FoMa
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar.
Windows tabanlı basit bir stok takip programı hazırlıyorum. Program bitme aşamasına geldi. En son kısım olan Fatura bölümündeyim. Fakat burada nasıl yapacağım konusunda 3 gündür araştırıyorum bulamadım.
Örneğin kullanıcı müşterisine malı sattığı zaman satış faturası girecek. Bu bölümde Datagridview kullandım. Öncelikle datagridview kullanmakla doğru mu yaptım onu bilmiyorum?
bir diğeri, eğer datagridview kullanılacaksa boş datagridviewdeki hücreleri nasıl yakalayıp veri tabanına kayıt yaptırabilirim. Web tabanlı işlemlerde formview kontrolü bu işi yapıyor fakat windows tabanlı olduğu zaman bu işi halledebilecek araç hangisi. nasıl yapabilirim. Yardımlarınızı bekliyorum.
Yalnız burda şunu belirtmek isterim, Datagridview tamamen boş. Yani veri tabanından kayıt çekip daha sonra o kayıt üzerinde güncelleme yapmıyoruz. Boş hücrelere bilgi giriyoruz ve onu kayıt ettirmemiz lazım. burda bu işlem nasıl yapılır. Linq veya ado.net fark etmez.
Yardımlarınız için teşekkürler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Engineering Director
-
-
Ad Soyad
T** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
basit bir google araması ile binlerce sonuca ulaşabilirsiniz.
http://code.msdn.microsoft.com/CSASPNETGridView-5b16ce70Linkte kaynak kodu ile anlatılmış.
https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)
FoMa
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
İlginize teşekkür ederim cevap yazmışsınız, fakat belirttiğim gibi web tabanlı değil windows tabanlı yani asp.net ile ilgili bir çalışma yapmıyorum. Windows tabanlı formda bu şekilde bir işlemi nasıl yaptırırım? google aramalarından faydalanmak için 3 gün uğraştım fakat ya ben bulamadım ya da böyle bir soru daha önce yaşanmamış. bilen varsa yardımlarınızı rica ediyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
MCPD
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
sorunu hala çözemediysen pmden ulaş yaptığım bi örnekle sana göndereyim
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
yanlış anlamadıysam accees de hazırlanmış bir veritabanını dategridview ile çekiceksiniz ve çektikten sonra form üzerinden veritabanına ekleme yapıcaksınız doğrumu hocam eğer doğruysa sizin için örnek hazırlayabillirim