lostyazilim
tr.link

Kişisel Blog ve WebTasarım Projelerim Hakkında Destek

7 Mesajlar 864 Okunma
lstbozum
tr.link

KaanGundovan KaanGundovan Kaan Gündovan Kullanıcı
  • Üyelik 22.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Özel Sektör / Bilgi İşlem
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 520
  • Beğeniler 27 / 121
  • Ticaret 0, (%0)
Öncelikler herkese merhabalar. Uzun zamandır site işleriyle ilgilenemiyorum. Daha doğrusu sahip olduğum forumlar ve Bloggerdan açtığım bloguma bakamıyorum.

Uzun zamandır düşündüğüm taslağını bir türlü tamamlayamadığım iki projem var. Blogger'dan açtığım kişisel blogu bırakıp .com.tr veya .com ile Wordpress tabanlı bir kişisel blog açmak.

Diğeri ise öğrenimi gördüğüm bu mesleğin sanal şirketini kurmak. Sanal şirket deyip genelleme yapmayalım da; web sitesini kurmak diyelim. Artık yeteri kadar öğrendiğimi, gerektiği yerlerden destek alabileceğimi düşündüğüm için ücretli işlere başlamaya karar verdim. İlk önce referanslarımı gösterebileceğim, kendimi ve bilgilerimi paylaşabileceğim bir site kuracağım. Daha sonra bu siteyi kurduktan sonra kartvizit ve broşür basımını başlatacağım.

Arkadaşlarım, hocalarım; İnternet ve Web bana göre farklı kavramlar. İnternet daha çok; basit, direkt işlem anlamına geliyor; fakat Web daha ayrıntılı, daha özellikli, daha derin...

Kişisel blogumu kurmak bir yana Web Tasarım için kuracağım site hakkında sizlerden yardım istiyorum. Nasıl bir yardım istiyorum ..?

• Nasıl bir hosting almalıyım ?

• Hangi hosting firmasını tercih etmeliyim ?

• Alan adı seçerken nelere dikkat etmeliyim ?

• Bu konuda sizden biraz daha özel sorum olacak. Sizce;
    xxxdizayn.com mu ? xxxwebdizayn.com mu ? xxxwebdesign.com mu ? xxxdesign.com mu ? Veya başka nasıl olabilir ?
  • Yatırımımı nasıl yapmalıyım ?

• Reklamlardan vs. kazanacağım parayı ne yapmalıyım ?
  • SEO işlemleri nasıl olmalı ?

• Backlink işlemlerini nasıl başlatmalıyım ?

gibi, bazıları basit bazıları karışık soruları ve sizin daha önceden tecrübe ettiğiniz olaylar hakkında bana yardımcı olursanız çok teşekkür ederim. Kişisel blogumu kurduktan sonra ilk makalemde yardımcı olan sizlerin gerek ismini, gerek nickini, gerekse sitesini yazıp; elimden geldiğince teşekkürlerimi sunacağım.

Yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkür eder, iyi forumlar dilerim. :)

wmaraci
reklam

ufukt ufukt Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 19.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Lojistik Operasyon Elemanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 270
  • Beğeniler 143 / 45
  • Ticaret 1, (%100)
Ben hostingimi GüzelHost tan alıyorum hiç bir şikayetim olmadı çok şükür.
Domain ise xxxdesign.com bence daha klas bir görüntüye sahip.

blogalp blogalp Grafik & Tasarım Kullanıcı
  • Üyelik 28.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Grafik & Tasarım
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 161
  • Beğeniler 5 / 19
  • Ticaret 3, (%67)
öncelikle mevzu blogsa göbek adın özgünlüktür.sağdan soldan toplama özenti domainden kaçın.fazla üzerine düşünme ama azda düşünme yani kısa ve konuyu anlatan bir domain seç.Design kelimesine karşıyım o husus daha uzun karmaşık bir konu.hosting konusunda turhost sana sıkıntı yaşatmayacak nadir firmalardandır.ayrıca yardımcıda olurlar bi çok konuda.reklamlarından kazanacağın parayı ne yaparsın sorusuna gelince, daha domain bile bulamamışken reklam geliri hayal etmek yakışık almaz.domain seçiminden hostinge ve seoya içeriğe temaya kadar bir çok basamağın var.centler gözüne büyümesin bira sabır.reklam geliri elde edeceğin konumda yukarıdaki yazdıklarına sırıtacak bir birikimin olcaktır :)
seo hususunda karmaşaya gerek yok. xxx.com/yazi-basligi.htm ile seoya başlamış olursun.wordpress bu konuda sana en büyük faydayı sağlar zaten.özgün konu gir derler ama bunu insanlar gelde kişinin kendiyle alakalı ruhsal bir özgüniyet gibi anlar bu hataya düşme.insanların googlede en çok aradığı kelime veya kelime yumaklarını tahmin et.hiç bişey yapamıosan googlede arayıpta en çok sonuca tıkladığın konuyu tümünden farklı ve kaliteli olarak yaz.
bir gün bu konuyu arayacaksın :)
KaanGundovan

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 22.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 520
  • Beğeniler 27 / 121
  • Ticaret 0, (%0)
Yeni bir konu açmaktansa buraya yazıp güncel tutayım dedim. Sadece bir konu hakkında çelişkide kaldım.

xxxwebdesign.com
xxxwebdizayn.com

Yukarıdaki domainlerden hangisini almalıyım ? Veya başka hangi türde bir domain alabilirim ? Fikirlerinize ihtiyacım var. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
Engin07

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

hasbaly hasbaly Öğrenmek için uğraşıyor.. Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 410
  • Beğeniler 113 / 80
  • Ticaret 3, (%100)

KaanGundovan adlı üyeden alıntı

Yeni bir konu açmaktansa buraya yazıp güncel tutayım dedim. Sadece bir konu hakkında çelişkide kaldım.

xxxwebdesign.com
xxxwebdizayn.com

Yukarıdaki domainlerden hangisini almalıyım ? Veya başka hangi türde bir domain alabilirim ? Fikirlerinize ihtiyacım var. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

bence ortadaki web yazısını silin çok uzun olur çünkü.
xxxdesign.com daha iyi

Ladone Ladone Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 14.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek pazarlama - tercüman
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 139
  • Beğeniler 116 / 34
  • Ticaret 12, (%100)
xxxdesign.com gibi kalıp kullanmak yerine tasarımcısınız şöyle kreatif bir şeyler çıkartabilirsiniz;

AddsColor.com olabilir sloganınızda Adds Color to Your Life!

• Üyelik 22.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 520
  • Beğeniler 27 / 121
  • Ticaret 0, (%0)

Ladone adlı üyeden alıntı

xxxdesign.com gibi kalıp kullanmak yerine tasarımcısınız şöyle kreatif bir şeyler çıkartabilirsiniz;

AddsColor.com olabilir sloganınızda Adds Color to Your Life!

Hocam Türkçe'ye çok büyük saygım var. İngilizceyi bilip, konuşsamda bilmiyorum o kadarda fazla İngilizce domain alır mıyım ? Düşüneceğim. Ayrıca sanal bir firma tarzında olacağı için ve kartvizit, broşür vs. basılacağı için daha kurumsal görünmeli diye düşünüyorum. Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Ladone

kişi bu mesajı beğendi.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al