Gaziburma Ünal
Site İsmi(Link): http://www.gaziburmaunal.com
Google PageRank: Şimdilik 1
Açılış Tarihi: 10.07.2010
Site İçeriği: Baklava , Kadayıf , Sütlü Tatlı , Unlu mamülleri

Geleneksel tatlılarımızın çeşidi çok fazladır. Sütlaç, muhallebi, kazandibi gibi sütlü tatlıların yanı sıra bir de kadayıf, şöbiyet, bülbülyuvası gibi hamur tatlıları da bulunur. Hamur tatlılarının şahı ise hiç kuşkusuz baklavadır. Çıtır çıtır, ağızda dağılan, şerbetiyle insanı büyüleyen bir baklavayı kim sevmez ki? İçinde bol fıstık ya da ceviz bulunan, eşsiz bir lezzet şöleni sunan baklavaya hayır diyebilen kişi çok azdır.

Bu kadar çok sevilen baklava yetişen ustalar sayesinde Türkiye’nin her yerinde imal ediliyor, ülkemize gelen turistler de baklavayı çok seviyor. Avrupa ülkelerindeki vatandaşlarımız sayesinde baklava artık oralarda da biliniyor ve sofralarda kendine yer bulabiliyor.

Baklavanın en önemli özeliği kuşkusuz çok zahmetli bir tatlı olmasıdır. Hamur açmayı iyi bilen herkes baklava yapamaz. Bu özel tatlıyı yapabilmek için bir eğitimden geçmek, usta çırak ilişkisini yaşamak gerekir. Ancak bu sayede tadı damaklarda kalan bir baklava yapmanın haklı gururu yaşanabilir.

Ustaların yaptığı baklavalar kadar ev baklavalarının da kültürümüzde önemli bir yeri vardır. Bayram günleri için evlerde yapılan baklavaların nefaseti bir başkadır. Baklava hazırlanıp misafirlere ikram edilmeyi beklerken çocukların baklava kapabilmek için anneleriyle köşe kapmaca oynamaları güzel anılar olarak hala anlatılır.

Ancak ailelerin küçülmesi, büyük şehirlerde tüm fertlerin çalıştığı yaşam tarzı evde baklava yapmayı iyice zorlaştırmıştır. Bunun yerine artık ev baklavaları da güvenilir firmalarda sipariş verilerek yaptırılmaktadır.
Bu kadar özel bir geleneğin yaşatılması için üretim yapmaya devam edeni baklava kültürünün yaşatılması ve yaygınlaşması için çaba gösteren bir firma arayışında http://www.gaziburmaunal.com adresini ziyaret ederek baklava çeşitlerini görebilir ve dilediğiniz baklavanın siparişini verebilirsiniz. Baklavacı Gaziburma Ünal kaliteli hizmet anlayışı ve 30 yıla yaklaşan deneyimiyle baklavaya değer katan üreticilerden biridir.