Zaman geçtikçe artan internet kullanıcı sayısı ve artan beklenti sonucu ortaya her gün yeni bir fikir çıkıyor (Mirc, Msn, Yahoo, Facebook vs..) peki bugün içinde bulunulan durum internette gelinecek son nokta mı?
İnsanoğlu beynini ve düşüncesini her zaman daha iyiye ve daha kapsamlıya ulaşmak için kullanmaktadır ve her zaman daha iyi bir fikir ortaya koyar. Geçmişten günümüze gelinen nokta ve aşamalar göz önüne alınacak olursa insanların ihtiyacını karşılamak üzere nice fikirler çıkmıştır , nitekim başarılı da olmuşlardır. Ancak her yeni fikir yeni bir çağı , yeni ihtiyaçları ortaya çıkarmıştır.
Örneğin Mirc Chat kanalı yerini görüntülü konuşma yapılabilien MSN Messenger a bırakmıştır. Daha sonra MSN yerini kişilerin birbirleriyle iletişim kurabilecekleri, çevrim dışı da kullanılabilecek ve fotoğraf, durum paylaşılabilen ve çeşitli uygulamalarla desteklenen bir Platform olan Facebook’a ilgi arttı, ardından buna benzer Twitter, Friend Feed , İnstagram vs platformlar türedi.
İnanıyorum ki yakın zamanda artık kullanıcıları bunlar tatmin etmeyecek ve her kişi kendi bloğuna yada kendi özel web sitesine sahip olma ihtiyacı duyacak , websiteler arası iletişim, websitesi rehberi ve benzeri uygulamaların genişleyeceğine yürekten inanıyorum ve daha sonrasında insanların ne bulacağı ne kullanacağı gerçekten merak konusu benim açımdan..
Kaynak: MekanWEB