EDİT: Başlıkta büyük bir hata olmuş sayfayı yanlışlıkla yenilemiştim öneri çıkınca onu da onaylamışım üstüne bende yazmışım :(
Olması gereken başlık: "Visual Studio 2012 Visual Basic ile Güncelleme İşlemi Yapmak [YARDIM]"
Çok özür diliyorum. Yöneticilerden değiştirmesini talep ediyorum tekrar teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar.
Visual Studio 2012 Visual Basic ile programıma güncelleme özelliği eklemek istiyorum yalnız aradım taradım bulamadım.
Daha önceden Visual Basic 6 ile bunu MSINET.OCX (Microsoft Internet Transfer Protocol gibi bir şeydi) isimli nesne ile yapabiliyordum.
Yalnız Visual Studio 2012 içerisinde böyle bir nesneye, kütüphaneye vb. her hangi bir şeye rastlamadım %100 ben bulamadım bundan eminim :)
Koskoca 2012 içerisine eklememiş olamazlar :)
Evet arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum 4 gündür arıyorum MSINET.OCX dosyaları 2012 de çalışmıyor çok kez denedim. Tek istediğim programa güncelleme özelliği eklemek. Mantığını da anlatayım belki alternatif bir şeyler önerebilirsiniz.
denemeornek.com/guncelsurum.txt adlı dosyadan veri çekiyordum textbox1'e
textbox2 de ise programın asıl sürümü yazıyordu.
textbox1'e sunucudan çektiğim dosya ile text2 karşılaştırılıyordu eğer ki aynı ise en güncel sürümü kullanıyorsunuz uyarısını veriyordu değil ise güncelleme yapılsın mı diye soruyordu.
Mantık bu. Veri çekip karşılaştırma yapıyordu.
4 Gözle konuyu takip ediyorum arkadaşlar ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkürler.