO çalışması yapanlardan değilim. Böyle bir amacınız varsa zaten baştan vazgeçmenizi öneririm. Çünkü 100-200'e SEO yapılmaz arkadaşlar. SEO'nun bileşenlerinden bazıları yapılabilir. Mesela backlink çalışması gibi.

Ben her şeyi belirtmek istedim. Sonra problem çıkmasın, vereceğimiz rakamlar şaşırtmasın ve 100-200 TL için sıraya girilmesin. Anlayışınızı bekliyorum bu konuda.

Teklif alabilmek için özel mesaj yolunu ya da konu altını tercih edebilirsiniz. Size özel mesaj ile dönüş yapılacaktır.