-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
arkadaşlar ben bir domain alacağım bu domainle web tasarım işlerini yapacağım ilerde belki firma olarak devamda edebilirimde öğrenmek istediğim şu örnekle açıklayım
şimdi alacağım domain .net ve .com olanı alınmış ve web tasarım işi yapıyor ama baktığımda yani mesela domain murat.com ve bende murat.net alacağım ama şu var murat.com adlı site marka tescili yapmamış yani isim marka tescili sormalası yaptığımda tescili yok kayıt yok yani ben murat.net alıp marka tescili yapsam herhangi hukuksal bir sorun olur mu?
bilgi verirseniz teşekkür ederim.
Celko
Facebook Reklamcılığı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
iOS Developer & ASO Expert
-
-
Ad Soyad
C** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Marka tescili yaparsan murat.com.tr alabileceğin gibi murat.com'un faliyetlerinide durdurabilirsin
zego
İnternet Reklamcılığı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
İnternet Reklamcılığı
-
-
Ad Soyad
E** Ü**
-
-
-
Ticaret
29, (%100)
Marka tescilini sadece belge gerektiren .tr domainlere yapabilirsin.
@Celko; insanları yanlış bilgilendirmeyelim. Murat.com.tr sizde diyelim, hiçbir şekilde murat.com veya murat.net faaliyetini durduramazsınız.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
hayır hocam marka tescili yaparsanız durdubilirsiniz marka tescili yapınca o marka ismi sizin adınızı tescilleniyor ama işte benim sormak istediğim murat.com var ama ben murat.net alacağım ve muratın marka tescilini yapacağım diğer murat.com marka tescili yapmamış bunu ben yapsam hukuksal açıdan o kişi bana sen benim adımı kullanıyorsun diyebilir mi diyemez sonuçta marka tescilini ben yaptım yani bunu soruyom der mi demez mi yani hakkı var mı demeye
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Programlama/Yazılım
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Diyelim ben murat.com sahibiyim ve siz murat.net sahibisiniz ikimizde aynı işi yapıyoruz fakat şöyle bir durum var eğer ki murat.com ilk önce ben almışsam ve kullanıyorsam siz murat.net için marka tescil ettirseniz bile murat.com sitesinin faaliyetlerini durdurma gibi bir olasılık yok sonuçta o site daha önce faaliyete girdiği için sorun teşkil etmez.Tabiki sizin marka tescil etmiş olmanız ve diğer sitenin tescilli olmaması sizin adınıza herhangi sorun oluşturmaz iyi günler.
Skype ; eneskaya07
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
işte bende bunu öğrenmek istiyorum karşı tarafı neden kapatayım oda işine baksın bende yani onun bana karşı hak talep gibi bir durumu olur mu asıl öğrenmek istediğim bu yani murat.com gelipte bana murat.net aldım diye yasal işlem yapabilir mi?sonuçta marka tescilini ben yapacam
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim sağolun birde marka tescilini ne kadar yapıyorlar onu biliyormusunuz?
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Programlama/Yazılım
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Daha.net - Natro.com - İsimtescil.net sitelerinden bakabilirsiniz fiyatlar değişken oluyor
Skype ; eneskaya07