lostyazilim
tr.link

Google görsel aramada hit kayıpları?

16 Mesajlar 3.172 Okunma
acebozum
tr.link

b244 b244 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek serbest meslek
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 74
  • Beğeniler 7 / 12
  • Ticaret 2, (%100)
Merhaba arkadaşlar google görsel aramalar yeni düzene geçti. artık sitenizdeki resimler, siteniz ziyaret edilmeden kayıt ediliyor... buda ister istemez hitinizin düşmesi anlamına geliyor. Siteniz hiti görsel aramalardan geliyorsa 1-2 haftadır sitenizdeki hit kayıpları muhtemelen çok fazla olmuştur.

Soru: google görsellerdeki hit kayıbını nasıl engelleriz. Eskiden birkaç kod ile sitemize yönlendirme yapıyorduk sorun çıkmıyordu. Yeni google görsel arama da nasıl bir yol izlemeliyiz. Sitenizdeki resimleri googleye sömürtmeden görsellerden nasıl hit alabiliriz?

elektronikssl
webimgo

nega nega Siz bilirsiniz.. Kullanıcı
  • Üyelik 17.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Osmaniye
  • Ad Soyad N** G**
  • Mesajlar 729
  • Beğeniler 404 / 127
  • Ticaret 0, (%0)
Görsel ağırlıklı siteler için büyük bir sorun gerçekten. Engellenebileceğini de zannetmiyorum.

www.nebigarci.net (Link yok, eski usül kopyala-yapıştır)

• Üyelik 14.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek serbest meslek
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 74
  • Beğeniler 7 / 12
  • Ticaret 2, (%100)
Mesala ben photoshopla bazı çalışmalar yapıp siteme koyuyorum emek harcıyorum hit çekmek için. İsteyen resmi google görsellerden çekip gidiyor. Resimlerin bazılarına telif hakkı bile yazıyorum. Googlenin umrundamı. Görselimin izinsiz kopyalanmasına izin veriyor.
GizemliLORD burmeser

kişi bu mesajı beğendi.

CenkOnsoy CenkOnsoy Skype: cenkonsoy Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Uzman Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 4045
  • Beğeniler 77 / 1357
  • Ticaret 37, (%100)
Belirttiğim makalede konu başlığının taranmasını ancak içeriğin görsel olarak indexlenmesini engelleyebilirsiniz.
http://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=35308

Bilim Forum | Bilimgunlugu.com
wmaraci
wmaraci

burmeser burmeser All is well :)) Kullanıcı
  • Üyelik 11.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 46 / K
  • Meslek Web Tasarımı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad F** G**
  • Mesajlar 90
  • Beğeniler 186 / 20
  • Ticaret 2, (%100)

CenkOnsoy adlı üyeden alıntı

Belirttiğim makalede konu başlığının taranmasını ancak içeriğin görsel olarak indexlenmesini engelleyebilirsiniz.
http://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=35308

Sizce bu yöntem ne kadar işe yarayabilir? Hitleri artıracak bir çözüm mü bu?

Zaman, bütün hayallerimize ağzının payını verdi!

• Üyelik 14.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek serbest meslek
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 74
  • Beğeniler 7 / 12
  • Ticaret 2, (%100)
Google image botu engellersek hit alamayız.

• Üyelik 18.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Uzman Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 4045
  • Beğeniler 77 / 1357
  • Ticaret 37, (%100)
Hit arttırmaktan bahsettim mi? Hit kaybından da bahsetmedim, zorunda da değilim, tavrınız hoş değil. Konu dahilinde arkadaşın kendi emeğine istinaden yazdığı cümlelere cevap olarak yazdım.

b244 adlı üyeden alıntı

Mesala ben photoshopla bazı çalışmalar yapıp siteme koyuyorum emek harcıyorum hit çekmek için. İsteyen resmi google görsellerden çekip gidiyor. Resimlerin bazılarına telif hakkı bile yazıyorum. Googlenin umrundamı. Görselimin izinsiz kopyalanmasına izin veriyor.

burmeser burmeser All is well :)) Kullanıcı
  • Üyelik 11.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 46 / K
  • Meslek Web Tasarımı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad F** G**
  • Mesajlar 90
  • Beğeniler 186 / 20
  • Ticaret 2, (%100)

CenkOnsoy adlı üyeden alıntı

Hit arttırmaktan bahsettim mi? Hit kaybından da bahsetmedim, zorunda da değilim, tavrınız hoş değil. Konu dahilinde arkadaşın kendi emeğine istinaden yazdığı cümlelere cevap olarak yazdım.

Bilmediğim bir konuyu öğrenmek için sordum sadece. Yazdığınız bilgi hakkında bir şey sorulmasını istemiyorsanız özel mesajla cevap verseydiniz madem bahsettiğiniz yoruma. Tersinizden mi kalkıp geliyorsunuz bu foruma anlamadım gitti.

Zaman, bütün hayallerimize ağzının payını verdi!

• Üyelik 18.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Uzman Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 4045
  • Beğeniler 77 / 1357
  • Ticaret 37, (%100)

burmeser adlı üyeden alıntı

Bilmediğim bir konuyu öğrenmek için sordum sadece. Yazdığınız bilgi hakkında bir şey sorulmasını istemiyorsanız özel mesajla cevap verseydiniz madem bahsettiğiniz yoruma. Tersinizden mi kalkıp geliyorsunuz bu foruma anlamadım gitti.

Kırıcı bir ithamda bulunduysam kusura bakmayın, hep iletişim eksikliğinden dolayı kaybediyoruz; kendimizi daha net ifade edebilirsek daha verimli sohbetler oluşabilir, ben de sizin ters davrandığınızı düşünüp cevapladım :cool:
Hem görselde indexlenip hem hayıflanmak hoş değil, ama siteniz index'lensin, görselleriniz telif hakkı veya dışarı erişime kapalı olsun diyorsanız botlar yardımıyla materyali koruyabilirsiniz. Görsel index kaybından dolayı hit düşüşü olur, ancak şöyle yapılabilir, 2 ayrı klasör açılır, google image için watermark (damgalı/reklamlı) resimler hedef gösterilir, sitede orjinal resimler görünür, hem index olur, hem materyal korunmuş olur sitede. Bir fikir.

• Üyelik 14.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek serbest meslek
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 74
  • Beğeniler 7 / 12
  • Ticaret 2, (%100)
(watermark) site ismini resmin üstüne yazmak çare olmuyor. ben çok denedim. resimi indiren kişi bir kaç sanıyede yazıyı silebiliyor. Kendi emeğim olan resimler aklınıza gelen büyük haber sitelerinde yayınlandı. hüriyetten, haber türk'e kadar, sabah,milliyet samanyolu haber...vs resimlerimin yayınlanmadığı büyük haber sitesi kalmadı. Emeğe sayğı sıfır. Bitanesi bile telif hakkı ödemedi-ödemezde

Konumuza dönecek olursak. Diğer yönden şöyle yapabiliriz. diyelimki 1024x728 piksellik bir resmimiz var resmin üstüne koca harflerle silik şekilde birkaç yere DEMO yazıp resmi indirme linkinde orjinal resmin linkini verebilirsek bir nebze çözüm olabilir... Bu seferde resmi 2 defa yüklemek gerekecek 1 resmin orjinali 2 resmin demo halini. Hem databasel şişecek hem 2 kat zaman harcamak gerekecek...

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al