wmaraci reklam
tr.link

Türkiye’de kadınlar her ay 29 saatini internette geçiriyor

6 Mesajlar 989 Okunma
acebozum
tr.link

Psycho Psycho <--! Am I Psycho? --> Kat. Mod.
  • Üyelik 11.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Emekçi
  • Konum Edirne
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 6014
  • Beğeniler 3921 / 3922
  • Ticaret 6, (%100)
Biraz geriye gittiğimizde Türkiye’nin internet kullanımında Avrupa’nın ilk 3 ülkesinden (genelde 1-2) olduğunu biliyoruz. Peki bu veriye dünya çapında ve kadınlar üzerinden bakarsak nasıl bir kesit çıkar dersiniz?

comScore‘un Kadınlar Günü’ne özel çıkardığı aşağıdaki grafik ABD’li kadınların internette vakit geçirmek konusunda ilk sırada olduğunu gösteriyor. İkinci sırada Kanada, üçüncü sırada Birleşik Krallık var. İnternette geçirilen süreler ise 42.1 saat, 41.9 saat, 41.7 saat şeklinde sıralanıyor. Bu 3 ülkedeki kadınlar internette vakit geçirme konusunda diğer ülke kadınlarından 5 saat daha ileride.

Avrupa’nın internette en çok vakit geçiren ülkelerinden Hollanda’da kadınlar aylık 35.6 saatini internette geçiriyor ve 4. sıradan sonra 5 saatlik bir fark daha açılıyor.

Polanya, Fransa ve Tayland’ın ardından 8. sırada gelen Türkiye‘nin ortalaması 28.8 saat. Yani kadınlarımız her gün yaklaşık 1 saatini internette geçiriyor. Sadece Avrupa’ya bakıldığında Türkiye 5. sırayı alıyor ki bu genel (kadın+erkek) sıralamanın altında olduğumuzu gösteriyor.

Bu grafiğin erkekler için hesaplanması durumunda ülke sıralamamızın daha yukarılarda olabileceğini söyleyebiliriz.

Bir kaç örnek vermek gerekirse ülkemiz, Aralık 2011′de video izleme yaygınlığında Avrupa birincisi, Nisan 2012′de spor sitesi ziyaretlerinde Avrupa birincisi, Aralık 2012′de sosyal ağlarda geçirilen vakit açısından dünya beşincisiydi. Bununla beraber Ağustos 2012′de eposta sitelerini ziyarette Avrupa’daki ilk 10′a bile girememişti. :)

Kaynak: http://www.webrazzi.com/2013/03/11/turkiyede-kadinlar-ayda-29-saatini-internette-geciriyor/
FilmleriTV

kişi bu mesajı beğendi.

Hatalıysam telefon etme, idare et (?)

googleasistan
reklam

Winman Winman Guzelbilgi.com Kullanıcı
  • Üyelik 26.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Y**
  • Mesajlar 1782
  • Beğeniler 329 / 328
  • Ticaret 48, (%100)
ben 29 saati 5-6 günde tamamlıyorum :D

csariaslan csariaslan Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek memur
  • Konum Kırıkkale
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1098
  • Beğeniler 226 / 281
  • Ticaret 48, (%100)
Ben bilgisayarla yatıyorum :)

sUstundag sUstundag Makale Yazarı Kullanıcı
  • Üyelik 05.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek AŞÇI
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** Ü**
  • Mesajlar 423
  • Beğeniler 26 / 110
  • Ticaret 10, (%100)
evet ben de 24 saat netteyim :D o sıralamada mutlaka etki ediyorumdur :D

Iff sıkıldım.
wmaraci
wmaraci

Arizmend Arizmend Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 89
  • Beğeniler 6 / 7
  • Ticaret 0, (%0)
Thailand,Turkey ve Taiwan,Aklıma 3T geldi. Taner Tolga Tarlacı :)

Bu istatistikliği neye göre yaptıklarını merak ettim. Nüfüs desek Çin'in ilk 5'de olması lazım. Eğitim düzeyi desek Avrupa'dan +2 ülke daha eklenmesi lazım. İşsizlik desek, Amerika'nın 1. olamayacağı bir kategori.

Almina Almina WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / K
  • Meslek Genel olarak makaleci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 1072
  • Beğeniler 111 / 212
  • Ticaret 2, (%100)
Bana sormadılar kaç saat internette kaldığımı, bir bayan olarak, günümün 13 - 14 saati internette geçiyor :)
burmeser

kişi bu mesajı beğendi.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al