-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
U** S**
-
-
-
Ticaret
24, (%100)
Arkadaşlar birçoğumuzun sitesi var. Hepimiz az çok kazanıyoruz Allah'a Şükürler olsun. Gerçekten fazla işler yapılsa çok para kazanılabiliyor fakat benim aklıma takılan bir şey var. Gerçekten anca sormaya fırsatım oldu.
Hani kazandığımızı hak etmemiz için alın teri dökmemiz gerekiyor ya hani biraz zorlanıp paranın değerini anlamamız gerekiyor tam hak etmemiz için.
Bana göre Blog işleri normal hayata göre biraz kolay iki yazıyor 3 ay bekliyor sonra tanıtım yazısıydı reklamdı alıyoruz.
Acaba diyorum bizim kazandıklarımız Helal Mi ? Haram Mı ? Aklımız kurcalıyor cidden. Aslında emek ediyoruz gibi.
Siz ne düşünüyorsunuz ?
Tartışalım istedim. Bana göre de Helal gibi :)
Muhdeli
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hosting + Domain parasını veriyoruz. Sonra emeklerimizle tasarım ve içeriği 2-3 ay gibi bir sürede bitiriyoruz.
(Kopya içerikleri bilemeyeceğim.)
Haram olması için bir neden bulamadım.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Esnaf
-
-
Ad Soyad
E** E**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Hocam 190 Alo Fetva Hattını aradım ama Pazar günü olduğu için aranmıyor galiba :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** D**
-
-
-
Ticaret
24, (%100)
Tabii ki helaldir.
Haram emek vermeden harcanan paradır. Mesela faiz haramdır. Hakkımız olmayan parayı aldığımız için faiz haram oluyor. Ama biz emek veriyoruz, bir tarafımız uyuşana kadar sandalyede oturuyoruz, gerekirse para verip tanıtım yazısı alıyoruz ve emeklerimizin karşılığını alıyoruz. Ticaret yapıyoruz yani.
Mesela inşaatta çalışan bir işçi 800 tl para alıyor, masa başı, klimalı odada çalışan bir müdür 5000 tl alıyor. O zaman müdür de işçiye göre daha az emek vermiş oluyor ve o da senin dediğine göre haram oluyor. Bu yanlış işte.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Öncelikle din konusunda konuşabilecek yetkiye sahip olduğumu düşünmüyorum fakat bir yorumum var elbet.
Blog veya net üzerinden alınan gelirlere baktığımızda, açıkcası bana hiç yanlış gelmiyor. **************lık, kandırma, hacklink vb bi durum yoksa herşey legal ve doğal yollarla oluyor. Karşılığında arkadaşlarımızın reklamlarını alıyoruz ve karşılığında ücret alıyoruz. Bence bunda bi sorun yoktur.
Eğer 50 TL(domain+host parası desek) yerine 500.000 TL'miz olsa, bir televizyon kursak ve onu işletip reklamlarla gelir kazanarak 10Tl yerine 10.000 aldığımızda haram mıdır sizce? Bu da onun gibi birşey sanki :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
U** S**
-
-
-
Ticaret
24, (%100)
Eğer her şeyi organik yaparsanız bana göre de sorun yok :) Ama birde (ç) alıntı yapanları düşünürsek karışır. Bana göre de Helal .