lostyazilim
tr.link

Visual Studio 2012 Visual Basic ile Güncelleme İşlemi Yapmak [YARDIM]

3 Mesajlar 2.537 Okunma
lstbozum
tr.link

stress4604 stress4604 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 16
  • Beğeniler 0 / 4
  • Ticaret 0, (%0)
EDİT: Başlıkta büyük bir hata olmuş sayfayı yanlışlıkla yenilemiştim öneri çıkınca onu da onaylamışım üstüne bende yazmışım :(
Olması gereken başlık: "Visual Studio 2012 Visual Basic ile Güncelleme İşlemi Yapmak [YARDIM]"
Çok özür diliyorum. Yöneticilerden değiştirmesini talep ediyorum tekrar teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar.
Visual Studio 2012 Visual Basic ile programıma güncelleme özelliği eklemek istiyorum yalnız aradım taradım bulamadım.

Daha önceden Visual Basic 6 ile bunu MSINET.OCX (Microsoft Internet Transfer Protocol gibi bir şeydi) isimli nesne ile yapabiliyordum.

Yalnız Visual Studio 2012 içerisinde böyle bir nesneye, kütüphaneye vb. her hangi bir şeye rastlamadım %100 ben bulamadım bundan eminim :)
Koskoca 2012 içerisine eklememiş olamazlar :)

Evet arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum 4 gündür arıyorum MSINET.OCX dosyaları 2012 de çalışmıyor çok kez denedim. Tek istediğim programa güncelleme özelliği eklemek. Mantığını da anlatayım belki alternatif bir şeyler önerebilirsiniz.

denemeornek.com/guncelsurum.txt adlı dosyadan veri çekiyordum textbox1'e
textbox2 de ise programın asıl sürümü yazıyordu.
textbox1'e sunucudan çektiğim dosya ile text2 karşılaştırılıyordu eğer ki aynı ise en güncel sürümü kullanıyorsunuz uyarısını veriyordu değil ise güncelleme yapılsın mı diye soruyordu.
Mantık bu. Veri çekip karşılaştırma yapıyordu.

4 Gözle konuyu takip ediyorum arkadaşlar ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkürler.

wmaraci
reklam

cparty cparty WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Okuyor.
  • Mesajlar 79
  • Beğeniler 3 / 4
  • Ticaret 0, (%0)
Güncelleme Sürümünü ve Program Sürümünü Bir Değişkene Aktar if Olayı İle Değişkenlerin Eşit Olup Olmadığını Kontrol Et Eğer Eşit İse msgbox İle Güncel Sürüm Diye Uyarı Verirsin Değil İse Yine msgbox İle Güncelle Diye Uyarı Verirsin. Benim Düşüncem Böyle. :)

stress4604 stress4604 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 16
  • Beğeniler 0 / 4
  • Ticaret 0, (%0)

cparty adlı üyeden alıntı

Güncelleme Sürümünü ve Program Sürümünü Bir Değişkene Aktar if Olayı İle Değişkenlerin Eşit Olup Olmadığını Kontrol Et Eğer Eşit İse msgbox İle Güncel Sürüm Diye Uyarı Verirsin Değil İse Yine msgbox İle Güncelle Diye Uyarı Verirsin. Benim Düşüncem Böyle. :)

EDİT:
1 gün sonra gelen düzenleme..
Başka yöntem denedim yaptım oldu. Gerek kalmadı konu kilitlenebilir.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al