lostyazilim
tr.link

Kitaplar Hakkında Bir Yazım...

7 Mesajlar 1.159 Okunma
acebozum
tr.link

Nurcin Nurcin Sms Onayı Gerekli Kullanıcı
  • Üyelik 04.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 25 / K
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1635
  • Beğeniler 237 / 284
  • Ticaret 3, (%100)
Ne kadar yalan yanlış bilgi veren kitaplar olsa bile hepsinin bir amacı var. Ya bir şeyleri anlatmaya çalışıyorlar ya da bir şeyleri kanıtlamaya çalışıyorlar. Ne yazık ki bu kitapları alıp,okumayanlar var. Öylece kitaplığa koyuyorlar,40 yıl hiç dokunmuyorlar desem yeridir.

Bundan 2-3 yıl önce eski evimizden şimdi ki evimize taşınıyorduk. Ne kadar ansiklopediler çıktı,ne kadar kitaplar çıktı sayamadım ama gerçekten 2-3 koli kitap çıktı. O kitapları daha önce görseydim,elime alır okurdum fakat ne yazık ki kitapları evin içinde bir yerlere koymuşlar,benim görüpte bakabileceğim yere değil... Kitaplar,pek benim okuyacağım türden değildi fakat yararlı şeyler olduğu kesindi,eh evdede okuyan olmadığına göre yeni evdede böyle bir kenara atılmasını istemedim ve ailemle konuştuk ve bu 2-3 koli kitabın okul kütüphanemize bağışlanacağı kararına vardık.

Okul kütüphanemize,giremiyorduk çünkü okulumuzdaki kütüphanenin işleyişi karmakarışık. Bir öğretmen derslerde girileceğini söylüyor,sınıf öğretmenimizde dersten çıkmamızı istemiyordu bu yüzden pek kütüphaneye gidemiyordum. Fakat gittiğim zamanlarda benim hediye etmiş olduğum kitapları görünce çok seviniyordum.

Şimdi bunu anlatma sebebime gelince; Ülkemizde kitap okuyan çok az haliyle kitap okumayanlar,kitap okuyanları düşünmüyorlar. Koskoca okulumuzda bile rahatça kütüphaneye giremiyorduk hala da giremiyorum. Buna bir son vermenin vakti geldiğini düşünüyorum,umarım bu işin bir sonu olur...

Kaynak: Nurcinozer.com | Hayata Gülümseyen Karalamalarım

wmaraci
reklam

Celko Celko Facebook Reklamcılığı Kullanıcı
  • Üyelik 15.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek iOS Developer & ASO Expert
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad C** B**
  • Mesajlar 44
  • Beğeniler 0 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Öğretmenlerbile bu konuda yeteri kadar bilinçli değil,onların yetiştirdiği toplum nasıl bilinçli olsun ki ...

• Üyelik 04.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 25 / K
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1635
  • Beğeniler 237 / 284
  • Ticaret 3, (%100)

Celko adlı üyeden alıntı

Öğretmenlerbile bu konuda yeteri kadar bilinçli değil,onların yetiştirdiği toplum nasıl bilinçli olsun ki ...

Kütüphaneye giremiyorduk fakat arkadaşlar arasında kitap okuma yarışı düzenliyorduk ve en çok kitap okuyanı haftanın prensesi veya prensi seçiyorduk (ilkokulda) yani bazı öğretmenlerin de böyle bir taktiği var. Ama kütüphaneye de gidilmeli elbette.

• Üyelik 15.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad C** B**
  • Mesajlar 44
  • Beğeniler 0 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Bizim okulda kütüphanelerde bilgisayar vardı öğrencilerin %90 ı bu sebeble kütüphaneye giderlerdi,lisedeyken okulda dediğin yarışmalar düzenlendi,kitap fuarlarına geziler yapıldı ama sonuçta ilkokuldan alışkanlığı olmayan bir öğrenci topluluğuyla uğraştı lise öğretmenlerim.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 04.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 25 / K
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1635
  • Beğeniler 237 / 284
  • Ticaret 3, (%100)
Kitap okumak artık alışkanlık haline gelmeli. Bu sene yazın kaş'a gittiğimizde tekne turu yapmayı planladık ailecek ve tekne turunda inanır mısınız neredeyse bütün turistlerinde elinde kitap vardı,bende yanıma kitap alacaktım ama son anda fikrimden vazgeçtiydim,fakat daha sonra pişman oldum tabii getirmediğime.

• Üyelik 15.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad C** B**
  • Mesajlar 44
  • Beğeniler 0 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
insanlar kitap yerine facebookta arkadaşlarının fotoğraflarına yapılan yorumları okumayı daha mantıklı buluyorlar ne hikmetse.

• Üyelik 04.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 25 / K
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1635
  • Beğeniler 237 / 284
  • Ticaret 3, (%100)

Celko adlı üyeden alıntı

insanlar kitap yerine facebookta arkadaşlarının fotoğraflarına yapılan yorumları okumayı daha mantıklı buluyorlar ne hikmetse.

Hiç değilse bir şey okuyorlar :o

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al