Wmware nedir;
VMware, bir sanal makina yazılımı olup konuk işletim sisteminin ana makina işletim sistemi içinde çalışmasına izin verir. VMware ile konuk işletim sistemini aktif hale getirdikten sonra bu konuk işletim sistemine uygulama programları yükleyebilir ve onun desteklediği servisleri verebilirsiniz. Mesela, ana işletim sisteminiz Linux iken Windows 2000 yada Windows XP çalıştırılabilir ve Windows için geliştirilmiş herhangi bir uygulamayı konuk Windows platformunda çalıştırabilirsiniz. (alinti)
Daha sonra kurmus oldugunuz bu sanal makineyi ve icindeki uygulamalari farkli bilgisayarda WMware kurarak tekrar kullanabiliriz.Mesela kurulmasi cok complex olan bir programi bir defa kurduktan sonra dilediginiz makine de kurulum yapmadan calistirabilirsiniz.
Ne ise yarar ve avantajlari;
-Firmalarin donanim alim ,bakim maliyetlerini azalmasini saglar.
-Daha kolay bir denetim mekanizmasi kurulmasini saglar.
-Kisa zamanda daha fazla is yapma imkani saglar.
Bir proje yonetilirken cost-timing –performance goz onunde bulundurulur.Ama bunlar birbirleri ile genelde ters orantilidir.Yani performance I artirmak istersiniz cost artar ,cost u azalmak istersiniz timing artar.Fakat bu kural WMware de bozuluyor.Burada hepsinden maksimum erformans sagliyoruz.Projelerde hem fiyat avantaji ,hem iyi bir performans ve de hiz kazandiriyor.Ondan bu Virtualization da gelecek var.
Nasil Kurulur;
Kurulumu oldukca basit.Gerekli programi buradan inderibilirsiniz.
( http://downloads.vmware.com/d/info/desktop_downloads/vmware_workstation/6_5)
Windows kurulumunu zaten cok rahat yapacaginizi dusunuyorum.
Linux kurulum icin;
WMware e isletim sistemi kurulumu;
Sifirdan kurmayip nette buldugum faydali dosyalar uzerinde degisiklik yapmayi daha uygun buldum.
(alinti)
Start ettikten sonra isletim sistemi kurulumunuz basliyor.Daha sonra kurmus oldugunuz OS yi ve icindeki uygulamalari herhangi bir bilgisayarda acabilirsiniz.(Open Existing VM den.)
WMware anlatmamdaki amac Oracle in windows,linux kurulumlarini anlatacak olmamizdandir.WMware sayesinde ayni anda birden cok OS de is yapabilecegiz.Yani bu bizim icin arac, amacimiz Oracle.
Oncelikle Oracle in windows ve Linux uzerine kurulumunu anlatacagim.Daha sonra bunlari beraber migration from 10g to 11g ,backup-recovery bi gibi konulari ve senaryolari yazacagim.Simdiden iyi calismalar.
Kaynak: sakir.yeditepegrubu.com/?p=20