b244
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
serbest meslek
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Merhaba arkadaşlar google görsel aramalar yeni düzene geçti. artık sitenizdeki resimler, siteniz ziyaret edilmeden kayıt ediliyor... buda ister istemez hitinizin düşmesi anlamına geliyor. Siteniz hiti görsel aramalardan geliyorsa 1-2 haftadır sitenizdeki hit kayıpları muhtemelen çok fazla olmuştur.
Soru: google görsellerdeki hit kayıbını nasıl engelleriz. Eskiden birkaç kod ile sitemize yönlendirme yapıyorduk sorun çıkmıyordu. Yeni google görsel arama da nasıl bir yol izlemeliyiz. Sitenizdeki resimleri googleye sömürtmeden görsellerden nasıl hit alabiliriz?
nega
Siz bilirsiniz..
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
N** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Görsel ağırlıklı siteler için büyük bir sorun gerçekten. Engellenebileceğini de zannetmiyorum.
www.nebigarci.net (Link yok, eski usül kopyala-yapıştır)
b244
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
serbest meslek
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Mesala ben photoshopla bazı çalışmalar yapıp siteme koyuyorum emek harcıyorum hit çekmek için. İsteyen resmi google görsellerden çekip gidiyor. Resimlerin bazılarına telif hakkı bile yazıyorum. Googlenin umrundamı. Görselimin izinsiz kopyalanmasına izin veriyor.
2 kişi bu mesajı beğendi.
Bilim Forum | Bilimgunlugu.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / K
-
Meslek
Web Tasarımı
-
-
Ad Soyad
F** G**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Sizce bu yöntem ne kadar işe yarayabilir? Hitleri artıracak bir çözüm mü bu?
Zaman, bütün hayallerimize ağzının payını verdi!
b244
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
serbest meslek
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Google image botu engellersek hit alamayız.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Uzman Biyolog
-
-
Ad Soyad
C** Ö**
-
-
-
Ticaret
37, (%100)
Hit arttırmaktan bahsettim mi? Hit kaybından da bahsetmedim, zorunda da değilim, tavrınız hoş değil. Konu dahilinde arkadaşın kendi emeğine istinaden yazdığı cümlelere cevap olarak yazdım.
b244 adlı üyeden alıntı
Mesala ben photoshopla bazı çalışmalar yapıp siteme koyuyorum emek harcıyorum hit çekmek için. İsteyen resmi google görsellerden çekip gidiyor. Resimlerin bazılarına telif hakkı bile yazıyorum. Googlenin umrundamı. Görselimin izinsiz kopyalanmasına izin veriyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / K
-
Meslek
Web Tasarımı
-
-
Ad Soyad
F** G**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
CenkOnsoy adlı üyeden alıntı
Hit arttırmaktan bahsettim mi? Hit kaybından da bahsetmedim, zorunda da değilim, tavrınız hoş değil. Konu dahilinde arkadaşın kendi emeğine istinaden yazdığı cümlelere cevap olarak yazdım.
Bilmediğim bir konuyu öğrenmek için sordum sadece. Yazdığınız bilgi hakkında bir şey sorulmasını istemiyorsanız özel mesajla cevap verseydiniz madem bahsettiğiniz yoruma. Tersinizden mi kalkıp geliyorsunuz bu foruma anlamadım gitti.
Zaman, bütün hayallerimize ağzının payını verdi!
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Uzman Biyolog
-
-
Ad Soyad
C** Ö**
-
-
-
Ticaret
37, (%100)
burmeser adlı üyeden alıntı
Bilmediğim bir konuyu öğrenmek için sordum sadece. Yazdığınız bilgi hakkında bir şey sorulmasını istemiyorsanız özel mesajla cevap verseydiniz madem bahsettiğiniz yoruma. Tersinizden mi kalkıp geliyorsunuz bu foruma anlamadım gitti.
Kırıcı bir ithamda bulunduysam kusura bakmayın, hep iletişim eksikliğinden dolayı kaybediyoruz; kendimizi daha net ifade edebilirsek daha verimli sohbetler oluşabilir, ben de sizin ters davrandığınızı düşünüp cevapladım :cool:
Hem görselde indexlenip hem hayıflanmak hoş değil, ama siteniz index'lensin, görselleriniz telif hakkı veya dışarı erişime kapalı olsun diyorsanız botlar yardımıyla materyali koruyabilirsiniz. Görsel index kaybından dolayı hit düşüşü olur, ancak şöyle yapılabilir, 2 ayrı klasör açılır, google image için watermark (damgalı/reklamlı) resimler hedef gösterilir, sitede orjinal resimler görünür, hem index olur, hem materyal korunmuş olur sitede. Bir fikir.
b244
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
serbest meslek
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
(watermark) site ismini resmin üstüne yazmak çare olmuyor. ben çok denedim. resimi indiren kişi bir kaç sanıyede yazıyı silebiliyor. Kendi emeğim olan resimler aklınıza gelen büyük haber sitelerinde yayınlandı. hüriyetten, haber türk'e kadar, sabah,milliyet samanyolu haber...vs resimlerimin yayınlanmadığı büyük haber sitesi kalmadı. Emeğe sayğı sıfır. Bitanesi bile telif hakkı ödemedi-ödemezde
Konumuza dönecek olursak. Diğer yönden şöyle yapabiliriz. diyelimki 1024x728 piksellik bir resmimiz var resmin üstüne koca harflerle silik şekilde birkaç yere DEMO yazıp resmi indirme linkinde orjinal resmin linkini verebilirsek bir nebze çözüm olabilir... Bu seferde resmi 2 defa yüklemek gerekecek 1 resmin orjinali 2 resmin demo halini. Hem databasel şişecek hem 2 kat zaman harcamak gerekecek...