Uzun zamandır düşündüğüm taslağını bir türlü tamamlayamadığım iki projem var. Blogger'dan açtığım kişisel blogu bırakıp .com.tr veya .com ile Wordpress tabanlı bir kişisel blog açmak.
Diğeri ise öğrenimi gördüğüm bu mesleğin sanal şirketini kurmak. Sanal şirket deyip genelleme yapmayalım da; web sitesini kurmak diyelim. Artık yeteri kadar öğrendiğimi, gerektiği yerlerden destek alabileceğimi düşündüğüm için ücretli işlere başlamaya karar verdim. İlk önce referanslarımı gösterebileceğim, kendimi ve bilgilerimi paylaşabileceğim bir site kuracağım. Daha sonra bu siteyi kurduktan sonra kartvizit ve broşür basımını başlatacağım.
Arkadaşlarım, hocalarım; İnternet ve Web bana göre farklı kavramlar. İnternet daha çok; basit, direkt işlem anlamına geliyor; fakat Web daha ayrıntılı, daha özellikli, daha derin...
Kişisel blogumu kurmak bir yana Web Tasarım için kuracağım site hakkında sizlerden yardım istiyorum. Nasıl bir yardım istiyorum ..?
- Nasıl bir hosting almalıyım ?
- Hangi hosting firmasını tercih etmeliyim ?
- Alan adı seçerken nelere dikkat etmeliyim ?
- Yatırımımı nasıl yapmalıyım ?
- SEO işlemleri nasıl olmalı ?
- Backlink işlemlerini nasıl başlatmalıyım ?
Bu konuda sizden biraz daha özel sorum olacak. Sizce;
xxxdizayn.com mu ? xxxwebdizayn.com mu ? xxxwebdesign.com mu ? xxxdesign.com mu ? Veya başka nasıl olabilir ?
Reklamlardan vs. kazanacağım parayı ne yapmalıyım ?
gibi, bazıları basit bazıları karışık soruları ve sizin daha önceden tecrübe ettiğiniz olaylar hakkında bana yardımcı olursanız çok teşekkür ederim. Kişisel blogumu kurduktan sonra ilk makalemde yardımcı olan sizlerin gerek ismini, gerek nickini, gerekse sitesini yazıp; elimden geldiğince teşekkürlerimi sunacağım.
Yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkür eder, iyi forumlar dilerim. :)